• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۳۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۳
اقتصادی » بازاروتجارت

بهبود ۶۸درصدی تراز تجاری ایران در ۶ ماهه اول ۱۴۰۴

رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: با وجود چالش‌های ابتدای سال، صادرات غیرنفتی کشور در شش‌ماهه نخست به سطح سال گذشته بازگشت، تراز منفی تجاری ۶۸ درصد بهبود یافت.

بازگشت صادرات غیرنفتی به رکورد سال قبل / بهبود ۶۸درصدی تراز تجاریبه گزارش خبرنگار گروه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما،رئیس سازمان توسعه تجارت در نشست خبری با اشاره به عملکرد تجاری کشور اظهار داشت: سال گذشته که نخستین سال استقرار دولت چهاردهم بود، صادرات غیرنفتی رکورد تاریخی ۵۷ تا ۵۸ میلیارد دلار را ثبت کرد که با رشد ۱۵/۸ درصدی، بی‌سابقه بود.

محمدعلی دهقان دهنوی افزود: هرچند ابتدای امسال با افت صادرات به دلیل عواملی مانند جنگ ۱۲ روزه، حادثه انفجار در بندر شهید رجایی و کمبود انرژی مواجه بودیم، اما در پایان شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۴ موفق شدیم عقب‌ماندگی را جبران کنیم؛ به‌طوری که صادرات غیرنفتی از ۲۵ میلیارد و ۹۲۲ میلیون دلار در شش‌ماهه سال گذشته به ۲۵ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار در امسال رسید که از نظر وزنی نیز صادرات ۶ درصد رشد داشته است.

دهقان دهنوی با اشاره به واردات گفت: واردات در شش‌ماهه ابتدای سال گذشته ۳۳ میلیارد و ۴۶۳ میلیون دلار بود که در امسال با ۱۵ درصد کاهش به ۲۸ میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار رسید. اگرچه کنترل واردات غیرضرور مؤثر بوده، اما باید توجه داشت ۸۵ درصد واردات کشور مواد اولیه و کالاهای سرمایه‌ای است و کاهش آن می‌تواند بر تولید اثر بگذارد.

وی حجم کل تجارت شش‌ماهه را ۵۴ میلیارد و ۳۱۱ میلیون دلار اعلام کرد که ۹ درصد کاهش داشته، اما تراز تجاری غیرنفتی از منفی ۷/۵ میلیارد دلار در سال گذشته به منفی ۲/۴ میلیارد دلار در امسال بهبود یافته و ۶۸ درصد کاهش کسری داشته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به جهش صادرات خدمات اظهار کرد: صادرات خدمات فنی و مهندسی از ۶۰۰ میلیون دلار به ۹۰۰ میلیون دلار رسیده (رشد ۵۰ درصدی) و صادرات سایر خدمات از ۸۸۵ میلیون دلار به یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

وی با اشاره به پیش‌بینی رشد سالانه ۲۳ درصدی صادرات در برنامه هفتم توسعه تأکید کرد: دستیابی به این هدف بسیار دشوار بوده و نیازمند تلاش گسترده، برنامه‌ریزی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و رفع موانع داخلی و خارجی است.

برنامه‌های روز ملی صادرات

دهقان دهنوی اعلام کرد برنامه‌های روز ملی صادرات از ماه‌ها قبل آغاز شده و صادرکنندگان نمونه انتخاب شده‌اند. امسال برای نخستین‌بار «هفته صادرات» برگزار می‌شود و هر روز به یکی از موضوعات تخصصی صادرات و قانونگذاری، صادرات خدمات، تولید صادرات‌محور، پشتیبانی از صادرات (لجستیک، استاندارد، بیمه، حمل‌ونقل)، صادرات و رویدادهای تجاری، صادرات و بازارهای بین‌المللی، سرمایه‌گذاری برای صادرات اختصاص دارد.

وی افزود: در این برنامه‌ها نشست‌ها و پنل‌های تخصصی با حضور بخش دولتی و خصوصی برگزار می‌شود و هر نشست راهکارهای جدیدی برای توسعه صادرات ارائه خواهد کرد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ابراز امیدواری کرد مراسم اصلی روز ملی صادرات با حضور رئیس‌جمهور برگزار شود و با تقدیر از صادرکنندگان نمونه، فرهنگ صادرات در کشور بیش از پیش ترویج شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
افتتاح واحد مسکونی مددجویی کمیته امداد در روستای (کهریزه محمودآباد) بوکان 
خشم مردم سومالی از توهین ترامپ
تشدید برخورد پلیس راهور گیلان با پارک خودرو‌ها در پیاده‌راه‌ها
شتاب‌گیری نوسازی روستا‌ها و پایان بازسازی مناطق زلزله زده خوی
نیوزویک: ضرورت پیگرد قانونی وزیرجنگ آمریکا به جرم جنایت جنگی
دانشگاه مهمترین نقطه قوت نظام اسلامی
انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی در انتظار ابلاغیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)