• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۶۹۷۷
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
خوزستان » اجتماعی
خوزستان؛

تغییر اقلیم، تهدیدی برای امنیت غذایی و ماندگاری جمعیت در روستاها

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان تغییرات اقلیمی را تهدیدی جدی برای امنیت غذایی، معیشت روستاییان و ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی استان عنوان کرد .

تغییر اقلیم، تهدیدی برای امنیت غذایی و ماندگاری جمعیت در روستاها

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدحسین آرامی تغییرات اقلیمی را تهدیدی جدی برای امنیت غذایی، معیشت روستاییان و ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی استان عنوان کرد و گفت: اقدام فوری برای افزایش تاب‌آوری بهره‌برداران امری ضروری است.

وی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم از حیطه بحث‌های نظری فراتر رفته و به واقعیتی ملموس و روزمره تبدیل شده اظهار کرد: کشاورزان خوزستانی به طور عینی و محسوس تاثیرات این پدیده را بر زندگی و امرار معاش خود احساس می‌کنند.

آرامی کاهش چشمگیر بارندگی، افزایش محسوس دما، تواتر و شدت بیشتر خشکسالی‌ها و افت بی‌سابقه سطح منابع آب زیرزمینی و سطحی را از نشانه‌های واضح تغییر نگران‌کننده اقلیمی و تهدید امنیت غذایی برشمرد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان هشدار داد: اگر روند کنونی مدیریت منابع و الگوی کشت بدون تغییر اساسی ادامه یابد در آینده‌ای نه چندان دور با چالش‌های عمیقی در تامین امنیت غذایی و ناپایداری سکونت در روستا‌ها مواجه خواهیم شد این شرایط می‌تواند به عاملی برای ترک زمین‌ها و مهاجرت اجباری جوامع محلی تبدیل شود.

آرامی با تاکید بر ابعاد پیچیده این چالش توضیح داد: مسئله تنها به کم‌آبی محدود نمی‌شود آنچه آسیب‌پذیری را مضاعف می‌کند درهم‌تنیدگی تغییرات اقلیمی با فرآیند‌های تخریب زمین است این هم‌افزایی مخاطرات، ما را ناگزیر به تدوین و اجرای یک برنامه عمل یکپارچه و جامع، برای سازگاری مجبور می‌کند.

تشریح راهکار‌های فوری برای کاهش آسیب‌پذیری

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح راهکار‌های عملی و فوری برای کاهش آسیب‌پذیری و سازگاری با شرایط جدید پرداخت و گفت: اولویت نخست، مدیریت هوشمند و صرفه‌جویانه آب است که محور آن، گذر از روش‌های غرقابی سنتی به سمت گسترش سریع روش‌های نوین آبیاری تحت فشار و ترویج الگو‌های آبیاری دقیق است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات خوزستان دومین راهکار کلیدی را تغییر الگوی کشت و معرفی ارقام مقاوم عنوان کرد و افزود: باید به کشت محصولات پرآب‌خواه پشت کنیم و با معرفی و ترویج ارقام زراعی و باغی سازگار با کم‌آبی، شوری و گرمایش، پایه‌های تولید را بازتعریف کنیم این مرکز در این زمینه، ارقام مناسب و دانش فنی لازم را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سومین محور را حفاظت و احیای خاک دانست و تصریح کرد: خاک سرمایه اصلی تولید است جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش مواد آلی آن و بهره‌گیری از روش‌هایی مانند کشاورزی حفاظتی، برای حفظ این سرمایه در شرایط تغییر اقلیم حیاتی است.

لزوم تنوع‌بخشی به اقتصاد روستا

آرامی در ادامه بر لزوم تنوع‌بخشی به اقتصاد روستا تاکید و خاطرنشان کرد: نباید تمام معیشت روستا را تنها بر دوش کشاورزی متکی کنیم توسعه فعالیت‌های جانبی مانند گردشگری روستایی، صنایع دستی و تبدیلی، پرورش ماهی در سیستم‌های متراکم و کم‌مصرف، می‌تواند درآمد خانوار‌ها را پایدارتر کند.

این پژوهشگر نقش مراکز تحقیقاتی و ترویجی را بسیار کلیدی ارزیابی کرد و گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، به عنوان پشتیبان علمی جامعه بهره‌بردار، مأموریت خود را در قالب ارائه آموزش‌های هدفمند، انتقال یافته‌های تحقیقاتی درباره ارقام و روش‌های مقاوم و مشاوره فنی برای اجرای عملی راهکار‌های سازگاری تعریف کرده و آماده همکاری گسترده با کشاورزان پیشرو و تمامی ذینفعان بخش کشاورزی است.

وی عنوان کرد: توانمندسازی کشاورزان و مجهز کردن آنان به دانش و فناوری‌های سازگار با تغییر اقلیم، تنها راه هوشمندانه برای حفظ پایداری تولید، امنیت غذایی و جلوگیری از خالی شدن روستا‌ها در استان خوزستان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهاباد میزبان آزمون دکتری نیمه متمرکز ۱۴۰۵
ارائه خدمات رایگان پزشکی با حضور ۱۲ متخصص در کبودراهنگ
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۳ بهمن
یاد و نام شهیدی که در راه مبارزه با سوداگران مرگ آسمانی شد
توقف تیم فوتبال شهید قندی در بوشهر
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از فردا
تأمین آب شرب پایدار برای بیش از ۲۴۰۰ نفر در سرخکلا
سمنوی سنتی شهرضا، میراث ناملموس فرهنگی کشور
اجرای یک حکم سبز برای متخلف محیط‌زیست در ری
آغاز دورانی نو بعد از انقلاب اسلامی در کردستان
پیشرفت طرح ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی در هشت استان کشور
دولت برای کاهش آثار و پیامد‌های حوادث اخیر تلاش می‌کند
اجرای عملیات راهسازی در ۵۱ کیلومتر از محور سه راهی ایواوغلی تا گیت ورودی منطقه آزاد ماکو
ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی
خدمات پزشکی و درمانی رایگان در روستای لیلیم شهرستان املش
حجم ذخایر سوخت نیروگاهی افزایش یافت
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از گیت خروجی منطقه آزاد ماکو
شهرداری گرگان صدر را در اختیار گرفت
تکریم و معارفه فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی
تأکید بر بی‌طرفی کامل هیأت‌های نظارت در بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)