پخش زنده
امروز: -
دبیرکل سابق اتحادیه عرب با هشدار به مصر و عربستان سعودی در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی گفت: آنچه در حال رخ دادن است، یک مسئله حاشیهای نیست بلکه یک «تهدید استراتژیک» برای امنیت کشورهای عربی و منطقه است.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سيما از قاهره؛ عمرو موسی در سخنرانی خود در یک نشستی که از سوی بنیاد صلح پطرس غالی در قاهره برگزار شد، تصریح کرد: نزدیک شدن اسرائیل به تنگه بابالمندب تحولی بسیار خطرناک برای امنیت دریای سرخ به شمار میرود.
وی یادآور شد: مصر پیشتر در جریان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ (علیه رژیم صهیونیستی) تصمیمی راهبردی برای بستن این گذرگاه حیاتی اتخاذ کرد؛ تصمیمی که تأثیر تعیینکنندهای بر موازنه قوا و امنیت منطقهای داشت.
دبیرکل سابق اتحادیه عرب با بیان اینکه صدور بیانیه دیگر کافی نیست، گفت: وضعیت کنونی «زنگ خطر» برای هر دو کشور مصر و عربستان سعودی است؛ بهویژه در سایه وضعیت ناآرامی که از سودان تا اتیوپی و سپس تا شاخ آفریقا امتداد یافته است؛ وضعیتی که او آن را «مسیر نگرانکنندهای» توصیف کرد که نه با منافع عربی همخوانی دارد و نه با الزامات ثبات منطقهای.»
عمرو موسی در پایان سخنان خود خواستار اقدامی آگاهانه از سوی جهان عرب شد؛ اقدامی که بر یک چشمانداز راهبردی جامع و هماهنگی واقعی میان کشورهای عربی استوار باشد. وی تأکید کرد که مرحله کنونی جایی برای تردید یا رویکردهای پراکنده نمیگذارد، بلکه نیازمند وحدت موضع و کارآمدی در عمل است.