• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۹۷۵۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۰
صفحه نخست » عمومی

مذاکرات عمان؛ فعلا نه پیشرفت و نه پسرفت

عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: در موقعیتی نیستیم که بگوییم پیشرفتی در مذاکرات داشتیم و در موقعیتی هم نیستیم که بگوییم پسرفت داشتیم.

به گزارش واحد مرکزی خبر، عباس عراقچی در پایان دو روز و چهار دور گفتگوی سه جانبه وزیران امور خارجه ایران وآمریکا و مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با خبرنگاران گفت ؛ دو روز گذشته بسیار پر کار وفشرده بود وچهار جلسه سه ساعته در بالاترین سطح ممکن و در کنار آن ساعتها مباحث جانبی برگزار شد.
وی افزود: مذاکرات از ابعاد بسیار زیادی برخوردار است اما بعد از ساعتها بحث هنوز در موقعیتی نیستیم که بگوییم پیشرفت داشتیم و در موقعیتی هم نیستیم که بگوییم پسرفت داشتیم.
معاون بین الملل وزیر امور خارجه افزود؛ مذاکرات در همه ابعاد ادامه دارد و هر موضوعی که مطرح میشود مسایل جانبی و پیچیده گیهایی همچون مسایل فنی وحقوقی وسیاسی دارد.
وی تصریح کرد: دو موضوع کلیدی وجود دارد یکی بحث چگونگی برداشته شدن تحریمها ، تحریمهایی که از چهار مسیر شورای امنیت، اتحادیه اروپا، کنگره امریکا و رییس جمهور امریکا وضع شده و هر کدام از انها برای خودش از نظر اجرایی متفاوت است و دوم میزان وحجم غنی سازی وموضوعات جانبی مربوط به ان.
عراقچی گفت: در رابطه با میزان ذخایر وتاسیسات وراکتور اراک و فردو ودیگر موارد مذاکرات همچنان به صورت فشرده جریان دارد.
عضو تیم مذکره کننده هسته ای کشورمان همچنین تصریح کرد؛ خیلی مستقیم ونزدیک وعملیاتی با عنایت به هدف یعنی همان توافق نهایی مذاکره کردیم و گفتگوها همچنان شکل جدی وواقعی دارد ولی در موقعیتی نیستیم که بتوانیم ادعای پیشرفت در مذاکرات بکنیم .
سید عباس عراقچی همچنین با ابرازامیدواری برای توافق تا سوم آذر گفت؛ همه طرفها جدی هستند وتصمیم داریم هر چه قدر که لازم باشد مذاکرات رو تا سوم اذر ادامه بدهیم . وی همچنین با اشاره به اینکه مذاکرات پنج بعلاوه یک امروز سه شنبه با حضور معاونین وزرای خارجه و اقای ظریف برگزار میشود تصریح کرد؛ در حاشیه مذاکرات اصلی در ملاقاتهایی دوجانبه با روسیه وچین مشورت ورایزنی خواهیم کرد.
عراقچی گفت؛ احتمالا به صورت دوجانبه با هیات امریکایی دیدار خواهیم داشت و سه شنبه شب تصمیم خواهیم گرفت که مذاکرات را روز چهارشنبه ادامه بدهیم یا خیر.
وی با تاکید بر اینکه جدیت کامل داریم هرچقدر که لازم باشد در عمان می مانیم و مذاکرات را ادمه میدهیم گفت؛ هنوز هیچ توافقی صورت نگرفته اما تفاوت این دور از مذاکرات بامذاکرات قبلی اینست که ما به صورت کامل روی راه حلها متمرکز شده ایم و موضوعات دقیقاً وبه صراحت مشخص شده است.
عراقچی در ادامه با اشاره به اینکه در هیچ موضوعی هنوز به راه حل قطعی نرسیدیم افزود؛ نظرات وایده هایی متفاوت برای هر موضوع وجود دارد که بعضی برای ما زمینه پذیرش دارد وبرخی برای طرف مقابل ولی کماکان ایرادها، نگرانیها ومشکلات سرجای خودش هست.
وی در پاسخ به این سوال که چنانچه طرفین تا سوم اذر به نتیجه نرسیدند چه راهکاری را پیش بینی می کنید گفت ؛ از انجا که همه موضوعات به نوعی به هم گره خورده این کار رو سخت تر میکند واینکه ما تا سوم اذر بتوانیم به نتیجه برسیم واقعا کار دشواری است ، فرصت واقعا کم هست اما ناامید نیستیم.
وی با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه در کلان قضیه به توافق برسیم گفت ؛ این احتمالش هست امیدواریم اما نمیتوانیم بگویم خوشبین هستیم.
معاون امور بین الملل وزیر خارجه گفت ؛ به تلاشهایمان ادامه خواهیم داد ونقطه مثبت این است که همه طرفها جدیت دارند و خواسته ای که برای رسیدن به توافق هست برای همه طرفها جدی است.
وی همچنین درباره اظهارات اخیر اوباما که چقدر توانست بر فضای مذاکرات تاثیر گذار باشد گفت ؛ در شرایط حساسی که هستیم خیلی نباید به فضا سازیهای رسانه ای توجه بکنیم انچه که از نظر ما مهم است اینکه در هیات امریکایی جدیت لازم راشاهد هستیم و در حال مذاکره هستیم، طبعا هر کشوری مواضع خودش رو به لحاظ سیاسی دارد وان را اعلام میکند ما خیلی اعتنایی به این مواضع که بعضا برای پاسخ گویی به سیاست داخلی کشورها عنوان می شود توجهی نداریم بلکه روی مذاکرات متمرکز میشویم تا به راه حل برسیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ توسعه‌ای نباید سلامت محیط زیست و جامعه را به خطر اندازد
امتحانات دانشگاه آزاد قم مجازی برگزار می شود
اعلام زمان قانونی ثبت‌نام از داوطلبان سه انتخابات
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
رونمایی از سامانه شفافیت قوه قضائیه
پیام سردار حسینی در پی شهادت «احسان آقاجانی»
اجرای برنامه‌های تعمیر و بهسازی چراغ‌های راهنمایی و تجهیزات ترافیکی
تشکیل قرارگاه بررسی حوزه جوانی جمعیت در دستور کار دستگاه‌ها
پیش‌بینی تحویل ۸ میلیون تن گندم به مراکز دولتی در سال زراعی جاری
۵۰ درصد افزایش میزان صلح و سازش در پرونده‌های قضائی بردسیر
ولادت بیش از ۱۴ هزار نوزاد در استان همدان
رونمایی از پوستر جشنواره ملی مشاعره رضوی در شهرکرد
بازگشت قیمت داروی «سیستاگون» بیماران نادر به قیمت قبل
تشدید کنترل و نظارت برروندتهیه و توزیع کالا‌های اساسی در پلدشت
حضرتی: پزشکیان به‌زودی با مردم گفت‌و‌گو می‌کند
جزئیات بیمه فعالان و مربیان جلسات خانگی قرآن اعلام شد
معرفی آثار راه‌یافته به بخش «فیلم بلند داستانی» جشنواره میراث‌فرهنگی
ساخت ۱۵ هزار واحد مسکن ملی در هرمزگان
قدردانی معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج ازدست اندرکاران مراسم سالگرد
لزوم ساماندهی متکدیان، کودکان کار و معتادان متجاهر با حفظ شأن انسانی افراد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۷ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۳ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)