• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۲۳۳۳
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۲
سیاسی » امنیتی و دفاعی
سرلشکر صفوی:

شهیدان باقری و رشید الگوی تلفیق علم و عمل بودند

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی گفت: شهیدان باقری و رشید نماد انسان‌های مطلوب اسلام و الگویی کامل برای تلفیق علم و عمل در خدمت به امنیت و پیشرفت کشور بودند.

شهیدان باقری و رشید الگوی تلفیق علم و عمل بودند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا و رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در مراسم نکوداشت مقام علمی شهیدان محمد حسین افشردی (باقری) و غلامعلی رشید دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس که امروز (دوشنبه) در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: بنده ۴۵ سال با این شهدا بودم، جنگ کردیم، تحصیل کردیم و بزرگ شدیم و استادان بزرگی به ما تعلیم دادند.

سرلشکر صفوی با اشاره به نقش بی‌بدیل دانشگاه تربیت مدرس در تربیت مدیران ارشد کشور، گفت: اگر این دانشگاه هیچ کار دیگری جز تربیت استادان و فارغ‌التحصیلانی که امروز در قوای سه‌گانه، مجلس، استانداری‌ها، وزارتخانه‌ها و شهرداری تهران خدمت می‌کنند، انجام نداده بود، همین برای اثربخشی آن کافی بود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به حضور شخصیت‌هایی همچون قالیباف، زاکانی و فروزنده به‌عنوان فارغ‌التحصیلان دانشگاه تربیت مدرس، افزود: مهم این است که این عزیزان توانستند علم را از حالت نظری خارج کرده و به منفعت ملی تبدیل کنند. علم باید در خدمت پیشرفت کشور، امنیت ملی و آمایش سرزمین قرار گیرد.

وی در ادامه با تجلیل از دو استاد شهید دانشگاه، شهیدان باقری و رشید به تبیین ویژگی‌های مشترک این دو بزرگوار پرداخت و گفت: این شهیدان و خانواده‌هایشان با وجود خدمات ارزنده، در محافل عمومی عمدتاً با وجه نظامی‌گری شناخته می‌شوند، در حالیکه هر دو از استادان برجسته و صاحب‌اثر در حوزه‌های علمی بودند. زندگی سخت و پرافتخار سربازی به‌ویژه در دوران جنگ و پس از آن، فرصت‌های معمولی زندگی را از آنان گرفته بود. شهادت هر دو در کنار اعضای خانواده (شهید رشید در کنار پسرش عباس و شهید باقری در کنار همسر و دخترش) بر مظلومیت آنان افزوده است.

سرلشکر صفوی ادامه داد: این دو شهید عزیز، انسان‌هایی عالم، اهل تحقیق و دارای اندیشه‌های استراتژیک بودند. شهیدحسن باقری بنیانگذار اطلاعات نظامی و یک نابغه بود و این دو بزرگوار نیز از نوابغ علوم استراتژیک، ژئواستراتژی و ژئوپلیتیک به شمار می‌رفتند. علم برای یک نظامی ضرورت دارد و این دو، متفکران استراتژیک بودند.

وی با اشاره به اخلاق و رفتار متعالی شهیدان باقری و رشید افزود: آنان نمونه‌های انسان‌های مطلوب خدا، پیامبر (ص) و اسلام بودند. اهل عبادت، آشنا با قرآن و اهل بیت (ع)، خوش‌خط و دارای اخلاقی نیکو بودند. برخلاف تصور برخی، بسیار مهربان و در برخورد با بسیجیان و سربازان فروتن بودند. هر دوی این عزیزان در توسعه و تقویت جبهه مقاومت در مقابل استکبار و نیز در ارتقای توان دفاعی نیرو‌های مسلح کشور نقش مؤثری ایفا کردند.

وی در ادامه به پاک زندگی کردن و پاک مردن شهیدان باقری و رشید اشاره کرد و گفت: هنر این بزرگواران این بود که پاک زندگی کردند و پاک از دنیا رفتند. با تقوا، پاکدستی و دوری از گناهان، ۴۵ سال جهاد کردند و به شهادت رسیدند.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس همچنین بر نقش همراهی و حمایت خانواده‌های این شهدا در طول سال‌های متمادی خدمت تأکید کرد و گفت: بدون همراهی همسران و فرزندانشان، این عظمت تحقق نمی‌یافت.

سرلشکر صفوی با تأکید بر لزوم اطاعت واقعی از رهبر معظم انقلاب اسلامی، افزود: برخی ادعای اطاعت دارند، اما عملشان خلاف آن است. این دو شهید، مطیع واقعی ولایت فقیه بودند.

وی همچنین با اشاره به سوابق درخشان علمی شهیدان باقری و رشید دو تن از اساتید دانشگاه تربیت مدرس، گفت: سپهبد شهید غلامعلی رشید دانش‌آموختۀ جغرافیای سیاسی از دانشگاه تهران در مقطع دکتری (۱۳۸۶)، استاد دروس ژئوپلیتیک و استراتژی در دانشگاه دفاع ملی، دارای ۲۳ عنوان مقاله علمی و پژوهشی، نویسنده و مولف کتاب و مقاله‌های مختلف، استاد مشاور ۳۱ رساله دکتری و عضو گروه استراتژی دانشگاه بود. 

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس افزود: سپهبد شهید باقری دارای دکترای جغرافیای سیاسی از دانشگاه تهران (۱۳۸۰)، استاد دروس جغرافیای سیاسی، نظام بین‌الملل و ژئوپلیتیک در دانشگاه دفاع ملی، دارای ۴۸ عنوان مقاله پژوهشی، استاد راهنما و مشاور ۲۰ رساله دکتری و کارشناسی ارشد، از بنیان‌گذاران انجمن علمی مربوطه، مؤلف ۴ کتاب و مترجم بود.

وی در پایان خواستار الگوگیری دانشجویان از شهیدان باقری و رشید شد و گفت: این دو بزرگوار انسان‌هایی شایسته، مطلوب و الگویی تمام‌عیار برای نسل امروز و فردای کشور هستند؛ الگویی از تلفیق علم و عمل و زندگی پاک.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)