• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۲۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۴
اقتصادی » بازاروتجارت

الزامات اجرای طرح کشت فراسرزمینی؛ تکلیف برنامه هفتم

رئیس انجمن کشاورزی فراسرزمین گفت: کشت فراسرزمینی؛ راهکاری ضروری برای مقابله با بحران آب و تأمین امنیت غذایی کشور است.

الزامات اجرای طرح کشت فراسرزمینی؛ تکلیف برنامه هفتم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در برنامه میز اقتصاد ۵ شهریور شبکه خبر، کارشناسان و نمایندگان حوزه کشاورزی، ابعاد کشت فراسرزمینی را بررسی و آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکار‌های مقابله با کم‌آبی و حفظ امنیت غذایی کشور معرفی کردند.

عامریان، رئیس انجمن کشاورزی فراسرزمینی، با اشاره به وضع بحرانی کشاورزی در استان‌هایی مانند فارس گفت: کشاورزان ما در چند سال گذشته به دلیل کم‌آبی شدید در بسیاری از مناطق، به خصوص استان فارس، با شرایط سختی رو‌به‌رو شده‌اند. این استان سال‌ها تولیدکننده اول گندم در کشور بود، اما اکنون بسیاری از زمین‌های کشاورزی به دلیل کمبود آب بلاکشت مانده‌اند.

وی افزود: کشاورزان تمام امید و زندگی‌شان به این زمین‌ها وابسته است، اما به خاطر خشکسالی و اجرای ناقص الگوی کشت، مجبورند محصولاتی مانند سیب‌زمینی را با قیمت‌هایی پایین‌تر از هزینه تولید به فروش برسانند یا حتی آن را امحا کنند.

عامریان ادامه داد: وقتی از کشت فراسرزمینی صحبت می‌شود، ممکن است کشاورزان نگران باشند که این به معنای حذف کشاورزی داخلی باشد، اما این برداشت نادرست است، کشت فراسرزمینی مکمل کشاورزی داخلی است و برای زمانی است که ما با کمبود شدید منابع آب رو‌به‌رو هستیم.

آزادیخواه، نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برنامه هفتم توسعه توضیح داد: در این برنامه به صورت صریح بر کشت فراسرزمینی تاکید شده است و دولت موظف شده است تا پایان برنامه پنج‌ساله، دو میلیون هکتار از نیاز‌های کشاورزی کشور را از طریق کشت فراسرزمینی در خارج از کشور تامین کند.

وی با تشریح علت این الزام افزود: کشور ما در شرایط بحرانی خشکسالی قرار دارد و منابع آب زیرزمینی به شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی چاره‌ای جز استفاده از روش‌هایی مانند واردات آب مجازی وجود ندارد. این بدان معناست که ما نمی‌توانیم به شکل مستقیم آب وارد کشور کنیم، اما با استفاده از ظرفیت کشت فراسرزمینی در کشور‌هایی که بارش بیشتری دارند و شرایط بهتری برای کشاورزی دارند، می‌توانیم بخشی از نیاز غذایی خود را تأمین کنیم.

آزادیخواه تاکید کرد: «این روش نه تنها اقتصادی‌تر است بلکه از نظر زیست‌محیطی نیز به صرفه‌تر بوده و منجر به حفظ منابع آبی کشور می‌شود. کشور‌هایی مانند ژاپن که خود از کشاورزی پیشرفته‌ای برخوردارند، سال‌ها است از این روش استفاده می‌کنند.

وی در ادامه به آمار‌های دقیق اشاره کرد و گفت: برای تولید هر کیلوگرم گندم هزار لیتر آب مصرف می‌شود و تولید یک تن گندم نیازمند یک میلیون لیتر آب است. با توجه به مشکلات آب در کشور، تولید یک و نیم میلیون تن گندم از طریق کشت فراسرزمینی معادل صرفه‌جویی در مصرف آب سالانه کلانشهر تهران است.

آزادیخواه درباره وضع منابع آب زیرزمینی گفت: متأسفانه برداشت بی‌رویه از چاه‌های عمیق جایگزین قنوات سنتی شده است؛ این موضوع باعث بروز فروچاله‌ها، شور شدن منابع آب و کاهش کیفیت آب شده است. در حالی که قنوات از ۸۰۰ سال قبل از میلاد در ایران وجود داشته و بهترین روش بهره‌برداری پایدار از آب‌های زیرزمینی بوده‌اند.

عامریان نیز در پاسخ به سوالی درباره تاثیر کشت فراسرزمینی بر کاهش وابستگی به واردات اظهار داشت: این راهبرد می‌تواند به طور قابل توجهی از نیاز ما به واردات محصولات کشاورزی بکاهد و امنیت غذایی کشور را تقویت کند.

در ادامه برنامه، هومن فتحی مشاور وزیر جهاد کشاورزی و دبیر شورای کشت فراسرزمینی نیز تأکید کرد: همانطور که نمایندگان اشاره کردند، تکلیف قانونی وجود دارد و وزارت جهاد کشاورزی موظف است در چارچوب ماده ۳۲، مسیر توسعه کشت فراسرزمینی را با جدیت دنبال کند. این رویکرد نه‌تنها ضامن امنیت غذایی است بلکه نقش کلیدی در مدیریت بحران آب و کاهش فشار بر منابع داخلی خواهد داشت. 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)