• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۹۶۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۸
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

شهر «اوز» میزبان افتتاحیه هفته کتاب

دبیر سی‌وسومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از برگزاری آئین افتتاحیه این رویداد در شهر اوز در استان فارس که پایتخت کتاب ایران است، خبر داد.

 

شهر «اوز» میزبان افتتاحیه هفته کتاب

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ ابراهیم حیدری دبیر سی‌وسومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: در راستای رویکرد کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکززدایی از رویداد‌های ملی، آئین افتتاحیه هفته کتاب سی‌وسوم در شهر اوز در استان فارس که پایتخت کتاب ایران است، برگزار خواهد شد.

وی افزود: اوز فقط یک شهر نیست؛ یک تجربه فرهنگی است. ما خواستیم از جایی شروع کنیم که کتاب، نه در ویترین بلکه در زندگی مردم حضور دارد. اوز نخستین شهر دوستدار کودک در ایران بوده و کتاب‌خوانی در آن از سنین پایین آغاز می‌شود. این ویژگی، برای ما بسیار مهم است؛ چون نشان می‌دهد فرهنگ کتاب‌خوانی در این شهر، ریشه در تربیت و مشارکت اجتماعی دارد.

حیدری در ادامه به تجربه‌های مستمر کتاب‌خوانی در این شهر اشاره کرد و گفت: با بررسی‌های موجود به این نتیجه رسیدیم که در اوز کتاب‌خوانی یک رفتار اجتماعی نهادینه شده است. از باشگاه‌های کتاب‌خوانی گرفته تا طرح‌های مردمی و برنامه‌های بین‌نسلی و دیگر فعالیت‌هایی که در این شهر شکل گرفته‌اند، جملگی حاصل یک دهه تلاش پیوسته‌اند، نه یک موج مقطعی. همین استمرار بود که اوز را به پایتخت کتاب ایران تبدیل کرد.

وی با تأکید بر رویکرد مردمی در ترویج کتاب‌خوانی، ادامه داد: آنچه در اوز اتفاق افتاده، حاصل همدلی میان مردم، نهاد‌های فرهنگی و دستگاه‌های اجرایی شهر است. مشارکت اجتماعی در این شهر نه‌تنها در سطح برنامه‌ریزی، بلکه در اجرا نیز نقش محوری دارد. زنان نیز در این مسیر نقش برجسته‌ای داشته‌اند؛ چه در راه‌اندازی کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌ها، چه در هدایت برنامه‌های کتاب‌خوانی برای کودکان و نوجوانان.

دبیر سی‌وسومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: در اوز، تشکل‌سازی و نهادسازی در حوزه کتاب‌خوانی به‌صورت خودجوش و با حمایت بخش خصوصی شکل گرفته است. زیرساخت‌های صنعت نشر، از جمله تأسیس کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌ها، با مشارکت مستقیم مردم توسعه یافته‌اند. این نشان می‌دهد که کتاب‌خوانی در اوز نه‌فقط فراگیر، بلکه در میان اقشار مختلف جامعه پذیرفته و حمایت شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر رویکرد ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توجه به عدالت فرهنگی تأکید کرد و گفت: تمرکززدایی از تهران و توجه به استان‌ها، از اولویت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. برگزاری رویداد‌های ملی با محوریت تهران به نوعی دیکته کردن فرهنگ از بالاست، ما به جای آن تلاش می‌کنیم تا فرهنگ را از دل تجربه‌های زیسته مردم بازخوانی کنیم.

حیدری اضافه کرد: افتتاح هفته کتاب از اوز، تجربه زیسته مردم این شهر در رونق و نهادینه کردن کتاب‌خوانی را در مرکز توجه قرار خواهد داد و آن را به مثابه یک الگو معرفی خواهد کرد. اوز شهری است با حافظه تاریخی فعال. اوز گذشته را فراموش نمی‌کند، چرا که سنت تاریخ‌نگاری در این شهر تجربه‌های مردمی را جدی گرفته و به ثبت حافظه جمعی پرداخته است و این معنایی جز بیرون کشیدن فرهنگ از دل زندگی روزمره ندارد.

ابراهیم حیدری در پایان با اشاره به شعار این دوره از هفته کتاب گفت: شعار این دوره «بخوانیم برای ایران» است. این شعار یعنی هر کتابی که چه در اوز، چه در تهران و چه در همه نقاط کشور خوانده می‌شود، بخشی از آینده ایران را می‌سازد. امیدوارم با تغییر رویکرد‌هایی که داشته‌ایم، این افتتاحیه و این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، کتاب را به متن زندگی مردم نزدیک‌تر کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)