• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۷۹۱۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵
سیاسی » مجلس

ابطال مصوبه اصلاح ساختار سازمان منابع طبیعی با پیگیری کمیسیون اصل نود

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه هرگونه تغییر و یا اصلاح ساختار سازمان منابع طبیعی منوط به اجازه و تصویب مجلس است، گفت: کمیسیون اصل نود خواستار توقف فوری اجرای این مصوبه شده و رئیس مجلس نیز بر همین اساس دستور ابطال آن را صادر کرده است.

ابطال مصوبه اصلاح ساختار سازمان منابع طبیعی با پیگیری کمیسیون اصل نود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  در پی انتشار مصوبه شماره ۱۹۵ شورای عالی اداری موجی از واکنش‌های کارشناسی و حقوقی در کشور شکل گرفت و این موضوع به یکی از پرونده‌های مهم نظارتی تبدیل شد. با افزایش نگرانی‌ها نسبت به پیامد‌های این مصوبه بر مدیریت منابع طبیعی، کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی به‌صورت رسمی وارد بررسی موضوع شد و با دریافت گزارش‌های متعدد از متخصصان، تشکل‌های محیط‌زیستی و مدیران استانی، روند رسیدگی را آغاز کرد. هم‌زمان، مکاتباتی میان مجلس و دولت انجام شد و نهایتاً رئیس مجلس اجرای این مصوبه را متوقف کرد.

مصوبه ۱۹۵ با هدف منحل کردن سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری

در همین راستا حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان‌فر  گفت: این مصوبه در شورای عالی اداری تصویب شد که هدف آن منحل کردن این سازمان و توزیع وظایف آن بین دستگاه‌های دیگر است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به آن که کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی این موضوع را بررسی کرده و به دلایل مختلفی با آن مخالفت کرده است، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین ایرادات، مغایرت این مصوبه با اصول حاکم بر تفکیک قوا است، چرا که قانون‌گذاری وظیفه مجلس است و دولت نباید در این حوزه دخالت کند. همچنین، این مصوبه مغایر با قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع است که وظایف تخصصی و ساختاری مستقلی برای سازمان منابع طبیعی تعیین کرده و در حال حاضر این رویکرد جدید مغایرت با عملکرد قانونی آن دارد.

هرگونه تغییر در ساختار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری باید از طریق مجلس صورت گیرد

وی با تأکید بر اینکه هرگونه تغییر در ساختار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری باید از طریق مجلس صورت گیرد و نیازمند اصلاح قانون است، اضافه کرد: در صورت داشتن نظر دولت، باید لایحه‌ای ارائه شود تا در صورت تصویب، تغییرات اعمال شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم رعایت الزامات قانونی در ادغام یا انحلال سازمان‌ها، مغایر با اصل ۸۵ قانون اساسی است، گفت: تغییر در اساسنامه باید با اجازه و تصویب مجلس انجام شود و اقداماتی که بدون مجوز قانونی صورت گیرد، خلاف قانون است و حتماً باید از طریق مجلس این کار صورت بگیرد و دولت اگر نظری دارد باید در ارتباط با این موضوع، لایحه و سپس در صورت تصویب این کار میسر است.

وی ادامه داد: از طرفی اگر عدم رعایت الزامات قانونی در ادغام یا انحلال سازمان‌ها و مغایرتی که با اصل ۸۵ قانون اساسی دارد یعنی در واقع استفاده از اختیارات تقنینی است که در اختیار شورای عالی اداری نیست و اگر مقرر شود تغییر یا اصلاح اساسنامه انجام شود، خلاف قانون است و مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری، سازمان منابع طبیعی یک سازمان حاکمیتی است و لذا به همین دلیل اگر تغییری در ساختار سازمانی دستگاه‌های اجرایی بخواهد، صورت بگیرد حتماً باید با اجازه و با تصویب مجلس باشد.

تضعیف مأموریت‌های سازمان منابع طبیعی با ادغام یا تغییر در ساختار سازمان

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم توضیح داد: اشکال سوم نیز ایجاد تاثیرات منفی بر ماموریت‌های تخصصی منابع طبیعی و آبخیزداری است یعنی اگر ادغام یا تغییر ساختار در این سازمان بدون بررسی کارشناسی و قانونی می‌تواند منجر به تضعیف ماموریت‌های اصلی و حیاتی سازمان منابع طبیعی کشور مانند حفظ منابع طبیعی کشور، مقابله با فرسایش خاک، مدیریت پایدار منابع آب و حفاظت از اراضی ملی شود. این ماموریت‌ها در حال حاضر در معرض خطر قرار دارند و از این رو نظارت بر آنها کاهش می‌یابد.

کمیسیون اصل نود پیگیر لغو مصوبه ۱۹۵ شورای عالی اداری

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: از این رو نامه‌ای به ریاست مجلس نوشته شده و خواستار توقف اجرای این مصوبه شده‌ایم. همچنین، نامه‌ای از طرف کمیسیون اصل نود به رئیس جمهور وقت آقای پزشکیان ارسال شده و در آن بر مخالفت با این مصوبه تأکید شده است.

وی توضیح داد: بر اساس نامه‌ای که اینجانب در مورخ ۱۱ آبان ماه برای رئیس مجلس ارسال کرده‌ام، ایشان در تاریخ ۲۷ آبان نامه‌ای خطاب به آقای پزشکیان ارسال داشتند که در آن اشاره شده که بر اساس نامه‌ای که کمیسیون اصل نود ارسال کرده و با توجه به استدلال‌هایی که کمیسیون به آن اشاره کرده و نظر به اینکه بیم اختلال جدی در عملکرد اصلی‌ترین نهاد مدیریت حفاظت از اراضی کشور با این مصوبه به وجود خواهد آمد، ضروریست که اجرای مذکور متوقف شود و در واقع مصوبه شورای عالی اداری بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی را ابطال کردند.

حجت الاسلام والمسلمین پژمان فر خاطر نشان کرد: با ابطال این مصوبه توسط مجلس از بروز اختلال در عملکرد اصلی‌ترین نهاد حفاظت از اراضی جلوگیری صورت گرفت. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)