• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۰۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۱
گلستان » اقتصادی
در راستای برنامه ایران جان ،گلستان ایران

بررسی چشم انداز توسعه استان گلستان ، ظرفیت ها و موانع در گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر

در گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر ،چشم انداز توسعه استان گلستان ، ظرفیت ها و موانع آن با حضور معاون اقتصادی استاندار گلستان و نماینده مرم گرگان و آق قلا در مجلس بررسی شد.

 بررسی چشم انداز توسعه استان گلستان ، ظرفیت ها و موانع در گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گلستان؛ نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سابقه کشاورزی بودن اقتصاد استان گلستان از قبل از تشکیل استان گفت: این سابقه اقتصادی بعد از جدا شدن گلستان از  مازندران  به علت توسعه نیافتن صنعت و بخصوص صنایع تبدیلی همچنان ادامه پیدا کرد.

رمضانعلی سنگدوینی، با شاره به اینکه استان گلستان قبلا قطب کشت پنبه کشور بود افزود: کشت ۲۵۰ هزار هکتار پنبه استان گلستان را به تامین کننده پنبه مواد اولیه کارخانجات نساجی کشور از جمله مازندران و کرمان تبدیل کرده بود که باید دوباره به سمت همین روش برگرشت.

وی تولید ۷۲ نوع محصول و تامین امنیت غذایی ۳۰ تا ۴۰ روز کشور را فرصت مناسبی برای جلوگیری از خام فروشی محصولاتی مانند گندم دانست و گفت:  چون گلوتن گندم گلستان در کشور اول است برای آمیختن با گندم سایر نقاط کشور از استان خارج می‌شود در حالی که بسیاری از کارخانجات آرد استان به نصف ظرفیت فعالیت می‌کنند.

عبدالعلی کیانمهر معاون اقتصادی استاندار گلستان هم تکمیل نبودن زنجیره‌های تولید محصولات استان از جمله پنبه را علت کاهش کشت آن دانست و افزود: سود آوری کشت محصولات پر آب بر همچون شالی نیز مزید بر علت شده است تا کشاورز رقبتی به رعایت الگوی کشت نداشته باشد.

سنگدوینی علت رغبت نداشتن کشاورز به رعایت الگوی کشت را نبود بهره وری در کشت محصولاتی مانند گندم بیان کرد که می‌توان با تامین بذر‌های مرغوب و توسعه آبیاری نوین بهره وری را افزایش داد و کشاورز را به کشت آن راغب کرد.

وی با اشاره به  موانع زیست محیطی توسعه صنعتی گفت: در بخش‌های شمالی و بیابنی استان می‌توان صنایع تبدیلی و پتروشیمی را مستقر کرد و در منماطق جنوبی که کوهستانی و جنگلی است صنایع گردشگری ایجاد کرد ضمن اینکه اگر صنایع تبدیلی را فعال کنیم کشاورز گلستانی هم می‌تواند مانند سایر استان‌ها در بخش تولید محصولات فعالیت کند و هم در بخش صنایع فرآوری مشغول کار شود.

سید احسان خاندوزی وزیر سابق اقتصاد به عنوان مهمان تلفنی جذب سرمایه گذار را نیازمند بستر زیر ساخت‌هایی همچون برق و آب دانست و گفت: بدون تامین برق و آب سرمایه گذاران نمی‌توانند در منطقه آزاد اینچه برون کارخنجات خود را مستقر کنند.

وی در بخش دیگر از سخنان خودیکی از موانع دیگر سرمایه گذاری را موانع قانونی دستگاه‌های دولتی دانست  که از تشکیل شبکه اقتصادی لازم و زنجیره‌های اقتصادی جلوگیری می‌کنند و باید موانع قانونی  برداشته شود.

خاندوزی  همچنین افزود: اولویت  توسعه صنایع  باید با مزیت‌های اقتصادی منطقه، اکوسیستم  و زیست بوم استان هماهنگ باشد و ما اگر بستر‌های لازم را برای سرمایه گذاری مردم فراهم کنیم نیازی به اعتبارات اندک و قطره چکانی دولت نخواهیم داشت.

ساداتی از فعالان اقتصادی گلستان به عنوان مهمان تلفنی برنامه  حمایت مستمر دولت از سرمایه گذاری در تمام مراحل کار تا تولید محصول را ضروری دانست و افزود: اگر این حمایت‌ها مستمر نباشد و تنها به صدور مجوز محدود بماند سرمایه گذاران جدید هم بعد از مدتی مانند سرمایه گذاران قبلی درگیر مشکلات خواهند شد و نمی‌توانند به تولید محصول بپردازند.

کیانمهر معاون اقتصادی  استاندار گلستان با اشاره به کاهش مدت زمان صدور مجوز ار ۳۹ روز به ۲۲ روز  گفت: ما برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن می‌کنیم و ظرف یک هفته تمام مجوز‌ها را ضادر می‌کنیم و هیچ مسئولی بجز استاندار و معاون اقتصادی حق نه گفتن به هیچ سرمایه گذاری را ندارد.

سنگدوینی با اشاره به رفع مشکلات حقوق پتروشیمی گلستان از موافقت سران قوای سه گانه با ساخت آن خبر داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)