• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۵۱۲۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹
بوشهر » اقتصادی

تضمین پایداری تولید گاز کشور با خط لوله جدید فاز ۱۶

مدیر طرح خط لوله جدید فاز ۱۶ پارس جنوبی در شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران گفت: با اجرای این طرح، پایداری برداشت از این سکو تضمین شد.

تضمین پایداری تولید گاز کشور با خط لوله جدید فاز ۱۶

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ طرح نوسازی خط لوله جدید فاز ۱۶ پارس جنوبی به‌عنوان یکی از راهبردی‌ترین طرح‌های صنعت نفت با توجه به شرایط خط لوله قدیم متصل به این سکو در دستور کار کارفرمای این طرح قرار گرفت؛ طرحی که نه‌تنها به بازگشت تولید پایدار از سکوی فاز ۱۶ انجامید، بلکه دستاورد‌های فنی و مدیریتی کم‌نظیری برای صنعت نفت کشور به همراه داشت.
مدیر طرح خط لوله جدید فاز ۱۶ پارس جنوبی گفت: خط لوله دریایی قدیم فاز ۱۶ در سال‌های گذشته دچار مشکل و توقف تولید مکرر می‌شد. هر بار توقف تولید، زمان قابل‌توجهی را برای بازگشت به مدار لازم داشت که به‌معنای از دست رفتن بخشی از تولید گاز از میدان گازی پارس‌جنوبی بود. از همین رو تصمیم بر آن شد تا خط لوله جدیدی ساخته شود که با تلاش شبانه‌روزی متخصصان و کارکنان شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران با موفقیت وارد مدار شد.
محمدرضا عاطفه‌پور افزود: این خط لوله به طول در مجموع ۱۱۵ کیلومتر، یک خط لوله راهبردی است که از یک سکوی فاز ۱۶ آغاز و به پالایشگاه ششم منتهی می‌شود. این خط لوله در بخش دریایی به طول ۱۱۰.۴ و در بخش خشکی نیز ۴.۶ کیلومتر است. خط لوله دریا پیش‌تر و در سال ۱۴۰۲ در قالب طرح تولید زودهنگام وارد چرخه بهره‌برداری شده بود. این خط لوله با استفاده از شناور لوله‌گذار در دریا ساخته شد و با توجه به اینکه این خط لوله، آخرین خط لوله ساخته شده ما بین میدان گازی پارس‌جنوبی و پالایشگاه‌های عسلویه است، با ۳۰ خط لوله موجود در بستر دریا تقاطع دارد.
وی گفت: با توجه به در حال ساخت بودن خط لوله خشکی در این زمان، برای ورود این سکو به حداکثر ظرفیت تولید، خط لوله جدید با استفاده از طرح تولید زودهنگام که خود یک طرح پرچالش و پر خطر در پارس‌جنوبی است، به خط لوله قدیم خشکی فاز ۱۶ متصل و تولید زودهنگام از ۲۰ مهر ۱۴۰۲ آغاز شد. 
عاطفه پور افزود: با تکمیل خط لوله بخش خشکی به طول ۴.۶ کیلومتر این خط لوله نیز اول شهریور ۱۴۰۴ به مدار بهره‌برداری وارد و آخرین حلقه نوسازی این خط لوله بین سکو و پالایشگاه ششم تکمیل شد.
وی گفت: برای انجام این طرح چند دسته چالش داشتیم که شرایط اقلیمی (گرما، رطوبت بالا و سطح بالای آب زیرزمینی)، تقاطع‌های متعدد مسیر خط لوله خشکی به‌دلیل توسعه منطقه عسلویه، کار در مجاورت خطوط در حال بهره‌برداری، اجرای خط لوله سوم ۳۲ اینچ در پالایشگاه ششم و الزامات سختگیرانه جوشکاری لوله با ضخامت بالا از جمله چالش‌های مهم ما در کنار پیچیدگی‌ها و ریسک‌های ایمن‌سازی بود، اما یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، لزوم خارج کردن خط لوله قدیم خشکی از مدار تولید و ورود خط لوله جدید به چرخه بهربرداری در زمان محدود توقف تولید بود.
عاطفه پور گفت: همه عملیات‌های ایمن‌سازی خط لوله قدیم، جداسازی آن از پالایشگاه و اتصال و ورود خط لوله جدید خشکی به مدار بود که تنها ظرف دو هفته و تا قبل از اتمام توقف تولید در اول شهریور ۱۴۰۴ و بدون تأخیر انجام شد. 
وی افزود: از طراحی تا خرید تجهیزات و اجرا همگی از سوی متخصصان ایرانی انجام شد و پیمانکاران اصلی و فرعی داخلی و بیشتر نیرو‌های اجرایی جوان و بومی بودند. نشست‌های متعدد در کارگاه برگزار و روش‌های نوآورانه‌ای طراحی شد که بسیاری از آنها در طرح‌های مشابه در آینده قابل استفاده است. این پروژه نشان داد توان بومی‌سازی کامل چنین کار بزرگی در کشور وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)