• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۸۶۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷
سمنان » سیاسی
سعید جلیلی در شاهرود:

هر دانشگاه باید یک دولت در سایه باشد

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی : دانشگاه‌ها نقش فعال و انتقادی در جامعه ایفا کنند و هر دانشگاه باید یک دولت در سایه باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز سمنان  ، سعید جلیلی در نشست با دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت : معنای  هر دانشگاه باید یک دولت در سایه باشد این است که در حد توان و وسع خود پژوهش کند، نقایص را شناسایی و اصلاح کند، پشتیبان کار‌های ارزشمند  بوده و نسبت به سرنوشت جامعه حساس باشد.
جلیلی  از دانشجویان د خواست در دهه حیاتی زندگی دانشگاهی‌شان (۱۸ تا ۲۸ سالگی) وقت خود را صرف تلاش علمی کنند تا بتوانند در آینده در توسعه کشور نقش‌آفرین باشند.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد : دانشگاه، اساتید و دانشجویان باید بی‌وقفه تحولات را پیگیری کنند، کار‌های خوب را تأیید کنند، نقایص را اصلاح کنند و در مقابله با موانع داخلی و خارجی فعال باشند.
جلیلی گفت: برای این مسیری که در پیش داریم، حتی به یک پیشرفت معمولی نباید بسنده کنیم» .

وی از دانشگاهیان خواست در تعیین اولویت‌ها و درک مختصات زمانه پیش‌قدم باشند.
به گفته جلیلی، تشخیص درست مختصات زمانه برای هر تجویز سیاسی، اجتماعی ضروری است و اشتباه در این شناخت می تواند میلیون ها نفر را متضرر کند.
جلیلی با اشاره به ایام و مناسبت‌های دانشگاهی مانند ۱۳ آبان و ۱۶ آذر گفت: شناخت درست «مختصات این نقطه» به دانشگاه و دانشجو کمک می‌کند هم آنچه در صحنه عمومی می‌گذرد را روشن‌تر ببیند و هم تجویز‌ها و سیاست‌هایی که ارائه می‌شود دقیق‌تر باشد.

جلیلی با اشاره به ترور دانشمندان و مخاطرات امنیتی برای فعالان علم و فناوری و گرامیداشت یاد شهدای علمی از جمله تهرانچی، فخری‌زاده، شهریاری و عباسی اظهار داشت: هدف‌گیری چهره‌های علمی و پژوهشی، صرفاً یک «اقدام خرابکارانه» نیست بلکه ضربه‌ای مستقیم به روند پیشرفت و سلامت ملی است.

جلیلی با بیان اینکه «چه معنی دارد که نیمه‌شب با جنگنده و موشک خانه یک رئیس دانشگاه هدف قرار گیرد» گفت : چنین رخداد‌هایی باید در تحلیل‌های سیاست‌گذاران و دانشگاهیان به‌روشنی دیده شود.
وی در توضیح رابطه پیشرفت علمی و ملاحظات بین‌المللی به بحث غنی‌سازی هسته‌ای برای مصارف پزشکی اشاره کرد و مثال زد : برخی دسترسی‌ها و تولید دارو‌ها به سطح غنی‌سازی وابسته است یک میلیون بیمار به دارویی نیاز دارند که برای ساختش ممکن است سطح غنی‌سازی لازم باشد.
جلیلی تصریح کرد: وقتی موانع حقوقی و تحریم‌ها وجود دارد، وظیفه نظام و دانشگاه است که از دانشمند و طرح علمی حمایت کند نه اینکه او را رها کند یا محدود نماید.
جلیلی با استناد به مقاله‌ای گفت وارد «عصر روایت‌ها» شده‌ایم دوره‌ای که روایت‌های سریع و پرطنین می‌توانند استدلال‌های مستدل را تحت‌الشعاع قرار دهند. روایت‌های نادرست می‌توانند چهره مسئله را عوض کنند و در نتیجه راه‌حل‌ها نیز به خطا روند.
وی به دانشجویان توصیه کرد که دانشگاه‌ها باید توان تشخیص روایت صحیح و غلط را تقویت  و موشکافانه و «بی‌رحمانه» مسائل را بررسی کنند
جلیلی با اشاره به موضوعات نوپایی چون هوش مصنوعی گفت: پیشرفت در این حوزه باید با درک از «مناسبات جهانی» و با آگاهی از محدودیت‌ها و تهدید‌ها همراه باشد. او به تجربه‌های قبلی اشاره کرد که برخی پیشنهاد می‌کردند دسترسیِ عمومی به فناوری یا تجهیزات حساس محدود شود و این‌که اگر جامعه در زمان مناسب تصمیم‌گیری نکند، عقب می‌افتد.
جلیلی از ضرورت تعیین شاخص‌های قابل‌سنجش برای پیشرفت ملی و برنامه‌ریزی‌های کلان سخن گفت و برنامه هفتم توسعه را به‌عنوان بستری که می‌تواند تسهیل‌گر این اهداف باشد یاد کرد.
بازدید از کارگاه های تولیدی و طرح های کشاورزی روستای راهنجان و دیدار با مردم این روستا از دیگر برنامه های جلیلی در سفر به شاهرود بود.
جلیلی در مصاحبه با خبرنگار ما ظرفیت ها و توانمندی های شهرستان شاهرود در عرصه های مختلف و راهکار برون رفت از مشکلات کشور را تشریح کرد .

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایستادگی در برابر نظام سلطه، دفاع از حاکمیت الهی
تداوم راه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
سیر تا پیاز یک سناریوی کشته سازی دیگر در دهدشت
پاسخ زائران حاج قاسم به یاوه گویی‌های رییس جمهور منفور آمریکا
اعتبار آمریکا در عرصه بین‌الملل مخدوش شده است
واکنش هنرمندان کرمان به یاوه گویی‌های اخیر ترامپ تروریست
اهدای ۵۰۰ سری جهیزیه ازدواج آسان به زوج‌های جوان
دستگیری سه گروه شکارچی متخلف در ملکان
دستور دکتر پزشکیان برای بررسی جامع ناآرامی های استان ایلام
ایران حسین (ع) تا ابد پیروز است
تکذیب انفجار در بندر شهید رجایی
اصناف بازوی مردمی و توانمند نظام هستند
آتش سوزی در یک جایگاه تهران به دلیل نقص فنی یک خودرو
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان؛ ۱۵ دی ۱۴۰۴
کاهش کیفیت هوا در سمنان
پایان ۳ روز خلوت عاشقان با خالق هستی
نجات هوایی دو مادر باردار از منطقه صعب‌العبور در آذربایجان شرقی
بزرگداشت یار دیرین حاج قاسم؛ حاج حسین پور جعفری
جلسه شورای عالی قوه قضائیه ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
بسته خبر‌های کوتاه ۱۵ دی ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)