• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۶۵۰۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ایجاد بازار ۴۰ همتی هوش مصنوعی تا سال آینده

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور خبر داد: بازار هوش مصنوعی کشور تا یک‌سال آینده به حدود ۴۰ همت می‌رسد.

 

ایجاد بازار ۴۰ همتی هوش مصنوعی تا سال آینده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست ارائه دستاورد‌ها و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در سکوی ملی هوش مصنوعی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور امروز ۲۸ مردادماه در محل این معاونت برگزار شد.

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در این نشست گفت: ما امسال و تا سال آینده برنامه جدی برای سرمایه‌گذاری در حوزه کاربرد‌های هوش مصنوعی داریم. جلسات ستاد هوش مصنوعی با ریاست دکتر عارف منظم برگزار می‌شود و مصوبات آن می‌تواند جان تازه‌ای به این حوزه در کشور بدهد. بودجه مناسبی هم برای این بخش پیش‌بینی شده است تا مسیر توسعه هموار شود.

او ادامه داد: بودجه مناسبی هم برای کاربردی‌سازی هوش مصنوعی پیش‌بینی شده است تا مسیر توسعه هموار شود. البته باید توجه کنیم که این حرکت تدریجی است و نباید انتظار داشت در روز‌های نخست همه‌چیز کامل شود. همان‌طور که در دانشگاه‌ها هم گفته‌ایم، تبادل داده‌ها و یادگیری‌ها باید به‌صورت تدریجی پیش برود.

افشین با تأکید بر نگاه کاربردی به پروژه‌ها اظهار داشت: آنچه برای ما اهمیت دارد، تعریف پروژه‌هایی است که بتواند مسائل عمده کشور را حل کند؛ از انرژی و توزیع آب گرفته تا مدیریت منابع و حکمرانی هوشمند. وقتی صحبت از انرژی می‌کنیم، منظورمان فقط یک پروژه نیست؛ بلکه صد‌ها و هزاران زیرپروژه می‌تواند ذیل این محور تعریف شود. هدف ما این است که به کمک هوش مصنوعی، حکمرانی کشور را هوشمندتر و کارآمدتر کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به حوزه‌های فرهنگی و هنری نیز افزود: علاوه بر مسائل کلان اقتصادی، در حوزه‌هایی که خودمان صاحب سبک هستیم ــ از فرهنگ و هنر گرفته تا تاریخ ایران ــ نیز باید ورود کنیم و محصول بومی خود را تولید کنیم. تمرکز بر برخی حوزه‌ها به معنای کنار گذاشتن سایر حوزه‌ها نیست.

وی همچنین خبر داد: نیمه شهریورماه جلسه‌ای با همه شرکت‌های دانش‌بنیان خواهیم داشت و فراخوانی عمومی منتشر می‌کنیم تا ایده‌ها و نیازمندی‌ها جمع‌آوری شود. تجربه و آمادگی فعالان برای ما مهم است. هدف این است که این مسیر به‌صورت پیوسته ادامه پیدا کند؛ بهمن‌ماه قرارداد‌های دوم بسته می‌شود و اردیبهشت سال آینده فراخوان سوم منتشر خواهد شد. این پیوستگی ضروری است تا بازار هوش مصنوعی در کشور شکل بگیرد. وقتی این بازار به بلوغ برسد، دولت دیگر از آن خارج می‌شود و مسیر توسط بخش خصوصی ادامه می‌یابد.

افشین با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در این حوزه سودآور خواهد بود، توضیح داد: برآورد ما این است که ظرف یک سال بازار هوش مصنوعی به حدود ۴۰ همت برسد. درحالی‌که ممکن است سرمایه‌گذاری اولیه تنها یک همت باشد؛ این به معنای بازگشت سرمایه چندین‌برابری است؛ بنابراین باید نگاه به این حوزه را از «هزینه‌کرد» به «سرمایه‌گذاری سودآور» تغییر دهیم. این سرمایه‌گذاری علاوه بر سود اقتصادی، از منظر اقتدار و نیروی انسانی هم کشور را به‌روز می‌کند.

او در پایان تأکید کرد: دید ما به‌عنوان دولت، نگاه به هوش مصنوعی به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری راهبردی است. باید این سه حوزه «فناوری»، «کاربرد» و «بازار» به‌طور پیوسته رشد کنند. اگر فراخوان‌ها و حمایت‌ها ناپیوسته باشد، مانند گیاهی است که مدتی بی‌آب مانده و بعد با یک بشکه آب هم زنده نمی‌شود. ما باید استمرار و پیوستگی را در این مسیر حفظ کنیم تا تحولی پایدار شکل بگیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
تلفات نظامیان صهیونیست در حملات پهپادی حزب الله لبنان
برگزاری همایش نقاشی رنگین کمان تاریخ در تبریز
سیل خروشان غیرت و مقاومت در آذربایجان غربی
تأکید بر اصالت تاریخی و ابدی نام خلیج فارس در فضای مجازی
پیام قدردانی نماینده ولی فقیه در لرستان از حضور حماسی مردم در رزمایش «جانفدا برای ایران امام رضایی»
شهادت ۱۴ شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
افتتاح چمن مصنوعی در هادیشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)