• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۴۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۸
اجتماعی

عرصه های جنگلی در آتش فقر بودجه و امکانات

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از فقر امکانات و بودجه بخش حفاظت از منابع طبیعی و عرصه های جنگلی و محیط زیست خبر داد وگفت: برای حفاظت از ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه های طبیعی ۲۵۰۰ نفر نیروی انسانی نیاز داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ، خداکرم جلالی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما  تصریح کرد: حدود 500 نفر از این تعداد به صورت قراردادی و غیر رسمی همکاری می کنند و برای هر 65 هزار هکتار یک نفر محافظ داریم در حالیکه  برای هر 10 هکتار باید یک نفر باشد.
آقای جلالی همچنین قانون مبارزه با متخلفان  در حوادث آتش سوزی جنگل ها و عرصه های منابع طبیعی و قطع درختان و تصرف عدوانی منابع طبیعی را غیر کارآمد دانست و گفت: لایحه ای برای ارتقاء  حفاظت از منابع طبیعی در دولت در دست بررسی است که پس از نهایی شدن  به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد .
وی با اشاره به حوادث اخیر آتش سوزی عرصه های جنگلی در استانهای ایلام ، مازندران ، گلستان ولرستان  گفت : نیروهای مردمی با حداکثر ظرفیت  همکاری کردند اما  به علت نبود تجهیزات  فنی و امکانات زیرساختی دیرتر این آتش سوزیها کنترل و مهار شد .
وی افزود : توان  حفاظت از منابع طبیعی خیلی ضعیف است و باید ناوگان زمینی و هوایی مهار آتش سوزیهای عرصه های جنگلی و منابع طبیعی تقویت شود .
جلالی گفت: همچنین باید در میان مردم برای حفاظت از این منابع طبیعی فرهنگ سازی شود  و متاسفانه 95 درصد  نقش عوامل انسانی  در این آ‌تش سوزیها  غیر عمدی و حدود 5 درصد آنها  عمدی است  و اگر فرهنگ سازی شود  و بی احتیاطی ها به صفر برسد  این  حوادث هم  به حداقل خواهد رسید .
معاون وزیر جهاد کشاورزی هم درباره  همکاری سازمان  محیط زیست و مدیریت بحران  و همچنین هلال احمر گفت: مهم نیست که  کدام عرصه  از آن کدام سازمان است بلکه باید در چنین مواردی  همه دستگاهها همکاری کنند  چون این عرصه ها  میراثی ارزشمند  برای همه  است .
احمد شوهانی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی هم از ناکارآمدی دستگاههای اجرایی در کنترل به موقع  آتش سوزیها  انتقادکرد و گفت : اینکه گفته می شود حضور گردشگران و بی احتیاطی تفریح کنندگان باعث این آتش سوزیها می شود  در منطقه ایلام  که در هشت نقطه حادثه آتش سوزی رخ داد  این مطلب درست نمی کند  .
شوهانی گفت : در این عرصه ها نه عشایر حضور داشتند و نه مردم رفته بودند.
وی تصریح کرد: استان ایلام  باید همانند  استانهای دیگر و خوزستان  مورد توجه دولت باشدو با توجه  به زلزله های اخیر در این استان و همچنین مرزی بودن ایلام  و با توجه به نا امن بودن  بخشی از عراق ضروری است که در استان ایلام  ساختار توانمندی برای مدیریت  بحران ایجاد کنیم.
شوهانی گفت : اینکه خانم ابتکار می گوید  نقش عوامل انسانی در این حوادث زیاد است  صحت ندارد  و در مناطق جنگلی  ایلام که گرفتار آتش سوزی شد کسی حضور نداشت که به آنها نسبت دهیم و متاسفانه یک پنجم درختان  بلوط در زاگرس خشک شده  است و نباید  مسئولان دولتی یکدیگر را متهم کنند .
نماینده مردم ایلام گفت : اگر هم خلاء قانونی وجود دارد  مجلس شورای اسلامی آماده همکاری است .
شوهانی افزود : در حادثه آتش سوزی جنگل های ایلام یک فروند بالگرد در روز دوم  به منطقه آمد که  کمک جدی هم نکرد و حضور مردم  بسیار موثر بودکه  جا دارد از همه آنها تشکر کنیم .
وی گفت : ایلام 430 کیلومتر مرز دارد اما چرا سازمان هلال احمر حتی یک  فروند بالگرد در استان  مستقر نمی کند.
شوهانی از مسئولان  استان ایلام  هم خواست بسترها و زیرساخت های لازم را برای مدیریت به موقع بحران اعم از زلزله، آتش سوزی و دیگر موارد  ایجاد کنند .
استاندار ایلام: حتی یک بالگرد آب پاش هم نداریم
استاندار ایلام گفت: با توجه به وجود 64 هزار هکتار جنگل در استان ایلام  حتی یک  بالگرد آب پاش برای مواقع اضطراری  در این استان وجود ندارد .
 محمد رضا مروارید  در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در خصوص آتش سوزی جنگل های استان ایلام افزود: جنگلهای زاگرس به عنوان سرمایه عظیم  در کشور شناخته می شود که بهترین بخش آن در استان ایلام واقع شده است .
وی افزود : با توجه به تغییر اقلیم در سالهای گذشته  در این جنگل ها و مسئله خشکسالی باید یک کار اساسی و همانند مسئله دریاچه ارومیه  با اختصاص بودجه ای مناسب اقدام به حل مشکل در این منطقه شود .
مروارید با اشاره به زمان مسئولیتش در سازمان منابع طبیعی در این استان  گفت: در آن سالها  باوجود وقوع جنگ  یک مورد آتش سوزی هم در استان نداشتیم اما در حال حاضر باتوجه به ظرفیت 15 تا 20 درصد  درختان خشک در جنگ های این استان  امکان  وقوع  آتش در هر زمان وجود دارد .
استاندار ایلام  خاطر نشان کرد: با توجه به  وجود 64 هزار هکتار جنگل در این استان  لزوم وجود یک بالگرد  آب پاش در این مواقع ضروری است .
وی با اشاره به کمک های مردم  برای اطفای حریق در این مدت گفت: باید در این زمینه کار اساسی انجام شود.
مروارید  تاکید کرد: در این دو سه روز مشخص شد که امکانات در این زمینه  در استان بسیار کم است  و در این مواقع  مردم به ما کمک کردند.
وی افزود : در اداره کل  محیط زیست استان ایلام تنها  یک نفر کار می کرد که آن هم  به خاطر پرداخت نشدن یک سال حقوقش در حال حاضر به صورت داوطلبانه  در حال ادامه  همکاری است .
استاندار ایلام در خصوص نبود بالگرد در روز اول آتش سوزی در این استان گفت : متاسفانه  یک بالگرد در استان  وجود داشت که آن هم متعلق به سازمان هلال احمر بود و هلال احمر هم معتقد بود باید  ابتدا قرارداد بسته و بعد بالگرد به ما داده شود .
مروارید در پاسخ به سوالی مبنی بر نبودمدیریت بحران  در چنین وضعیتی در استان گفت: مدیریت در زمانی معنا پیدامی کند که امکانات وجود داشته باشد  .
وی در خصوص وضعیت  فعلی آتش سوزی در این استان گفت: عصر امروز 30 هکتار از جنگل که قبلاً آتش گرفته بود  در اثر وزش باید دوباره شعله ور که با همکاری مردم  کنترل و خاموش شد .
مروارید افزود: در برخی از نقاط لکه هایی فعال دیده می شود که باید فردا  با همکاری ارتش از طریق بالگرد  این نقاط خاموش شوند.
استاندار ایلام در خصوص دلایل آتش سوزی گفت : همه چیز مثل پوشش خشک کمک به ‌آتش سوزی کرده است که باید با مدیریت از وقوع اینچنین رخدادهایی جلوگیری کرد .
وی در ادامه  خاطر نشان کرد: با سازماندهی مردم و همچنین  عشایر و با آموزش مناسب می توان  اینگونه امور را مدیریت کرد  .
نماینده سازمان محیط زیست  دیگر مهمان  برنامه  با حضور در استودیو گفتگوی ویژه خبری در این خصوص گفت : در ایلام بیش از 90 هکتار جنگل وجود دارد که از لحاظ اطفای حریق  باید از همه ظرفیت ها  استفاده شود اما  آنچه که  مد نظر رئیس سازمان  در اظهاراتش بوده  5 هکتار از این جنگل ها زیر نظر سازمان محیط زیست است .
تیموری  افزود : در سطح کشور 2500 نفر محیط بان داریم  که در حال فعالیت هستند .
وی با اشاره به اعتبارات  سازمان محیط زیست درسال 93 گفت : اعتبار این سازمان  در سال 93 دو هزار میلیارد و 500 میلیون تومان  برای 19 استان بود که البته  بالگردی برای اطفای حریق نداریم.
تیموری خاطرنشان کرد: در پنج سال گذشته  بیش از 19 استان سابقه اطفای حریق داشتند.
وی گفت : بعد از گذشت 30 سال  امسال  مانور اطفای حریق به عنوان دستورالعمل منظم در برنامه کاری 19 استان قرار گرفته و تا به حال در 4 استان اجرایی شده است .
تیموری با اشاره به همکاری استانهای همجوار ایلام در اطفای حریق گفت : آموزشهای مناسبی که در مانور اطفای حریق به نیروها  داده شد کمک شایانی در خاموش کردن آتش  در جنگل های استان ایلام کرد .
نماینده  سازمان محیط زیست  گفت: ما مجوز استخدام در بسیاری از این نقاط را نداریم و بسیاری از مناطق  محیط بان ندارد.
وی با اشاره به بودجه این سازمان در سال جاری افزود: بودجه سازمان صرف خرید امکانات اولیه و تجهیزات فردی برای محیط بانان می شود و مبلغی برای ساماندهی تجهیزات پیشرفته مانند بالگرد  نمی ماند .
تیموری افزود: از مجلس می خواهیم  بودجه  سازمان ، منابع  طبیعی و دیگر مراکز را تفکیک و مشخص کند .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)