• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۱۸۰۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

توسعه بورس موجب بازگشت تدریجی اعتماد به بازار سرمایه شده

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در آیین نواختن زنگ آغاز معاملات بازار سهام ضمن تشریح برنامه‌های راهبردی بازار سرمایه در زمستان ۱۴۰۴، از حذف حجم مبنا و انجام عرضه‌های اولیه جدید متناسب با شرایط بازار تا پایان امسال خبر داد.

توسعه بورس موجب بازگشت تدریجی اعتماد به بازار سرمایه شده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت‌اله صیدی در آیین نواختن زنگ معاملات بورس که با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در بورس تهران برگزار شد، با اشاره به عملکرد بازار سرمایه در یک سال و نیم گذشته اظهار کرد: از ابتدا مهم‌ترین هدف ما در بازار سرمایه، نقش‌آفرینی در تشکیل سرمایه بوده است، زیرا کشور به‌شدت به افزایش نرخ تشکیل سرمایه برای رشد اقتصادی نیاز دارد و مسیر تحقق این هدف از بازار سرمایه می‌گذرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برای تحقق این هدف، لازم بود در گام نخست اعتماد به بازار سرمایه بازگردد. با برنامه‌هایی که دولت چهاردهم اعلام و اجرا کرد و با تلاش همکاران، وزرا، سازمان بورس و ۴ بورس کشور، در این دوره هم توسعه عمودی و تعمیق بازار و هم توسعه افقی از طریق عرضه‌های اولیه، معرفی ابزارهای مالی جدید، اوراق و کالاهای جدید دنبال شد که این اقدامات به‌تدریج به بازگشت اعتماد فعالان بازار منجر شده است.

رئیس سازمان بورس با اشاره به شرایط خاص کشور در ماه‌های گذشته گفت: حتی با وجود جنگ ۱۲روزه که موجب نگرانی فعالان بازار شده بود، مدیریت مناسب همکاران در سازمان بورس، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی باعث شد پس از یک افت طبیعی، بازار دوباره به حالت عادی بازگردد و برخلاف نمونه‌هایی مانند بورس مسکو در زمان جنگ اوکراین، افت شدیدی را تجربه نکنیم.

صیدی ادامه داد: بازار سرمایه در بحران‌ها مراحلی از جمله حفاظت از دارایی‌ها، نقدشوندگی، رسیدن به تعادل و سپس تثبیت تعادل را طی می‌کند. ما به مرحله تثبیت تعادل رسیده بودیم که با حضور رئیس‌جمهوری در مراسم هفته بازار سرمایه، امید فعالان بازار افزایش یافت و امروز تعادل در بازار جایگزین شده و تثبیت شده است.

رئیس سازمان بورس با اشاره به عملکرد شرکت‌های بورس توضیح داد: گزارش‌های شش‌ماهه شرکت‌ها که به‌زودی تکمیل می‌شود نشان می‌دهد عملکرد بنگاه‌ها در ماه‌های گذشته امیدبخش بوده است. در کنار این موضوع، روی ساختارها نیز کار کردیم تا محیطی سرشار از انصاف و عدالت برای معاملات فراهم شود تا فعالان بازار با اطمینان بیش‌تری اقدام به خرید و فروش کنند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اهمیت فصل زمستان برای بازار سرمایه گفت: سه‌ماهه مهمی را پیش رو داریم. فصل زمستان همزمان با اعلام بودجه، بستن حساب‌ها و آماده شدن فعالان بازار برای سال جدید اهمیت زیادی دارد و امیدواریم در این دوره بتوانیم مسیر توسعه بازار را محقق کنیم.

صیدی از حذف حجم مبنا خبر داد و گفت: از پس‌فردا حجم مبنا در بورس تهران و فرابورس حذف خواهد شد و لازم است اطلاع‌رسانی مناسبی درباره نحوه محاسبه قیمت پایانی، حراج آغازین و حراج پایانی انجام شود. این موارد در برنامه بازنگری قرار دارد و در زمان مناسب اصلاح خواهد شد.

رئیس سازمان بورس همچنین از برنامه عرضه‌های اولیه خبر داد و گفت: تا پیش از پایان سال، عرضه اولیه حداقل ۱۵ و تا حدود ۲۰ شرکت، بسته به شرایط بازار، انجام خواهد شد و هم‌زمان چند ابزار مالی جدید نیز به بازار معرفی می‌شود.

صیدی با اشاره به مطالبات فعالان بازار سرمایه تاکید کرد: یکی از دغدغه‌های جدی شرکت‌ها، موضوع قیمت‌گذاری دستوری است که فشار زیادی بر بنگاه‌های اقتصادی وارد می‌کند. امیدواریم در سیاست‌گذاری‌ها و به‌ویژه در فرآیند تدوین بودجه، به‌گونه‌ای عمل شود که حاشیه سود شرکت‌ها حفظ شده و مسیر تأمین مالی سالم برای اقتصاد کشور هموار شود.

او اعلام کرد: حمایت مقامات ارشد کشور از بازار سرمایه، امید تازه‌ای در میان فعالان این بازار ایجاد کرده است و سازمان بورس با همراهی دولت و سایر نهادهای اقتصادی، تمام توان خود را برای تقویت بازار سرمایه و کمک به رشد اقتصادی کشور به کار خواهد گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی سمنان
فراهم شدن زمینه آزادی ۸ زندانی در خاتم
عاملان تیراندازی در مراسم فاتحه‌خوانی در دام پلیس ماهشهر
رعایت حقوق شهروندی در تمام مراحل رسیدگی الزامی است
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق شهر کرمانشاه
نرخ باسوادی افراد ۱۵ سال در خراسان رضوی، ۹۲ و دو دهم درصد
برگزاری جشنواره بادبادک ها در سراوان
ماه رجب ، ماه خود سازی و بندگی
سروآباد میزبان جشنواره ژوانگه ی ژیان
مرمت مسجد جامع دزفول
وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری
فولادسیرجان صدرنشین جدید لیگ برتر والیبال
تعزیرات حکومتی: قیمت مصوب شیر ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان است
هشدار آلودگی برای تهران
زنگ هشدار مصرف گاز در کشور؛ ۶۷۲ میلیون متر مکعب در ۲۴ ساعت
نزدیک شدن اروپای منزوی به روسیه 
فیلم نامه‌ای که کتاب شد
افزایش ورودی پرونده‌ها در دادگاه‌های صلح جنوب استان کرمان
برداشت ۵۶ کیلوگرم طلای سرخ در بیضا
سعید اسماعیلی برنده جایزه مسلط‌ترین فرنگی کار جهان شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)