• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۶۱۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۵
فارس » علمی و فرهنگی

چگونه به کمک سبزی‌ها سالم بمانیم؟

سبزی‌ها منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B، ویتامین A، ویتامین C، منیزیم، پتاسیم و آهن هستند که دریافت روزانه آن‌ها برای بدن ضروری است.

چگونه به کمک سبزی‌ها سالم بمانیم؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: سبزی‌ها همچنین حاوی انواع فیبر‌ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند و به حفظ سلامت بدن و پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک می‌کنند.

دکتر زهرا حسن زاده  افزود: از طرفی سبزی‌ها چگالی انرژی پایینی دارند. از این رو گنجاندن این گروه از موادغذایی در وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها خطر اضافه وزن و چاقی را کاهش می‌دهد.

وی تصریح کرد: سبزی‌ها به دلیل اینکه منبع غنی از فیبر هستند، با کاهش جذب چربی‌ها در روده می‌توانند چربی خون و کلسترول خون را کاهش دهند.

این دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد:  فیبر می‌تواند با کاهش سرعت جذب قند در روده، به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

محدودیت مصرف سبزی‌های حاوی نشاسته برای بیماران مبتلا به دیابت

حسن زاده اضافه کرد: افراد مبتلا به دیابت باید توجه داشته باشند سبزی‌های حاوی نشاسته مانند سیب زمینی، چغندر پخته، شلغم پخته، ذرت، نخود سبز، کدو حلوایی و هویج پخته را بر اساس نیاز روزانه خود مصرف کنند و در مصرف آن‌ها زیاده روی نکنند.

وی افزود: سبزی‌های مختلف به دلیل دارا بودن برخی مواد معدنی نظیر پتاسیم و منیزیم در کنترل فشارخون نقش موثری دارند. حضور آنتی اکسیدان‌ها در سبزی‌ها مانند کارتنوئیدها، فلاونوئیدها، ویتامین C و همچنین فولات و فیبر نیز به طور مؤثری از بروز انواع سرطان‌ها پیشگیری می‌کند.

حسن زاده گفت: توصیه می‌شود از تمامی سبزی‌های رنگی در برنامه غذایی روزانه استفاده شود تا از اثرات آنتی اکسیدانی رنگدانه‌های غذایی بهره‌مند شویم.

توصیه‌های تغذیه‌ای با هدف افزایش مصرف سبزی‌ها

این دکترای تخصصی علوم تغذیه اظهارداشت: سعی کنیم سبزی‌ها را در تمامی وعده‌های غذایی اضافه کنیم. از سبزی‌هایی مانند خیار و گوجه فرنگی همراه با نان و پنیر در وعده صبحانه استفاده کنیم. همچنین تهیه املت با انواع سبزی‌ها مثل گوجه فرنگی و قارچ در وعده صبحانه مفیدی است.

حسن زاده گفت: با مصرف سبزی‌ها مانند خیار، گوجه فرنگی، گل کلم، کلم بروکلی و یا هویج در میان وعده می‌توان مصرف سبزی‌های روزانه را افزایش داد.

 توصیه می‌شود برنج و خوراک‌ها همراه با سبزی‌های پخته مانند هویج پخته، قارچ، فلفل دلمه‌ای و لوبیا سبز طبخ شود. همچنین می‌توان سبزی‌ها را به میزان کافی به انواع آش و سوپ اضافه کرد.

در صورتی که زمان کافی برای آماده سازی سالاد و سبزی خوردن نداریم، از کاهو، کلم برگ، کلم بروکلی، گل کلم و فلفل دلمه ای‌های رنگی به صورت خام همراه با غذا استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: توصیه می‌شود زمان پخت سبزی‌ها طولانی نباشد و با کمترین میزان آب طبخ شود. در انتها نیز آب سبزی که حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی است دور ریخته نشود.
 
 روش طبخ سبزی‌ها بهتر است به صورت کبابی، بخارپز یا آب پز باشد. از مصرف سبزی‌های سرخ کرده مانند سیب زمینی سرخ کرده، کدو یا بادمجان سرخ کرده و قارچ سرخ کرده اجتناب کنیم. در صورت لزوم سبزی‌ها در حد کمی تفت دادن حرارت ببینند.

می‌توان از آب گوجه فرنگی به عنوان مایع اصلی سوپ استفاده کرد و با اضافه کردن سبزی‌های برگی تازه و سایر مواد اولیه سوپ را تهیه کرد.

حسن زاده ادامه داد: هر فرد بزرگسال و سالم باید روانه ۳ تا ۵ واحد سبزی مصرف کند که شامل انواع سبزی‌های خام و پخته است. منظور از یک واحد سبزی، یک لیوان سبزی خام یا یک دوم لیوان سبزی پخته است.

وی گفت: سبزی‌های نشاسته‌ای مانند ذرت پخته، نخود سبز، هویج پخته و سیب زمینی نیز مانند سایر سبزی‌ها منبع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و موادمعدنی محسوب می‌شود. اما به دلیل وجود ترکیبات نشاسته‌ای در این گروه از سبزی ها، باید در مصرف آن‌ها زیاده روی نشود.

دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: از دوران کودکی فرزندان خود را با طعم‌های مختلف سبزی‌ها آشنا کنیم تا به یک عادت غذایی تبدیل شود. در صورتی که کودکان تمایلی به مصرف سبزی‌های پخته ندارند، سبزی‌های خام مانند خیار، هویج، گوجه فرنگی، کاهو، انواع کلم پیشنهاد می‌شود. برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی روزانه کودک می‌توان سبزی را تزئین کنیم و به اشکال مختلف در اختیار کودک قرار دهیم یا از سبزی‌ها برای تزئین غذای کودک استفاده کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
آشنایی کودکان با نحوه حفاظت از محیط‌زیست در شهرستان کیار
پایان هفته سمنان با آسمانی غبارآلود
ضرورت توسعه مسکن و اشتغال در گیلان با بهره‌گیری از اراضی بلا استفاده
کنترل و پایش واحد‌های صنعتی تولید کننده گرد و غبار در چهارمحال و بختیاری
رسیدگی به پرونده تخلف ۷۵۹ واحد نانوایی‌ در استان زنجان
شب لیلةالرغائب؛ شبی پر فضیلت برای رسیدن به آرزوها و پاک کردن دل از غفلت ها
تشکیل هیئت اجرایی گنبکی
سرمازدگی گلخانه خانه سبزی و صیفی روستای تشنیر
۳۰ بهمن، مهلت ارسال آثار به جشنواره قیزیل ایوان در زنجان
تداوم آلودگی تا فردا در اصفهان
بسته خبر‌های کوتاه ۴ دی در یک نگاه
اولین شب جمعه ماه رجب، لیله الرغائب یا شب آرزو‌ها
خبر‌هایی از مصوبات شورای اداری شهرستان سمنان
رودکی؛ آغازگر شعر فارسی و پدر نخستین دیوان پارسی
حصور مربی دوچرخه سواری چهارمحال و بختیاری در اردوی تیم ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
«اضطراب من»، «زمستان مرگبار» و «طوفان بی پایان»، آماده پخش از سیما
افزایش قیمت کاغذ و کاهش سرانه مطالعه
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)