• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۹۰۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱
سیاسی » عمومی

ورود نسل جدید توربین ها به صنعت برق ایران

وزیر نیرو گفت: نسل جدید توربین‌های بازده بالای کلاس F که توانایی تحمل دمای ۱۳۰۰ درجه را دارد، به صنعت برق کشور ورود پیدا می‌کند.

به ‌گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حمید چیت‌چیان درباره آخرین وضع ظرفیت نصب شده نیروگاهی ایران، افزود: ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور هم‌اکنون به 70 هزار و 440 مگاوات رسیده است که با این میزان ظرفیت نیروگاهی، رتبه 14 جهان را از آن خود کرده‌ایم.
وی افزود: باوجود تمام تحریم‌ها، با تکیه بر لطف خدا و استفاده از تمام ظرفیت‌های داخلی، برقی با اطمینان و با کیفیت به مردم عرضه می‌کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به جایگاه ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در صنعت برق، یادآور شد: حدود 30 سال پیش، ساختن نیروگاه به‌وسیله متخصصان داخلی افسانه بود و حتی طراحی و اجرا و بهره‌برداری از نیروگاه‌ها، پست‌های برق و خطوط انتقال به‌وسیله خارجی‌ها انجام می‌شد اما هم‌اکنون طراحی و اجرا و بهره‌برداری از این تاسیسات به‌وسیله صنعت‌گران ایرانی صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: هم‌اکنون نه‌تنها شرکت‌های ایرانی در احداث نیروگاه‌های حرارتی و آبی توانمند هستند، بلکه پروژه‌های بسیاری در خارج از کشور انجام می‌دهند و توانمندی‌های قابل‌توجهی در صنعت برق کسب کرده و به جز موارد نادری، بخش بزرگی از تاسیسات صنعت برق را در داخل کشور تولید می‌کنیم.
چیت‌چیان با اشاره به بازدید روز چهارشنبه مقام معظم رهبری از کارخانه‌های گروه مپنا، گفت: بیش از یک‌سوم نیروگاه‌های کشور به‌وسیله این گروه ساخته شده است و در ساخت توربین‌های گازی جزو شش کشور تولیدکننده جهان هستیم و از نظر تولید در مقام پنجم قرار داریم.
وی درباره صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق، گفت: 46 شرکت ایرانی در 40 کشور جهان مشغول احداث نیروگاه‌های حرارتی و آبی، اجرای خطوط انتقال، پست، تعمیر و نگهداری و بازسازی نیروگاه‌ها، احداث شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها و صدور تجهیزات مربوط به صنعت آب و برق هستند.
وزیر نیرو با بیان اینکه هم‌اکنون یک نیروگاه بزرگ در تاجیکستان ساخته شده و به بهره‌برداری رسیده است، اظهار داشت: در سریلانکا در حال احداث دو سد و نیروگاه بزرگ هستیم و در قاره آفریقا نیز حضور داریم.
وی کشورهای عراق، سوریه و عمان را جزو کشورهایی که پیمانکاران ایرانی در حال احداث نیروگاه در آنها هستند، بیان کرد و افزود: همچنین جمهوری اسلامی ایران در بازسازی نیروگاه‌های کشورهای اندونزی، سوریه و پاکستان سهیم است.
چیت‌چیان تصریح کرد: مشتریان ما در خارج از کشور وقتی قابلیت‌های شرکت‌های ایرانی را می‌بینند، متوجه استاندارد بالای کار ایرانیان می‌شوند.
وی ظرفیت‌سازی در صنعت برق پس از انقلاب اسلامی را یکی از کارهای بزرگ وزارت نیرو دانست و گفت: وزارت نیرو بیش از 100 شرکت مشاوره‌ای، پیمانکاری و سازنده تجهیزات در صنعت برق ایجاد کرد و پس از رشد و بالندگی این شرکت‌ها به بخش خصوصی واگذار شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه به چهار کشور عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه صادرات برق، از ترکمنستان واردات و با کشورهای آذربایجان و ارمنستان تبادل برق داریم، گفت: در سال گذشته 11 میلیارد کیلووات ساعت صادرات برق داشتیم و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ایران به‌صورت هاب انرژی منطقه تبدیل می‌شود.
وی در ادامه به اهمیت تحقیق و توسعه در صنعت برق اشاره کرد و گفت: تمام شرکت‌های بزرگ جهان در حال رقابت برای کسب بازار بیشتری نسبت به رقبا هستند که این مستلزم افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌هاست.
وی افزود: برای رسیدن به این دو هدف، چاره‌ای جز تحقیق و پژوهش نیست که یکی از ارکان پژوهش، محیط‌های دانشگاهی است.
چیت‌چیان ادامه داد: در جهان دانشگاه‌ها، موسسه‌های پژوهشی وابسته به دولت و ظرفیت‌های تحقیق و توسعه شرکت‌ها سه ارگان تحقیق و پژوهش محسوب می‌شود و ما برای اینکه در صحنه بین‌الملل آماده باشیم، نیاز به تحقیق و پژوهش داریم.
وی خاطرنشان کرد: صنعت آب و برق نسبت به بخش‌های دیگر، جزو صنایع پیشرو در امر تحقیق و توسعه محسوب می‌شود که امیدواریم با لطف خداوند و همت صنعت‌گران، شاهد موفقیت‌های بزرگ‌تری باشیم.
وزیر نیرو سپس به جایگاه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی بادی در سبد برق کشور اشاره کرد و گفت: انرژی‌های تجدیدپذیر به‌دلیل وجود تفکر اشتباهی در گذشته، رشد زیادی نکرده است.
وی افزود: در گذشته تصور می‌شد که سرمایه‌گذاری اولیه انرژی‌های تجدیدپذیر بالاتر از نیروگاه‌های حرارتی است که تفکر غلطی است.
چیت‌چیان ادامه داد: هم‌اکنون بخش قابل‌توجهی از سوخت نیروگاه‌ها ازطریق سوخت‌های مایع (مازوت و گازوییل) تامین می‌شود که به‌ازای هر یک کیلووات ساعت تولید برق، 20 سنت یعنی 600 تومان فقط برای سوخت آن هزینه می‌شود و اگر این واقعیت را درنظر بگیریم، متوجه می‌شویم که انرژی‌های تجدیدپذیر کاملا مقرون به صرفه است.
وی تاکید کرد: قوانین موجود کشور و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید ویژه‌ای بر توسعه انرژی‌های تجدیدشونده دارند و در همین جهت، طبق بند 19 قانون بودجه سال 92، در سال گذشته قرارداد احداث 900 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را با بخش خصوصی منعقد کردیم و به جز آن، 418 طرح فعال نیز داریم.
وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال ، 200 مگاوات دیگر به ظرفیت انرژی‌های بادی کشور افزوده شود و ظرفیت انرژی‌های بادی به 300 مگاوات برسد.
وی با بیان اینکه ایرانیان جزو ملت‌های نخستی بودند که حتی پیش از میلاد مسیح، از انرژی باد برای آسیاب استفاده می‌کردند، گفت: کشورمان دارای ظرفیت‌های انرژی بادی خوبی است که باید به‌نحو احسن از آنها استفاده کنیم.
وی در پایان به طراحی بومی توربین‌های بادی در پژوهشگاه نیرو اشاره و ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک، توربین‌های دو مگاواتی و بالاتر با طراحی بومی تولید کنیم.
عباس علی‌آبادی مدیرعامل گروه مپنا نیز با تشریح بازدید مقام معظم رهبری از گروه مپنا، گفت: در حین این بازدید، وزیر نیرو سفارش ساخت توربین‌های 280 مگاواتی و بالاتر از نوع کلاس F را به مپنا ارایه کرد.
وی افزود: فناوری تولید این نوع توربین در گروه مپنا وجود دارد اما به‌دلیل نبود تقاضا، تولید نمی‌شود اما اکنون با این سفارش، به سمت ساخت توربین‌های کلاس F که قابلیت تحمل دما تا 1300 درجه سانتی‌گراد را دارد، می‌رویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کرمان رتبه نخست جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور
اجرای برنامه‌های مختلف در هفته منابع طبیعی
ارتقای زیرساخت‌ها و بهبود فضا‌های عمومی در اولویت برنامه‌های عمرانی
اجرای طرح «انصار سربازی» برای مشمولان غایب در زنجان
آمادگی ۹۳ واحد نیروگاهی برای شرایط اضطراری
پیش بینی بارندگی برای مناطقی از شمال غرب کشور
میزبانی کیش از پنجمین نمایشگاه گل و گیاه و صنایع‌دستی سوغات استان‌ها
پایش زیست‌محیطی واحد‌های تولید شن و ماسه چایپاره
فیلم‌های امروز تلویزیون برای مخاطبان
آخرین خبر‌ها از اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
پژوهشگر زنجانی از کاربرد پورفیرین‌ها در تصفیه آلاینده‌های آلی خبر داد
فعال‌سازی ۲۶۰ معدن غیرفعال زنجان با ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی
تساوی بازی ۲ تیم بانوان هندبالیست نفت و گاز گچساران و بافق یزد
تعامل با جوامع محلی؛ محور توسعه پایدار در صنعت مس
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
کاهش دما در استان یزد
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
نمایندگان ایران طلایی شدند
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
برخورد پلیس با خودرو‌های دارای چراغ زنون  (۱ نظر)