• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۷۷۹۲
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۳
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

تاکید بر نقش هنر در دیپلماسی فرهنگی

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، با طرح چارچوبی مفهومی برای سیاست‌گذاری هنر، بر ضرورت بازگشت به پیوستار منسجم حکمت ایرانی–اسلامی تأکید کرد.

تاکید بر نقش هنر در دیپلماسی فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مریم جلالی دهکردی در نخستین همایش ملی سیاست‌گذاری هنر در ایران با تاکید بر ضرورت بازتعریف مبانی سیاست‌گذاری فرهنگی، گفت : بی‌توجهی به سه‌گانه «رویکرد، کارکرد و کاربرد» و نیز گسست میان «بینش، نگرش و منش» ، موجب ناکارآمدی ساختاری در حوزه فرهنگ و هنر خواهد شد و امکان تحقق پیشرفت تمدنی را از میان می‌برد.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با طرح چارچوبی مفهومی برای سیاست‌گذاری هنر، بر ضرورت بازگشت به پیوستار منسجم حکمت ایرانی–اسلامی تأکید کرد و افزود : اگر در سیاست‌گذاری هنر به سه‌گانه رویکرد، کارکرد و کاربرد توجه نکنیم، در بهترین حالت به توصیف ظرفیت‌ها بسنده خواهیم کرد و در بدترین حالت در وضعیت ناکارآمدی باقی می‌مانیم.

وی با نقد الگو‌های صرفاً رفاهی و توسعه‌محور غربی در سیاست‌گذاری فرهنگی، گفت : در سنت حکمی ایرانی، حوزه‌هایی، چون جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و هنر در یک منظومه به‌هم‌پیوسته تعریف می‌شدند و گسست میان این ساحت‌ها پدیده‌ای متأخر است.

جلالی دهکردی در تبیین ضرورت انسجام‌بخشی به عناصر متکثر سیاست فرهنگی افزود: در سیاست‌گذاری‌مان گاهی نیاز داریم تا عناصر غیرمتجانس را به یک پیکره واحد تبدیل کنیم؛ زیرا نخ تسبیح تنها عناصر متجانس را به هم متصل می‌کند.

معاون صنایع‌دستی ، کارکرد هنر را فراتر از عرصه‌های نمایشی و رسانه‌ای دانست و گفت : هنر تنها در گالری‌ها، سینما‌ها و رسانه‌ها معنا نمی‌یابد؛ بلکه باید آن را به مثابه ابزار نفوذ، قدرت نرم، شهود، همراهی، هم‌پیوستگی و همجوشی اجتماعی بازتعریف کنیم.

جلالی دهکردی با طرح سه‌گانه «بینش، نگرش و منش» تاکید کرد: گسست میان این سطوح، سیاست‌گذاری را به ساختاری بی‌ریشه یا بی‌ثمر تبدیل می‌کند.

وی گفت : تجربه تاریخی ایران در عرصه‌هایی، چون معماری، خوراک، موسیقی و پوشاک نشان می‌دهد که هرگاه این سه ساحت در امتداد یکدیگر قرار گرفته‌اند، یک کل منسجم تمدنی شکل گرفته است.

معاون صنایع‌دستی همچنین با معرفی دو سازه حکمت ایرانی یعنی «قنات» و «قالی» به‌عنوان الگو‌های الهام‌بخش سیاست‌گذاری هنر، افزود : هر دو نمونه، از تکثر اجزا به وحدت کارکردی می‌رسند و جریان‌سازی پایدار ایجاد می‌کنند؛ مدلی که می‌تواند در طراحی نظام سیاست‌گذاری هنری مورد توجه قرار گیرد.

جلالی دهکردی ، سیر تحول مفهوم توسعه را در سه مرحله «رفاه و غلبه بر طبیعت»، «مشارکت و عدالت» و «معنا و نزدیکی به هویت و محیط زیست» تحلیل کرد و گفت : جهان امروز پس از تجربه فراز و فرود‌های متعدد، به بازخوانی همان پیوستار معنایی و هویتی شرق و ایران رسیده است.

وی با اشاره به نقش هنر در دیپلماسی فرهنگی، مرز باریک میان «اغوا» و «اغناگری» (اقناع) را مورد توجه قرار داد و هشدار داد که سیاست‌گذاری تک‌ساحتی و فاقد فهم عمیق می‌تواند به کلیشه‌سازی فرهنگ عمومی منجر شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
محرومیت سرمربی خیبر مقابل پرسپولیس
رویداد ملی ایران جان؛ گشت و گذاری در بازار زاهدان
دریادار تنگسیری: برای حفظ ایران جان می‌دهیم
قدردانی از عوامل فیلم سینمایی وعده صادق ۳ در اهواز
سد کمندان ازنا لرستان آماده بهره برداری
سمنان گرم و غبارآلود می شود
درخشش کاروان ملی حفاری در المپیاد سراسری کارکنان شرکت ملی نفت ایران
کشف بیش از ۳۲ هزار قلم لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق در کرمان
خبر‌های کوتاه گلستان، دوشنبه ۲۷ بهمن
مگاپروژه توسعه شبکه فیبر نوری کرمان در حال اجراست
جابجایی بیش از ۵۹۰ هزار مرسوله تجارت الکترونیک توسط پست خوزستان
کمبود نیروی انسانی در شعب رسیدگی‌کننده به دعاوی خانواده
بسته خبرهای کوتاه 27 بهمن در یک نگاه
مهر و موم مطب دندانپزشکی غیرمجاز در مسجدسلیمان
استقبال از ماه مبارک رمضان با آیین غبارروبی مساجد در مهاباد
پیروزی مس شهربابک بر اتحادیزد در لیگ یک بسکتبال
سقوط مرگبار یک کوهنورد از پریز کوه دورود لرستان
روستای قزلقوپی مهاباد، نماد توسعه و آبادانی
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه 
مهار کامل آتش سوزی در مرکز توزیع گاز مایع تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
آغاز رزمایش کنترل هوشمند تنگه هرمز نیروی دریایی سپاه
رئیس قوه قضائیه وارد اصفهان شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا
پیش بینی جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: تسلیم در برابر تهدیدها، مطلقا در دستور کار نیست
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۸ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۷ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۲ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
عنایت بخشی درگذشت  (۱ نظر)