• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۶۶۲۶۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸
فراخبر:

تاخیر پرداخت پول گندم و کشاورزان مستاصل

در استان ­های غربی کشور، بسیاری از گندمکاران، مدتهاست برای دریافت پول گندم­ های تحویل داده شده خود به دولت، مدام به مسئولان مراجعه می ­کنند و برای این قشر زحمت­کش، مشکلات اقتصادی فراوانی ایجاد شده است

پژوهش خبری صدا و سیما: در استان ­های غربی کشور، بسیاری از گندمکاران، مدتهاست برای دریافت پول گندم­ های تحویل داده شده خود به دولت، مدام به مسئولان مراجعه می ­کنند و برای این قشر زحمت­کش، مشکلات اقتصادی فراوانی ایجاد شده است و از آنجا که فصل کشت گندم نزدیک است، ضعف بنیه مالی بسیاری ازگندمکاران امکان خرید بذر، کود و نهاده‌ها را به آنان نداده است. این موضوع بهانه­ ای شد تا با چند تن از کشاورزان عزیز در برخی استان­ ها به گفتگو بنشینیم.

کشاورزان: حتی یک ریال دریافت نکردیم!

- شاکری از کشاورزان کردستان، با 20 هکتار زمین گندمکاری دیم، سال گذشته حدود 50 تن گندم برداشت کرده و تا نیمه تیر همه محصول خود را به مرکز خدمات حمایتی کشاورزان، تحویل داده است. در روزهای پایانی مرداد هستیم و هنوز یک ریال دریافت نکرده­ ایم و پول خرید کود و بذر برای کشت سال بعد را نداریم.

- مجتبی غفاری از گندمکاران روستای سلطان­آباد همدان است که از 4 هکتار زمین خود حدود 15 تن گندم برداشت کرده و تا پایان تیر ماه کل آن را تحویل خدمات کشاورزی داده است. هنوز پولی دریافت نکرده و می­گوید: "هر چه مراجعه می ­کنیم، هیچ تاریخ دقیقی برای پرداخت به ما نمی ­دهند، بسیار نگرانیم چون شایعه شده است تا مهر از پرداخت خبری نیست."

- ذوالفقار عقیقی گندمکار نمونه استان همدان از 10 هکتار زمین آبی ، 80 تن گندم برداشت کرده و از 15 هکتار دیم، حدود 45 تن. وی شخم خوب و آب و کود به موقع را از دلایل برداشت محصول خوب می­ داند. به ایشان نیز پولی پرداخت نشده است.

- ابوالفضل سیفی، از کشاورزان گندمکار استان زنجان است که اواسط تیر محصول خود را به خدمات جهاد تحویل داده است و قول پرداخت کیلویی 1270 را به او داده ­اند ولی هنوز از پولش خبری نیست.

کاهش سطح زیر کشت گندم در صورت تعویق بیشتر در پرداخت به گندم کاران

مسعود اسدی، رئیس مجمع هماهنگی تشکل‌های کشاورزی از دغدغه مالی کشاورزان برای تامین نهاده، بذر، کود شیمیایی و سایر مسائل با توجه به در راه بودن فصل جدید کشت گندم خبر و هشدارهایی داده است. که برخی محورهای صحبت های ایشان در ذیل آورده شده است:

- گندم جزء کالاهای اساسی بوده و باید مراقب بود تا خودکفایی گندم حفظ شود.

-امسال تولید گندم به مدد کشاورزان و بارش‌های مناسب از مرز 11 میلیون تن گذشت و دیگر نیازی به واردات نیست، به شرط آنکه پرداخت خرید تضمینی به موقع انجام شود، تا کشاورز امکان کشت مجدد را داشته باشد.

- تا قبل از 15 شهریور و هر چه زودتر بدهی خرید تضمینی گندم باید برای تهیه بذر و کود و....به کشاورزان پرداخت شود وگرنه سرنوشت گندم نیز مانند ذرت می شود که به دلیل کمبود نقدینگی سطح زیر کشت آن در سال جاری افت می کند.

- دولت نباید سیاست قیمت تضمینی را در مورد محصولاتی همچون گندم بکار بگیرد، چرا که گندم کالایی استراتژیک بوده و ممکن است با معیشت مردم بازی شود.

ناکامی در پیگیری و مصاحبه از مسئولان

به گفته مسئولین در دوماه اخیر (تیر و مرداد سال 1395 ) تنها حدود 11 میلیون تن گندم به صورت خرید تضمینی ازسوی وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزان خریداری شده است، اما تنها ۵۰ درصد از این رقم پرداخت شده است در این زمینه سعی شد تا مصاحبه هایی با مسئولین انجام شود که متاسفانه برخی از آنها از جمله مهندس اسفندیاری پور، مجری طرح گندم حاضر به پاسخگویی دقیق نشدند و همچنین مسئولان استانی از جمله زکریانژاد، مدیر تعاون روستایی استان کردستان و مهندس شهیاد، مدیر شرکت خدمات حمایتی از کشاورزان استان کردستان، از زمان پرداخت­ ها کاملا اظهار بی ­اطلاعی کردند.

 نکته پایانی

گندم در صدر محصولات کشاورزی، اهمیت استراتژیک، به خصوص برای کشورهای در حال توسعه دارد و از نظر تولید و سطح زیر کشت مهم­ ترین محصول ایران به حساب می­آید و نقش مهمی در عرصه سیاسی و اقتصادی دارد. این محصول حتی در شرایط اقلیمی خشک و نامناسب قابل کشت است، اما واردات آن همه ساله ارز فراوانی از کشور خارج کرده است. کشاورز نبض تولید گندم را در دست دارد. به نظر می­رسد چرخیدن زندگی بسیاری از این افراد فقط از راه فروش محصول گندم است و به شدت به این پول نیازمندند. توانمندسازی کشاورزان و پشتیبانی اقتصادی، اجتماعی و فنی از آنها، بهبود زندگی و در نهایت توسعه پایدار کشور را در پی خواهد داشت.

پژوهش خبری صدا و سیما// تینا صالحی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
سلام لطفاً از وزیر جهاد کشاورزی جهت پرداخت نکردن پول گندم کشاورزان مرودشتی مصاحبه ای تهیه فرمایید. همه چکهای ما بخاطر نداشتن پول گندم برگشت شده.
باید ب کی گفت
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)