• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۰۴۵۳
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹
آذربایجان شرقی » اجتماعی

تلاش برای بازگشایی خانه امیرکبیر در تبریز

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تبریز خبر داد: خانه تاریخی امیرکبیر در این شهر بازگشایی می‌شود.

تلاش برای بازگشایی خانه امیرکبیر در تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی اسبقی در نشست خود با شهردار و معاونان شهرداری منطقه ۴ تبریز در خصوص طرحهای مشترک اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز با شهرداری بر لزوم بازسازی و راه‌اندازی مجدد خانه تاریخی امیرکبیر تأکید کرد و گفت: به جد پیگیر تسریع روند بازسازی و احیای خانه امیرکبیر هستیم.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی و شهرداری طرح مشترکی برای مرمت این خانه تاریخی ارائه داده‌اند خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی در این طرح وظیفه نظارت بر حُسن اجرای طرح را دارد.

وی به جایگاه ویژه خانه‌های تاریخی در تبریز اشاره کرد و افزود: تبریز به‌عنوان «شهر خانه‌های تاریخی» کشور شناخته می‌شود و باتوجه به تعدد این خانه‌ها، تلاش ما در اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز، احیا و بازگشایی خانه‌های تاریخی این شهر تاریخی با رویکرد توسعه گردشگری است.

اسبقی به اهمیت خانه‌های تاریخی در توسعه گردشگری اشاره کرد و گفت: امروز خانه‌های تاریخی، محور اصلی توسعه گردشگری شهری تبریز محسوب می‌شوند و در راستای توسعه بهره‌برداری گردشگری از این خانه‌ها و جلوگیری از تصرف و تخریب، کاربری‌های متعددی برای این خانه‌ها با واگذاری بهره‌برداری به بخش خصوصی همراه با ارائه بسته‌های ویژه سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز همچنین به طرح توسعه باغ موزه ستارخان اشاره و خاطرنشان کرد: ستارخان نمادی از آزادی‌خواهی آذربایجان و این باغ موزه نمایانگر نقش این خطه در تاریخ ایران اسلامی است.

وی از تملک ۲ پلاک توسط شهرداری منطقه برای اجرای طرح توسعه باغ موزه خبر داد و گفت: طرح توسعه این بنای تاریخی با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تهیه می‌شود.

قدمت خانه امیرکبیر به اوایل دوره قاجار بازمی‌گردد؛ این خانه باغ بعد از عزیمت امیرکبیر از تبریز به تهران، مورد استفاده واقع نشد و بعد‌ها نیز در گذر زمان، بیش از ۹۰ درصد آن تخریب شده و تنها دو پلان از آن باقی مانده بود که به همت شهرداری منطقه و اداره کل میراث فرهنگی، کار مرمت خانه امیرکبیر از نیمه اول سال ۹۲ آغاز و این بنا در همان شکل اصیل خود بازسازی شد.

امیرکبیر، آن زمان خانه باغی را در محله وزیرآباد فعلی راه اندازی کرد که به «باغ وزیر» شهرت داشت؛ در آن زمان، اطراف این خانه باغ خالی از سکنه بود، اما بعد‌ها این منطقه نیز مسکونی شد و به خاطر باغ وزیر و از باب این‌که وزیر مشهور قاجاری در این منطقه سکونت داشته است، نام محله نیز در بین مردم به عنوان «محله وزیرآباد» مشهور شد. خانه امیرکبیر در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)