• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۲۲۸۷
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۹
اقتصادی » آب و انرژی

خرید ۱۵ دکل حفاری جدید در صنعت نفت و گاز در دستور کار است

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: برنامه خرید ۱۵ دستگاه حفاری خشکی با توان‌های مختلف و ارزشی بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار تدوین شده که با حمایت وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در حال اجراست.

خرید ۱۵ دکل حفاری جدید در صنعت نفت و گاز در دستور کار است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مهران مکوندی با اشاره به اینکه این شرکت در سال گذشته با استفاده از ۶۲ دستگاه حفاری فعال و بازگشت ۲ دستگاه دیگر به خطوط عملیاتی، توانست ۱۰۰ حلقه چاه نفت و گاز را حفاری، تعمیر و تکمیل کند، افزود: از این تعداد، ۲۴ حلقه مربوط به چاه‌های توسعه‌ای و توصیفی و ۷۶ حلقه به عملیات تعمیری و تکمیلی اختصاص داشت.
 
وی این موفقیت را حاصل برنامه‌ریزی دقیق، هماهنگی بین‌بخشی، افزایش بهره‌وری عملیاتی و تقویت خدمات فنی یکپارچه دانست و یادآورشد: این عملکرد نسبت به سال‌های گذشته با توجه به شرایط اقتصادی و تحریمی یک جهش چشمگیر به حساب می‌آید.
 
مکوندی با بیان اینکه فعال‌سازی دوباره دکل‌های راکد، از جمله حفاری ۴۸ فتح در خارک و حفاری ۷۳ فتح ساخت داخل، نقش مؤثری در این موفقیت داشته است، اظهار کرد: افزایش بهره‌وری، کاهش زمان‌های غیرمولد و تکیه بر توان داخلی از ستون‌های اصلی این دستاورد است.
 
وی با اشاره به خروج شرکت ملی حفاری ایران از فهرست واگذاری‌ها که امکان سرمایه گذاری مجدد برای نوسازی ناوگان را فراهم کرد، گفت: برنامه خرید ۱۵ دستگاه حفاری خشکی با توان‌های مختلف و ارزشی بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار تدوین شده که با حمایت وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در حال اجراست.
 
مکوندی تاکید کرد: این دکل‌ها برای اهداف توصیفی و اکتشافی طراحی شده و به آخرین فناوری‌های روز مجهز خواهند بود. همچنین تجهیزات تخصصی خدمات فنی شامل پمپ‌های پرفشار، لایه‌آزمایی، نمودارگیری، لوله مغزی سیار و ول‌تستینگ نیز در فهرست خرید قرار دارد.
 
وی ادامه داد: همگرایی این تجهیزات با ناوگان فعلی و مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در قالب کارگروه نظارتی مشترک و با هماهنگی وزارت نفت در حال انجام است.
 
تمرکز بر بومی‌سازی و داخلی‌سازی تجهیزات راهبردی
 
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به حرکت شرکت در مسیر بومی‌سازی تجهیزات گفت: یکی از اولویت‌های راهبردی شرکت ملی حفاری ایران، بومی‌سازی تجهیزات و ارتقای سهم ساخت داخل است؛ در این راستا همکاری با شرکت‌هایی نظیر مجتمع فجر شیراز که در ساخت اجزای کلیدی دکل‌های حفاری تجربه دارند، توسعه یافته است. پروژه ساخت سومین دکل حفاری در داخل کشور با صرفه‌جویی هفت میلیون دلاری، نمونه‌ای از این اقدامات است.
 
به گفته وی، تعیین اولویت‌ها بر اساس نیاز عملیاتی میدان‌ها، نوع پروژه‌ها و ظرفیت داخلی انجام می‌شود، هرچند کمبود برخی زیرساخت‌های فنی، نیاز به انتقال فناوری و تأمین به‌موقع قطعات باکیفیت از چالش‌های مسیر بومی‌سازی هستند. با این‌حال شرکت مصمم به تقویت ساخت داخل و کاهش وابستگی است.
 
مکوندی به قرارداد‌های این شرکت با شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: تولید ۹ موتور ژنراتور یک مگاواتی و چهار دستگاه سانتریفیوژ تصفیه سیالات حفاری که پیش از این وارداتی بود، در داخل کشور بومی‌سازی می‌شود و نخستین نمونه‌های آن تا پایان سال تحویل داده خواهد شد.
 
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران خاطر نشان کرد: نقشه راه مشخصی برای بهره‌گیری از این فناوری‌ها تدوین شده که مشتمل بر همکاری مستمر با پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای ارزیابی و پیاده‌سازی فناوری‌ها در عملیات میدانی است.
 
همکاری با مدیریت اکتشاف و تسریع پروژه‌های اکتشافی
 
مکوندی همچنین از امضای موافقت‌نامه همکاری با مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: بر اساس این توافق، حداقل یک دستگاه حفاری با توان ۳۰۰۰ اسب بخار و دو دستگاه با قدرت ۲۰۰۰ اسب بخار به عملیات اکتشاف اختصاص می‌یابد. هدف از این همکاری پشتیبانی از کشف میدان‌های جدید نفت و گاز و ارتقای امنیت انرژی کشور است.
 
وی افزود: نشست‌های منظم و مشترک برای تدوین برنامه عملیاتی مبتنی بر پروژه‌های اجرایی و برنامه‌های آتی در جریان است و تجهیز و آماده‌سازی دکل‌ها و تیم‌های عملیاتی ویژه پروژه‌های اکتشافی در دستور کار قرار دارد.
 
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اقدامات تقویت مهندسی داخلی اعلام کرد: در سال‌های اخیر، به‌روزرسانی نرم‌افزار‌های طراحی، آموزش مستمر نیرو‌های مهندسی، تدوین دستورالعمل‌های بومی و استفاده از سامانه‌های مانیتورینگ عملیات حفاری در دستور کار قرار گرفته است.
 
مکوندی یادآورشد: در حوزه اچ‌اس‌ای (ایمنی، سلامت و محیط زیست)، نهادینه‌سازی فرهنگ ایمنی، برگزاری دوره‌های تخصصی برای نیرو‌های عملیاتی و تجهیز دکل‌ها به سیستم‌های نوین ایمنی مدنظر بوده است. همچنین با تشکیل کمیته تحلیل وقایع غیرمولد، شناسایی گلوگاه‌های اجرایی و طراحی نظام ارزیابی عملکرد، شاهد بهبود زمان‌بندی پروژه‌ها بوده‌ایم.
 
آینده و چشم‌انداز پنج‌ساله صنعت حفاری
 
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با تشریح چشم‌انداز توسعه صنعت حفاری گفت: مهم‌ترین شاخص جهانی در حوزه حفاری، کاهش زمان‌های غیرمولد است؛ به‌طوری‌که این شاخص را از ۲۱ درصد به حدود ۹.۶ درصد رسانده‌ایم و هدف‌گذاری کردیم به زیر ۳ درصد برسیم.
 
وی افزود: در چشم‌انداز پنج‌ساله تا سال ۱۴۰۸، نوسازی ناوگان حفاری خشکی و دریایی، توسعه حفاری‌های دریایی در میدان‌های نفتی خلیج فارس و ارتقای تجهیزات خدمات فنی و یکپارچه‌سازی آن‌ها در اولویت قرار دارد.
 
مکوندی درباره تحولات دیجیتال در شرکت اظهارکرد: دیجیتال‌سازی فرآیندهای حفاری، از طراحی و مانیتورینگ تا تحلیل عملیات و مدیریت داده‌های چاه، یکی از محورهای اصلی چشم‌انداز آینده این شرکت است؛ این رویکرد به کاهش خطا، تصمیم‌گیری سریع‌تر، صرفه‌جویی اقتصادی و ایمنی بیشتر منجر خواهد شد.
 
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اذعان کرد: در کنار ارتقای تجهیزات، تقویت همکاری با مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، توسعه منابع انسانی و افزایش رقابت‌پذیری در بازار بین‌المللی نیز از اولویت‌های راهبردی شرکت تا سال ۱۴۰۸ است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)