• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۲۴۶۸
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۲
خوزستان » اجتماعی

آرامش روان در تلاطم بحران با پذیرش احساسات و محدودیت اخبار

دستیار تخصصی روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مردم در این روز‌های پرتنش می‌توانند با پذیرش احساسات خود، به مدیریت اضطراب و حفظ سلامت روان خود کمک کنند.

آرامش روان در تلاطم بحران با پذیرش احساسات و محدودیت اخبار

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، دکتر علی نیک‌زاد اظهار داشت: این روز‌ها علی‌رغم اینکه بسیاری از روانشناسان، روانپزشکان و درمانگر‌ها سعی می‌کنند مطالبی را برای کاهش اضطراب و استرس و تطابق افراد با شرایط جدید بیان و منتشر کنند، اما ممکن است برخی نتوانند بر اضطراب و شرایط خلق و خوی خود تسلط کافی داشته باشند، چرا که همیشه اولین قدم در بهبود وضعیت روانی، پذیرش آن چیزی است که در روان شخص اتفاق می‌افتد.

وی افزود: این شرایط، برخی از افراد را نسبت به دیگران بیشتر درگیر اضطراب، افسردگی و همچنین اختلالات روانی مانند وسواس فکری می‌کند؛ بنابراین بهترین اقدام این است که این طیف از مردم کمتر در معرض اطلاعات و انتشار اخبار جنگ قرار بگیرند؛ چرا که این تهدید باعث تشدید اضطراب، افسردگی و نشخوار فکری در افراد می‌شود.

دکتر نیک‌زاد با اشاره به اهمیت محدود کردن دریافت اطلاعات در طول روز، گفت: اخبار را تنها دو یا سه بار در روز و برای مدت محدود، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دنبال کنید و سپس فضای مجازی را کنار گذاشته و به فعالیت‌های دیگر بپردازند.

وی همچنین، خواب شبانه را برای حفظ سلامت روان بسیار حیاتی دانست و اظهار داشت: باید تمام تلاش خود را بکار گیریم که در این شرایط بتوانیم خواب آسوده‌ای در طول شبانه‌روز داشته باشیم، حتی اگر لازم باشد از درمانگر در این زمینه کمک بگیریم، دارو مصرف کنیم، یا بهداشت خوابمان را بهبود بخشیم.

دکتر نیک‌زاد افزود: فعالیت‌های روزانه مانند ورزش، معاشرت با دوستان و خرید تا حد امکان حفظ شود و از محبوس کردن خود در خانه که منجر به تشدید اضطراب و تغییرات خلقی می‌شود، پرهیز گردد.

وی بر پرهیز از بحث و جدل در فضای مجازی و پیشگیری از افزایش تحریک‌پذیری افراد در شرایط پرالتهاب کنونی اشاره کرد و گفت: بهتر است در این موقعیت، افراد از خواندن نظرات دیگران، به ویژه در فضای مجازی، که اغلب به بحث و جدل منجر می‌شود، خودداری کنند، چرا که این‌گونه تعاملات باعث افزایش خشم و اضطراب می‌گردد.

این دستیار تخصصی روانپزشکی پیشنهاد کرد: در صورت نیاز به صحبت درباره نگرانی‌ها و اضطراب، با افراد امن مانند اعضای خانواده یا دوستان نزدیک و مورد اعتماد که بدون قضاوت به حرف‌هایتان گوش می‌دهند، گفت‌و‌گو کنید تا هیجانات منفی رفع گردد.

دکتر نیک‌زاد عنوان کرد: برای کسانی که نمی‌توانند بیرون از منزل ورزش کنند، انجام فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن و یوگا در خانه برای کنترل اضطراب مفید است، نرم‌افزار‌های زیادی برای آموزش تمرینات مدیتیشن، تمرین تنفس و یوگا موجود است که می‌تواند به کاهش اضطراب و بهبود سلامت جسمی و روانی کمک کند.

این روانپزشک در ادامه با اشاره به اهمیت مشورت با پزشک، درباره مصرف خودسرانه دارو‌های روانپزشکی هشدار داد و گفت: افرادی که پیش از شروع این بحران‌ها دارو‌های روانپزشکی مصرف می‌کردند، به هیچ عنوان نباید خودسرانه دوز دارو را تغییر دهند.

وی توضیح داد: در شرایط پراسترس کنونی، حتی اگر دارو‌ها قبلاً اثر مطلوب داشته‌اند، ممکن است علائم اضطراب یا تغییرات خلقی بازگردند، اما این به معنی لزوم تغییر خودسرانه دارو نیست.

دکتر نیک‌زاد تاکید کرد: افرادی که پیش از شروع بحران‌ها، دارو‌های روانپزشکی مصرف می‌کردند، بهتر است بدانند این دارو‌ها برای شرایط پیش از بحران تجویز شده است. شرایط حال حاضر موجب افزایش استرس و اضطراب در افراد شده و تحریک پذیرتر شده‌اند، از این رو توصیه می‌شود به هیچ عنوان خودسرانه میزان دارو‌ها را تغییر ندهند، چون نوع و میزان دارو‌های روانپزشکی برای هر فرد، متفاوت است و باید با توجه به شرایط هر شخص و تشخیصی که برای او داده می‌شود، تجویز گردد.

وی ادامه داد: بسیاری از دارو‌ها ممکن است با هم تداخل داشته باشند، برخی از دارو‌ها نیز تا یک دوز مشخص باید در طول روز مصرف شود. پس اگر متوجه تغییر شرایط روانی خود شدید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید تا پزشک به صورت علمی، آکادمیک و اصولی، دارو درمانی را پیش ببرد.

دکتر نیک‌زاد با اشاره به احتمال تشدید علائم جسمی پس از افزایش اضطراب و استرس در این شرایط بحرانی، هشدار داد: چنانچه در این وضعیت، علائم جسمی شدیدی مانند تپش قلب‌های شدید، تعریق، احساس تنگی نفس، در خود و یا اطرافیان تجربه کردید، همه موارد را به اضطراب مرتبط ندانید.

وی افزود: افرادی که در میانسالی دچار علائم جسمی پر خطر مانند درد قفسه سینه، تعریق و لرزش اندام هستند و سابقه روانپزشکی قبلی نداشته‌اند و یا به دیابت یا فشارخون مبتلا هستند، در صورت بروز علائم جسمی، حتما برای ارزیابی سلامتی به درمانگاه یا اورژانس مراجعه کنند. در صورت سلامت جسم و مرتبط بودن علائم با شرایط روانی، لازم است با یک روانپزشک یا روانشناس متخصص صحبت کنند تا راهکار‌های درمانی مناسب را دریافت نمایند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
محکومیت تجاوز آمریکا به ایران و درخواست پایان دائمی درگیری‌ها
سوگواره‌ای به یاد کوچک‌ترین شهید دشت کربلا
پشت به پشت و دست در دست هم ایستادن، دستاورد مهم جنگ ۱۲ روزه بود
راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها با عنوان «تبریک به ایران»
آسمان چهارمحال و بختیاری صاف همراه با وزش باد
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست
قدردانی مردم شیراز از نیرو‌های مسلح در تریبون آزاد
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند
تاکید رئیس مجلس پاکستان بر گسترش همکاری‌های دوجانبه با تهران
حمایت مردم و احزاب ترکیه از ایران
برگزاری مراسم تشییع شهید مهدی صارم‎پور در شهرستان فراهان
اعلام زمان تشییع شهیده خرمشهری در حمله دشمن صهیونی
یک فوتی و چهار مصدوم در محور نائین
افتتاح طرح «معراج شهدا» در مشهد؛ مردادماه
مردم همواره پشتیبان رهبری هستند + فیلم
اختصاص اعتبار هوشمندسازی ترافیکی در سمنان
تشییع شهید دکتر داوود شیروانی در بروجن
دفاع مالزیایی ها از ایران
برپایی همایش عظیم شیرخوارگان حسینی
تشکیل کمیسیون پزشکی تشخیص معلولیت در اداره بهزیستی بوکان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای طرح آرامش در تبریز 
رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد
موشک های هیولایی ایران علیه اسرائیل
قالیباف: آژانس بین‌المللی اتمی اندک اعتبار خود را نیز حراج کرد
دیدار رئیس جمهور با فرماندهان و جمعی از کارکنان فراجا
خدمات درمانی مجروحان حملات رژیم صهیونی رایگان است
اسماعیل نژاد امتیازآورترین بازیکن دیدار ایران با صربستان
خودداری هند از امضای بیانیه سازمان شانگهای
۶ شهید جنگ اخیر در قبله تهران تشییع می‌شوند
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل
جمعه،آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش
بازداشت جاسوس در متروی تهران
موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است
ثبت‌نام خسارت‌دیدگان حملات اخیر در تهران آغاز شد
حسینه‌ی رادیو محرم آغاز به کار کرد
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۳۱۵ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
طرح تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام وصول شد  (۱ نظر)
دلجویی رئیس جمهور از دولت و ملت قطر  (۱ نظر)
تکذیب شلیک موشک به سرزمین‌های اشغالی  (۱ نظر)
آماده بازگشایی در‌های فرهنگی به روی گردشگران جهانی هستیم  (۱ نظر)
ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست  (۱ نظر)