• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۴۸۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

رسیدگی به 500 پرونده ؛ مطالبه سود سهام در صدر دعاوی

هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار، تاکنون 1000 جلسه تشکیل داده و به حدود 550 پرونده رسیدگی کرده که به صدور 430 رأی منجر شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق شبانی، مسئول دبیرخانه و دبیر هیأت داوری با اعلام این خبر به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) گفت: رسیدگی به دعاوی در هیأت داوری مطابق با قوانین عام و نیز مقررات خاص بازار سرمایه و بر اساس تشریفات آئین دادرسی مدنی صورت می گیرد. 

وی گفت: آن دسته از آرای هیأت داوری که با موضوع سود سهام باشد، توسط اجرای احکام دادگاه ها و سایر موضوعات، در ادارات و دوایر اجرای ثبت اسناد و املاک اجرا می شود.

شبانی گفت : در میان موضوع های مطرح شده نزد هیأت داوری، دعاوی مربوط به «مطالبه سود سهام» در صدر قرار دارد.

همچنین «انجام معاملات به صورت فضولی» یعنی معاملاتی که مشتری مدعی است خودش آن را انجام نداده است، از دیگر موضوعات دارای فراوانی بالاست که بخش عمده ای از آنها ناشی از تخلف و کوتاهی برخی از کارگزاران در دریافت دستور خرید یا فروش مکتوب است. 

در این موارد معمولاً معامله ی صورت گرفته با انکار مشتری مواجه شده است. 

دبیر هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: از دیگر موضوع هایی که حجم قابل توجهی از دعاوی را به خود اختصاص داده است دعاوی مربوط به «معاملات اعتباری» است.

وی ادامه داد : آسیب شناسی این اختلافات حکایت از آن دارد که در هنگام انعقاد این قراردادها معمولاً آگاه سازی لازم درباره آثار قرارداد، ریسک ها و هزینه های آن نسبت به مشتریان صورت نمی گیرد و بدیهی است در صورت زیان در معاملات ، بین مشتری و کارگزار اختلاف ایجاد خواهد شد.

شبانی با اشاره به روند رسیدگی به پرونده‌ها در هیئت داوری گفت: پرونده‌هایی که نزد این مرجع قانونی مطرح می‌شوند، معمولاً دارای پیچیدگی‌های فنی و ابعاد تخصصی هستند. از سوی دیگر با توجه به یک مرحله ای بودن رسیدگی هیأت و عدم وجود مرحله تجدید نظر در این زمینه، ضرورت دارد دقت‌های کافی برای صدور احکام صورت گیرد. از این رو، معمولاً اشخاص تمایل دارند اختلافات جزئی آنها در فرآیند سازش در کانون‌های مربوط با سرعت بیشتر حل و فصل شود که از نقاط قوت رویه رسیدگی در بازار سرمایه است. 

دبیر هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در صورتی که برای سازش صورت گرفته ، سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود، مفاد آن به عنوان سند لازم الاجرا در دوایر اجرای ثبت و بدون نیاز به صدور رأی در این زمینه اجرا می‌شود. 

وی اظهار داشت: شناخت نسبتاً خوبی از هیأت داوری در بین عموم مردم و محاکم دادگستری ایجاد شده است. 

دبیر هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : در ابتدای فعالیت این هیأت، برخی اشخاص و حتی محاکم دادگستری اطلاعی از ایجاد، ماهیت و صلاحیت آن نداشتند که گاهی به مراجعه به مراجع غیرمرتبط و بروز مشکلاتی در رسیدگی به دعاوی تخصصی بازار سرمایه منجر می شد اما خوشبختانه هم اکنون با توجه به اطلاع رسانی ها و آراء دیوان عالی کشور، شناخت کافی به وجود آمده است.

شبانی تاکید کرد: آرای این هیئت که به عنوان مرجع اختصاصی غیردادگستری جهت رسیدگی به دعاوی مالی دارای منشأ فعالیت حرفه ای بازار سرمایه تعیین شده ، قطعی و لازم الاجراست.

وی با بیان اینکه این آرا با حضور یک قاضی منصوب از سوی رئیس قوه قضاییه و دو عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار، صادر می‌شود، گفت: صلاحیت این هیأت نیز به حکم قانون، ملی و ذاتی است؛ بدین معنا که هیچ مرجع دیگری صلاحیت رسیدگی به دعاوی مزبور را ندارد و حوزه صلاحیت هیأت داوری، سراسر کشور است. 

دبیر هیأت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد : از آنجا که به موجب قانون، شرط رسیدگی به دعاوی نزد هیئت داوری ، مراجعه قبلی به کانون مربوط و در صورت عدم سازش طرفین، صدور گواهی عدم سازش توسط کمیته سازش آن کانون است، بخش زیادی از دعاوی و اختلافات در این مرحله منتفی شده و منجر به مراجعه به دبیرخانه هیأت داوری نمی شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین کالاهای اساسی و تشدید نظارت بر قیمت در بازار سمنان
ولایتی: خلیج فارس قرن‌ها پیش از پیدایش آمریکا با همین عنوان ثبت شده است
عاشقان حسین ، میدان دار دفاع از اقتدار ایران
قلعه نویی: انگیزه بازیکنان بالاست،۲۲ اردیبهشت راهی ترکیه می‌شویم
کمک ۳۸۶ میلیارد تومانی به پویش «جبهه مردمی ایران ما»
مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس
همایش جان فدایان ایران امام رضایی در سپیدان
۲ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی استان قزوین
حمایت از انقلاب و میهن به روایت حضور زیر بیرق امام رضا
مدودف: مدرکی برای اثبات اتهامات هسته‌ای علیه ایران وجود ندارد
ردپای معلمانی که سر مشق بصیرت می دهند
تمرکز برنامه‌ ریزی های آبی در خراسان رضوی بر عبور بدون تنش از تابستان
سند ۱۳۴ ساله در تبریز نام خلیج فارس در نقشه تاریخی ایران
برگزاری زیارت دوره برای زائران ایرانی در مدینه
توسعه مسیر‌های صعود به غار حرا برای تسهیل تردد حجاج
همدلی و اخوت، مهمترین سرمایه برای وحدت امت اسلامی
برپایی برنامه‌های متنوع مذهبی در دهه کرامت در آباده
اقلید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک
میمند شهر ملی شیشه گری ایران
میدان داری مردم فارس تا پیروزی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)