• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۸۶۷۰
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

دادگاه متهمان شهادت سرهنگ شاهین دهقانی برگزار شد

جلسه نخست رسیدگی به پرونده متهمان شهادت سرهنگ شاهین دهقانی‌نیا در شهرستان ملارد برگزار شد.

دادگاه متهمان شهادت سرهنگ شاهین دهقانی برگزار شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،  ۱۷ دی‌ ۱۴۰۴، در جریان تأمین امنیت عمومی در میدان ارغوان شهرستان ملارد، جمعی از مأموران نیروی انتظامی در محل حضور داشتند که ناگهان با هجوم دسته‌جمعی اغتشاشگران مواجه شدند. مأموران که فاقد هرگونه سلاح بودند اقدام به ترک محل کردند که در این میان، یکی از مأموران که از سایر همکاران خود جدا افتاده بود، هدف حمله اغتشاشگران قرار گرفت.

اغتشاشگران با انواع سلاح سرد و سنگ به سرهنگ دوم شاهین دهقانی، حمله‌ور شده و او را به شهادت رساندند.

بلافاصله پس از وقوع این حادثه، دوربین‌های امنیتی و سامانه پایش شهری با حضور کارشناسان مربوطه طی چندین ساعت مورد بازبینی دقیق قرار گرفت.

بررسی‌ها دوربین‌های امنیتی نشان می‌دهد؛ یک مرد و یک زن ابتدا به تعقیب شهید در کوچه محل شهادت کرده که این اقدام موجب جلب توجه سایر اغتشاشگران و شناسایی مأمور شده است. در نهایت، عامل اصلی این جنایت شناسایی و دستگیر شد.

پس از دستگیری متهمان و پایان تحقیقات و صدور کیفرخواست، در زمینه رسیدگی به جنایات تروریستی علیه ملت ایران دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد عباسی فرزند غلامحسین در شعبه دادگاه انقلاب اسلامی تهران با حضور قاضی، مستشار دادگاه، نماینده دادستان، خانواده شهید شاهین دهقانی، جمعی از ماموران آگاهی شهرستان ملارد، متهمان و وکلا به صورت علنی برگزار شد.

در ابتدای جلسه با دستور قاضی، نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست، جزئیات دقیق این پرونده را تشریح کرد.

وی گفت: متهم پرونده، در روز اغتشاشات، در محل حضور داشته و یک قبضه سرنیزه نیز به همراه داشته است. در جریان اغتشاشات، اغتشاشگران به‌صورت دسته‌جمعی به سمت مأموران انتظامی حمله‌ور می‌شود و متهم به همراه فرد متهم دیگر به سمت یکی از مأموران که از سایر همکاران خود جدا شده و به داخل یک کوچه پناه برده بود، حمله می‌کند.

نماینده دادستان افزود: متهم با استفاده از سرنیزه، چندین ضربه به این مأمور وارد می‌کند و پس از آن، چند نفر دیگر نیز به سمت مأمور سنگ پرتاب می‌کنند. متهم پس از ضربه به مأمور، سرنیزه را در کوچه رها کرده و به منزل خود بازمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه متهم پیش از ارتکاب قتل نیز در تجمعات اغتشاشی و اقدامات ضد امنیت داخلی حضور داشته است، گفت: متهم قبل از قتل شهید دهقانی، در اجتماع اغتشاشات ضد امنیت داخلی در محل حضور فعال داشته است.

نماینده دادستان با اشاره به نظریه پزشکی قانونی افزود: بر اساس اعلام پزشکی قانونی، علت تامه فوت شهید شاهین دهقانی، شوک ناشی از ضربات متعدد به ریه و روده و همچنین بریدگی در نواحی سینه، شکم، گردن و اندام فوقانی در اثر جسم نوک‌تیز بوده است.

وی گفت: متهم همچنین اقرار کرده که پس از حرکت مأمور به سمت کوچه، وی را تعقیب کرده و با سرنیزه‌ای که همراه داشته، چندین ضربه به او وارد کرده است.

نماینده دادستان در ادامه به مستندات تصویری پرونده اشاره کرد و افزود: با بررسی دوربین‌های مداربسته منطقه، دو فایل ویدیویی به دست آمده که نشان می‌دهد سه نفر از همکاران شهید در حال دویدن به داخل یک کوچه هستند و افرادی نیز آنان را تعقیب می‌کنند. همچنین فرد دیگری مشاهده می‌شود که شیئی شبیه قمه در دست دارد و به دنبال شهید حرکت می‌کند.

وی گفت: محدوده‌ای به شعاع حدود ۱۰۰ متر از کوچه محل شهادت مأمور انتظامی در منطقه سرآسیاب شهرستان ملارد تحت پوشش دوربین‌های پایش امنیتی و شهری قرار داشته و تصاویر ضبط‌شده از میدان ارغوان تا ورودی کوچه محل شهادت، توسط کارشناسان به‌طور کامل بازبینی شده است.

در جلسه رسیدگی به این پرونده، قاضی دادگاه با توجه به اقاریر متهمان، مستندات موجود، تصاویر و فیلم‌های ارائه‌شده در جریان دادرسی، همچنین پرسش و پاسخ‌های انجام‌شده میان قاضی و متهمان و اظهارات افسر پرونده و معاون حقوقی فراجا، اقدام به بررسی دقیق ابعاد مختلف پرونده کرد و با احراز برخی موارد جدید، عنوان اتهامی هر دو متهم را تشدید کرد.

قاضی پس از تشدید عنوان اتهامی متهم ردیف اول افزود: محمد عباسی فرزند غلامحسین متهم است به مباشرت و همکاری با رژیم کودک‌کش صهیونیستی، دولت آمریکا و گروه‌های متخاصم و عوامل وابسته به آنها منتهی به شهادت مامور کلانتری، سرهنگ شهید شاهین دهقانی کاکاوندی در اثر وارد آوردن ضربات متعدد سلاح سرد. متهم با کشیدن سلاح سرد در شرایط جنگی و وضعیت‌های امنیتی، موجب ایجاد رعب و وحشت، ناامن‌سازی جامعه و نهایتاً مباشرت در به شهادت رساندن مامور کلانتری شده است.

در ادامه نماینده حقوقی فراجا با حضور در جایگاه با عرض تسلیت به خانواده شهید گفت: شهید دهقانی در جریان اغتشاشات اخیر با هدف برقراری نظم و امنیت حضور داشتند. این شهید با نهایت خویشتنداری و بدون استفاده از سلاح گرم، سعی کردند اغتشاشگران را کنترل کنند و از وقوع آسیب به مردم و همکاران جلوگیری کنند. متأسفانه این خویشتنداری موجب شد که شهید دهقانی در چنگال بی‌رحم متهم محمد عباسی قرار گیرد و با قساوت و سنگدلی و استفاده از سلاح سرد، به شهادت برسند.

وی افزود: با توجه به اهمیت پیشگیری از تکرار چنین اقداماتی علیه ماموران فراجا و دیگر نیرو‌های حافظ نظم و امنیت، تقاضای اعمال اشد مجازات، صدور حکم قصاص و اجرای آن در محل شهادت شهید دهقانی را دارم.

پدر شهید سرهنگ دهقانی که به‌علت کهولت سن نمی‌توانست در جایگاه قرار بگیرد، در صندلی خود خطاب به قاضی گفت: متهمان بخاطر ترامپ مرتکب قتل شدند و با دست خالی فرزندم را شهید کردند.

وی با اشاره به اینکه پسرم مظلوم و مردم‌دار بود، گفت: از دادگاه می‌خواهم هرچه زودتر حکم این متهمان اجرا شود.

سپس مادر شهید که کنار همسر خود نشسته بود و حال روحی مساعدی نداشت افزود: تقاضای عاجزانه دارم هرچه زودتر مرتکبان قتل را مجازات کنید. مگر پسرم چه کرده بود که باید کشته می‌شد؟

همسر شهید نیز از دادگاه خواست مرتکبان این جنایت به اشد مجازات برسند.

سپس چند نفر از همکاران حاضر در صحنه شهادت برای ارائه مشاهدات و تشریح وقایع در جایگاه حاضر شدند.

به گفته همکاران شهید، ماموران سلاح گرم و دستور برخورد نداشتند و برای تامین امنیت مردم در آنجا حاضر شده بودند.

رئیس اداره جنایی پلیس آگاهی ملارد که در دادگاه حاضر شده بود با اشاره به اقدامات فنی انجام شده برای شناسایی متهمان افزود: از طریق ۷ دوربین شهری و ۷۶دوربین مداربسته از منزل خواهر متهم ردیف دوم تا محل حادثه، اتفاقات شب حادثه بررسی شده است.

سپس با دستور قاضی، محمد عباسی، متهم ردیف اول در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت و گفت: شب حادثه در میدان ارغوان به ماموران حمله کردند من هم چاقویی داشتم. وقتی دیدم شهید تنها به کوچه رفت، من هم دنبالش رفتم.

متهم با تایید غیر مسلح بودن شهید فراجا و همچنین ضربات کاری با چاقو یه وی از سوی خودش افزود: شرم دارم نمی‌توانم در روی خانواده شهید نگاه کنم. فقط می‌خواهم گذشت کنید.

وکیل متهمان نیز در دفاع از موکلان خود در جلسه دادگاه گفت: متهمان به علت جو و فضای موجود مرتکب این اقدام شدند. شهید ضربات متعددی خورده که همگی با سلاح متهم نبوده است.

در واکنش به اظهارات وکیل رئیس اداره جنایی پلیس آگاهی ملارد افزود: شهید وقتی وارد پارکینگ می‌شود برای جان پناه بوده است، اما این متهم سریع دنبالش می‌رود و با ضربه او شهید سرنگون می‌شود و به دنبال او با چاقو چند ضربه کاری دیگر به او میزند تا دیگران برسند و ضربات متعددی را با چاقو به پیکر این شهید وارد کنند.

قاضی در پایان جلسه نخست رسیدگی به این پرونده اعلام کرد، جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.

همچنین به دستور قاضی تصاویری از پیکر شهید در دادگاه منتشر شد.

گفتنی است در حاشیه جلسه آخر دادگاه، متهم ردیف دوم پرونده نزد همسر شهید رفت و گفت: نمی‌خواهم گذشت کنید تنها می‌خواهم حلالمان کنید.

همسر شهید دهقانی گفت: همسرم انسان مظلوم، دلسوز و پرتلاشی بود که دوران کاری خود را به مردم خدمت خالصانه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)