دولت به طرح های اقتصادی تعاونی ها وام پرداخت می کند
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت تسهیلات بانکی به ۱۷۰۰ تعاونی در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سید حمید کلانتری در مصاحبه با خبرنگاران اعتبار پیش بینی شده برای اعطای تسهیلات بانکی به شرکتهای تعاونی را 200 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی دانست و گفت : تسهیلات پیش بینی شده در صورتی پرداخت می شود که تعاونی ها دارای طرح قابل قبول با توجیه اقتصادی باشند.
وی با بیان اینکه پرداخت این تسهیلات بزودی از طریق بانکهای عامل آغاز می شود تعداد تعاونیهای متقاضی تسهیلات بانکی را 2500 تعاونی برشمرد و افزود: از این تعداد دولت به 800 تعاونی در سال 92 وام پرداخت کرده است .
کلانتری اعتبار پیش بینی شده برای پرداخت وام به تعاونی ها را کافی ندانست و گفت: با این حال دولت قرار است 550 میلیارد تومان دیگر را به این مهم اختصاص دهد.
وی با اشاره به اینکه هیچ سقفی برای ارائه تسهیلات بانکی وجود ندارد، افزود : در صورتی که دولت این اعتبار را اختصاص دهد بانک های عامل باید تا سه برابر آن را به صورت وام به تعاونی ها بپردازند.
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص تسهیلات بانکی نخستین بار به تعاونی های دانش بنیان خبر داد و گفت: این تسهیلات قرار است بر اساس تفاهم نامه ای که بزودی با صندوق نوآوری و فناوری معاونت ریاست جمهوری امضا شود به تعاونیهای دانش بنیان اختصاص یابد.
وی تعداد تعاونی های دانش بنیان را 450 تعاونی برشمرد.
کلانتری با بیان اینکه 15 میلیون نفر از جمعیت کشور عضو تعاونیها هستند تعداد تعاونی ها را 110 هزار واحد برشمرد و تاکید کرد : مهمترین سیاست دولت در سال 93 توسعه اقتصادی کشور است که بخش قابل توجهی از آن برعهده تعاونیهاست .
وی با بیان اینکه سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور هم اکنون حدود 5 درصد است به برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت : بر اساس این برنامه، سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور باید به 25 درصد برسد.
کلانتری افزود : متاسفانه در این زمینه رشد قابل قبولی نداشتیم و باید تلاش کنیم، با رفع موانع و اصلاح نگاه این سهم را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: یکی از مواردی که میتواند ما را به سهم بالاتر بخش تعاون برساند سهام عدالت است، این سهام برای توسعه بخش تعاون پیشبینی شده و هم اکنون در 353 تعاونی شهرستانی سهام عدالت وجود دارد و ارزش روز شرکتهای واگذار شده در قالب سهام عدالت حدود 100 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
کلانتری افزود: در سند توسعه تعاون پیشبینی شده است، شرکت های تعاونی سهامی عام بتوانند مدیریت این بخش را داشته باشند در حالی که الان سهام عدالت در شهرستانها در اختیار تعاونیهای شهرستانی و در استانها در اختیار شرکتهای سهامی سرمایهگذاری سهامی عام هستند.
معاون وزیر تعاون ادامه داد: برای تحقق اهداف برنامه، پیشنهاد ما این است که وزارت امور اقتصادی و دارایی با تبدیل وضعیت شرکتهای سرمایهگذاری سهامی عام مربوط به سهام عدالت به تعاونی سهامی عام موافقت کند، تا بتوان این مسئله را در بخش تعاون به صورت کامل مدیریت کرد.
وی با بیان اینکه در پنج ماه گذشته 1850 تعاونی فعالیت خود را آغاز کرده اند به اهمیت تشکیل تعاونیهای عمران شهرستانها اشاره کرده کرد و گفت : بر اساس قانون ، دولت موظف است بخشی از فعالیتهای عمرانی خود را در هر شهرستان به این نوع تعاونیها واگذار کند.
معاون تعاون وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی از تشکیل 5 تعاونی عمران شهرستان خبر داد و افزود : این تعاونیها با عضویت نیم درصد از جمعیت هر شهرستان فعالیت خود را آغاز می کند.
وی از مسئولان اجرایی شهرستانهای سراسر کشور خواست تا هرچه سریعتر مقدمات ایجاد تعاونیهای عمران شهرستان را فراهم و فعالیتهای عمرانی خود را به این تعاونیها واگذار کنند.
کلانتری همچنین از برپایی نهمین جشنواره تعاونی های برتر سراسر کشور در هفته تعاون خبر داد و گفت : تا کنون بیش از 1556 تعاونی در حوزه های مختلف خدماتی ، حمل و نقل ، اعتبار ، مسکن ، عمران ، اموزشگاهی ، عدالت ، دهیاری ، دانش بنیان ، سهامی عام ، توسعه و کارافرینی متقاضی شرکت در این جشنواره شدند .
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افتتاح 34 هزار واحد مسکن مهر در هفته دولت و هفته تعاون گفت: این واحدهای مسکونی با مشارکت تعاونیها ساخته شده است.