• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۹۲۶۰
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

آخرین خبر‌ها از اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کمیته‌ای برای بررسی وضعیت اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی تشکیل شده است.

آخرین خبر‌ها از اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در حاشیه سی و هشتمین محفل انس تیم‌های اضطراری بهداری دفاع مقدس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین خبر‌ها از اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی اظهار کرد: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ مصوبه‌ای را بدون هماهنگی با دستگاه مجری، به شورا نمی‌بریم؛ لذا افزایش ظرفیت هم بدون نظر وزارت بهداشت و آموزش پزشکیِ وقت، در شورا مطرح نشد؛ بنابراین به این نکته مهم توجه داشته باشید؛ چون بعضی‌ها به‌گونه‌ای صحبت می‌کنند که انگار اعضای شورا خودسرانه نشسته‌اند و افزایش ظرفیت پزشکی داده‌اند. اصلاً این‌طور نیست. کاملاً پیشنهاد و طرح از سوی وزارت بهداشت بوده است. البته بعضی موافق بودند و بعضی مخالف، اما در نهایت با پیشنهاد وزارت بهداشت در شورا مطرح شد و به تصویب رسید.

وی افزود: الان هم موضوع به این شکل نیست که شورا به‌صورت مستقل تصمیم بگیرد. به هر حال، مرجع ما در تصمیم‌گیری در حوزه سلامت، وزارت بهداشت است، اما اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیاید از  نهاد‌ها یا دانشگاه‌ها نظر بگیرد، منطقی نیست و نظر وزارت بهداشت را در نظر می‌گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظام پزشکی مدعی است که از این نهاد بابت افزایش ظرفیت پزشکی نظرخواهی نشده است، ادامه داد: مجموعه نظام پزشکی هم نظر خود را به وزارت بهداشت داده و اگر هم نداده، به نظر من ترک فعل کرده است، چون همان موقع که این بحث‌ها مطرح بود چند ماه بحث و گفت‌و‌گو جریان داشت و نظام پزشکی هم باید نظرات خودش را می‌داد. در نهایت وزارت بهداشت جمع‌بندی خود را به دبیرخانه شورا آورد؛ آنجا بررسی‌ها انجام شد و سپس موضوع در صحن شورا مطرح شد و به این شکلی که الان هست رأی آورده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگار صداوسیما مبنی بر نتایج توقف مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی بیان کرد: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی برای چهار سال اجرا شد. مصوبه این بود که چهار سال اجرا بشود و بعد از چهار سال متوقف شود تا تصمیم بعدی گرفته شود. حالا وزارت بهداشت در دولت چهاردهم اصرار دارد که با توجه به اینکه زیرساخت‌های کافی تأمین نشده و بودجه لازم مصوب هم اجرایی نشده، موضوع دوباره بررسی شود. پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این افزایش ظرفیتی که الان بعد از چهار سال ثابت مانده و البته دیگر برای سال‌های بعد ظرفیتی بیش از سال گذشته و سال‌های جاری نخواهیم داشت نیز کاهش پیدا بکند، چون باید در واقع زیرساخت‌ها از جمله پزشک، تخت و امکانات دیگر فراهم بشود.

خسروپناه گفت: در عین حال تا حدود زیادی هم ماحق را به وزارت بهداشت میدهیم چرا که نیاز به زیرساخت‌ها وجود دارد. در عین حال ما یک کمیته تشکیل دادیم که یک نماینده از دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی، یک نماینده از وزارت بهداشت یک نماینده از مجلس با بحث آماری دقیق و مستند به جمع بندی کارشناسی برسند و آن را به صحن شورا برده و تصمیم بگیریم.

او تصریح کرد: البته توجه داشته باشید که این مسئله افزایش ظرفیت که همه دغدغه دارند یک مسئله از نظام عدالت در سلامت است. مثلاً عده‌ای با پول بیت المال پزشک میشوند بعد از پزشکی کار طبابت و پزشکی نمی‌کنند. سوال ما از نظام پزشکی این است که چرا به این مقوله نمی‌پردازد؟ آیا مسئله نظام سلامت فقط افزایش ظرفیت است؟ یا برخی پزشکان از طریق مثلاً جراحی‌های خاصی درآمد کسب می‌کنند ولی حاضر نیستند تخصص خودشان را در حوزه پزشکی اجرایی کنند. یا بعضی از پزشکان که زیرمیزی می‌گیرند چرا به اینها نظام پزشکی نمی‌پردازد؟ طبیعتا کل مسائل نظام سلامت مربوط به افزایش ظرفیت نیست و مسائل و تخلفات نیز باید موردتوجه قرار بگیرند.

وی تاکید کرد: در عین حال باید توجه داشت که اکثریت پزشکان ما انصافاً انسان‌های زحمتکش و سالمی هستند که نتیجه زحمات آنها را در کرونا، جنگ و اغتشاشات دیدیم.

محمدحسین زارع‌زاده نیز در سی وهشتمین محفل انس تیم‌های اضطراری بهداری دفاع مقدس و جهادگران سلامت که در مسجد دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: رژیم صهیونی و آمریکای جنایتکار در پی بهره برداری از جنگ ترکیبی خود بودند و در جنگ ۱۲ روزه تعدادی از هموطنان را به خاک و خون کشیدند و به شهادت رساندند و تعداد ۲۲ نفر از همکاران ما در حوزه سلامت را نیز در جنگ ۱۲ روزه به شهادت رساندند.

وی افزود: این جنایتکاران وقتی از جنگ ۱۲ روزه نتیجه نگرفتند و پیروز نشدند متوسل به اغتشاشات شدند و در قالب اغتشاشات گروه‌های تروریستی در کشور ما حضور یافتند و هموطنان ما را به شهادت رساندند.

وی ادامه داد: امروز دور هم جمع شده‌ایم که بگوییم ما کادر درمان تا پای جان پای ایران ایستاده‌ایم و تلاش می‌کنیم درد مردم را به بهترین نحو ممکن رفع کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چین همچنان در صدر کشورهای مخترع جهان
اجرای طرح هادی و مقاوم سازی مسکن روستایی در همدان
تلاش برای ارتقای بلوک‌های زایمان بیمارستانی
جاده چالوس از ساعت ۱۲ یکطرفه می‌شود
وزیران راه، اقتصاد و امور خارجه به کمیسیون عمران می روند
تعلیق موقت اجرای حکم مهدیه اسفندیاری در فرانسه
ماه ضیافت الهی و رونق سفره‌های ساده افطاری درچهارمحال و بختیاری
پرداخت ۹۸۰ میلیارد ریال تسهیلات به تعاونی‌های مسکن خراسان شمالی
رقابت دانش آموزان بیضایی در مسابقات فوتسال
فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در ایران ادامه دارد
وقوع زمین لرزه در شهرستان مسجدسلیمان
مرد میدان شهید علیرضا ربیعی از فاروج
۸ نیروی افغان در درگیری با پاکستان کشته شدند
شهید غازی، ستاره فوتبال و فرمانده محجوب در جنگ
آغاز عملیات مبارزه با سن غلات در مزارع لرستان
نجات و احیای بازیکن فوتسال در فردوس 
حمایت از سرمایه‌گذاران خوروبیابانک در اولویت استان
واگذاری بیش از ۱۶ هزار انشعاب جدید آب در حوزۀ شهری و روستایی گیلان
تملک بیش از ۳۰۰ هکتار زمین برای شهرک تخصصی مبلمان منبت ملایر
دیدار زردپوشان شیرازی با صدرنشین لیگ برتر فوتبال، امشب در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
کاهش دما در استان یزد
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
برخورد پلیس با خودرو‌های دارای چراغ زنون  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)