• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۶۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

اهتمام مرکز آمار قوه قضائیه در اتصال دستگا‌ها به سامانه ثنا

وزیر دادگستری با قدردانی از مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: با وجود نبود اعتبار مستقل، دستگاه‌های پیگیر برای اتصال به سامانه ابلاغ الکترونیک در اولویت قرار گرفتند.

اهتمام قابل قدردانی مرکز آمار قوه قضائیه در اتصال دستگا‌ها به سامانه ثنا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امین‌حسین رحیمی، وزیر دادگستری در آئین اتصال شهرداری تهران به سامانه یکپارچه ابلاغ الکترونیک قضائی(ثنا) با قدردانی از اهتمام مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در فرآیند هوشمندسازی قوه قضائیه و فراهم آوردن زمینه ابلاغ الکترونیک در دستگاه‌های اجرایی افزود: پرونده‌هایی که ماهیت رسیدگی دارند و تصمیمات آنها برای مردم ایجاد حق و تکلیف می‌کند، باید از طریق سامانه ثنا به ذی‌نفعان ابلاغ شود.

وزیر دادگستری افزود: واقعیت این است که ایجاد زیرساخت‌های لازم برای این حجم از ابلاغ الکترونیکی، هزینه‌ها و الزامات سنگینی دارد و امکانات موجود، متناسب با گستره مأموریت‌های قوه قضائیه طراحی شده است، در حالی که دستگاه‌های دیگری از جمله شهرداری‌ها که از میان حدود ۱۷۰ دستگاه مشمول، نزدیک به هزار و ۴۰۰ شهرداری را شامل می‌شوند نیز باید به این سامانه متصل شوند و قوه قضائیه باوجود آنکه اعتبار مستقلی برای این مأموریت در اختیار نداشت، به دلیل اهمیت این اقدام برای مردم، دستگاه‌هایی را که پیگیرانه ورود کردند در اولویت اتصال قرار داد که شهرداری تهران از پیشگامان این مسیر است.

وی با اشاره به اینکه ابلاغ در جایی که رسیدگی و صدور رأی یا اتخاذ تصمیم صورت می‌گیرد، نقشی بنیادین در تحقق دادرسی منصفانه دارد، گفت: در پرونده‌هایی نظیر تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰، اگر شخص ذی‌نفع به‌موقع از طرح پرونده مطلع شود، می‌تواند مستندات ارائه کند و این امر ممکن است به صدور رأی متفاوت منجر شود؛ این همان حق دفاع است که از حقوق اساسی دادرسی عادلانه به شمار می‌رود.

رحیمی افزود: آثار تصمیمات کمیسیون‌هایی مانند ماده ۷۷ و سایر مراجع مشابه، از حیث حقوق مردم تفاوتی با آرای قضائی ندارد و از همین رو، ابلاغ دقیق و به‌موقع، به‌ویژه با توجه به حساسیت مهلت‌های اعتراض و تجدیدنظر اهمیتی مضاعف دارد.

وزیر دادگستری گفت: ابلاغ الکترونیکی علاوه بر صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌ها، مهم‌تر از آن، اطمینان از وصول واقعی ابلاغ را فراهم می‌کند؛ زیرا پیام مستقیماً به شماره‌ای ارسال می‌شود که خود فرد اعلام کرده و بدین ترتیب، از بروز اشکالات روش‌های سنتی، از جمله عدم حضور مخاطب یا گزارش‌های ناقص مأمور ابلاغ جلوگیری می‌شود.

وی با قدردانی از همکاری شهرداری تهران و مدیریت شهری، از اقدامات انجام‌شده در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول یاد کرد و افزود: یکی از ثمرات مهم این قانون، ساماندهی فرآیند صدور پروانه ساختمانی و پیشگیری از کلاهبرداری در پیش‌فروش واحدهاست؛ به‌ویژه در شهر‌های بزرگی مانند تهران و مشهد که ساخت‌وساز‌های آپارتمانی گسترده است و با صدور شناسه یکتای هر واحد همزمان با صدور پروانه ساختمانی، زمینه فروش یک واحد به چند نفر و تشکیل پرونده‌های متعدد قضایی از میان برداشته می‌شود.

رحیمی گفت: در حال حاضر تنها شهرداری تهران و شهرداری مشهد وارد مرحله اجرایی این طرح در حوزه پیش‌فروش شده‌اند که این اقدام شایسته قدردانی ویژه است و سامانه ثنا در اجرای این قانون نیز نقشی مؤثر ایفا خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح خانه موسیقی تهران
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
رزمایش اقتدار ورزش ایران
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)