• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۰۸۶۸
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۳
سیاسی » دولت
رئیس‌جمهور در جلسه بسته خدمات پزشکی خانواده و نظام ارجاع:

توانمندی استفاده از نوآوری در جامعه پزشکی وجود دارد

رئیس‌جمهور با تأکید بر ظرفیت‌های موجود در نظام سلامت گفت: این توانمندی در جامعه پزشکی وجود دارد که از حلقه‌های محدود درمانی و چارچوب‌های سنتی بیرون بیایند و با دریایی از نوآوری و خلاقیت روبه‌رو شوند.

توانمندی استفاده از نوآوری در جامعه پزشکی وجود دارد

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، رئیس‌جمهور با حضور در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شرکت در جلسه معاونان، مدیران و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، با موضوع «بسته خدمات پزشکی خانواده و نظام ارجاع»، گفت: در گام اول باید سرانه اعتباری و کل اعتبار سلامت در استان، شهر و شهرستان مشخص شود تا روشن گردد چه میزان از این اعتبارات سهم دارو، سهم نیروی انسانی و سهم سطح دو است و تخصیص اعتبار، با شناسایی منابع، انجام گیرد.

پزشکیان افزود: شناسایی سهم هر استان و شهر کمک می‌کند، مشخص شود هر شهر چه میزان اعتبار دارد و برای تخصیص اعتبار به شهری دیگر از اعتبار استان دیگر کاسته نشود، زیرا چنین اقدامی به معنای عدالت و اجرای عدالت نیست. باید تعیین گردد که کل بسته و خدمات به چه شکل و با چه روشی به همه مردم به‌صورت یکسان ارائه شود.

 پزشکیان با تأکید بر ظرفیت‌های موجود در نظام سلامت گفت: این توانمندی در جامعه پزشکی وجود دارد که از حلقه‌های محدود درمانی و چارچوب‌های سنتی بیرون بیایند و با دریایی از نوآوری و خلاقیت روبه‌رو شوند. پزشکان می‌توانند با رعایت چهار اصل عدالت، مشارکت مردمی، روابط بین‌بخشی و استفاده ازفناوری  مناسب، به مشکلات مردم فکر و آنها را حل کنند.

رئیس جمهور ادامه داد: امروز رؤسای دانشگاه‌ها و پزشکان مراکز درمانی می‌توانند به‌صورت مستقل این مسیر را آغاز کنند. زمانی که در دانشگاه تبریز بودم، تصمیم گرفتم طرح «چتر» را اجرا کنم؛ طرحی که وزارت بهداشت و با اعتبار سازمان بهداشت جهانی فقط به سه استان تخصیص داده بود. با وجود آنکه ما در این فهرست قرار نداشتیم، خودمان توانستیم آن را اجرا کنیم. این استعداد و توانمندی در پزشکان وجود دارد که از قالب‌های محدود خارج شوند و نجات‌بخش محله، جامعه و منطقه خود باشند.

پزشکیان در جمع‌بندی سخنان خود با تاکید مجدد بر ۴ اصل عدالت، مشارکت مردمى، روابط بین‌بخشی و تکنولوژی مناسب تصریح کرد: هر کسی در هر جایی این چهار اصل را رعایت کند، می‌تواند کار کند، تغییر ایجاد کند و پیشرفت داشته باشد، بدون آنکه منتظر دولت بماند.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش‌های رؤسای دانشگاه‌ها در شهرستان‌ها تأکید کرد که جامعیت این اقدامات باید گسترش یابد و دغدغه‌های مردم جمع‌آوری شود.

پزشکیان با تاکید بر اینکه ارتباط بین‌بخشی باید افزایش یابد و درآمد‌ها و هزینه‌ها متناسب شود، اظهار داشت: با ایجاد و رعایت شاخص‌های SDH (شاخص‌های تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت) و همراهی پزشکان می‌توان مشکلات مردم را حل کرد و در کشور تغییرات اساسی به وجود آورد.

پیش از سخنان رئیس جمهور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکى با اشاره به ضرورت اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: این طرح ۲ هدف عمده را دنبال می‌کند؛ نخست آنکه برای افرادی که در نظام سلامت دچار سردرگمی و بی‌پشتوانگی هستند، مسیری مشخص برای دریافت خدمات پیشگیری، درمان و پس از درمان ایجاد شود.

ظفرقندی افزود: هدف دوم این است که هزینه‌های سلامت اثربخش شود و با جلوگیری از مخارج غیرضروری، منابع بر اساس راهنمایی‌های بالینی و پروتکل‌های مصوب هدایت شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عدالت در سلامت را یکی از ارکان اصلی اجرای طرح پزشک خانواده عنوان کرد و گفت: باید از تحمیل هزینه‌های اضافی در حوزه‌هایی مانند آزمایشگاه، تصویربرداری و نسخه‌نویسی چندباره جلوگیری شود.

ظفرقندی افزود: اجرای این طرح از روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر آغاز می‌شود و با توجه به منابع و میزان آمادگی استان‌ها به‌تدریج گسترش خواهد یافت.

وزیر بهداشت با تأکید بر توجه به شاخص‌های تعیین‌کننده اجتماعی سلامت خاطرنشان کرد: ارتقای سواد سلامت و خودمراقبتی باید در اولویت باشد و این هدف با همکاری دانشگاه‌ها، رسانه‌ها، آموزش و پرورش و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین محقق می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)