• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۶۰۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰
اقتصادی » صنعت
کاوه در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما:

کاهش عرضه فولاد، علت افزایش قیمت

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل، کاهش عرضه فولادسازان را عامل اصلی افزایش قیمت فولاد بیان کرد.

امیرحسین کاوه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: این افزایش قیمت در حالی است که افزایش تقاضا و کمبود تولید نداشتیم فقط فولادسازان بزرگ از آنجا که می‌خواهند سود‌های سرشار کسب کنند عرضه را کم کردند یعنی در بخش ورق‌های فولادی به هیچ وجه تقاضا افزایش نیافته بلکه میانگین تقاضای سال ۹۶ و ۹۷ یکی است، اما متاسفانه عرضه کنندگان شبه دولتی، عرضه‌ها را متوقف کردند. ­

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با بیان اینکه وزارت صنعت دستور العمل ۱۴ بندی بسیار خوبی را برای تنظیم و آرامش در بازار ابلاغ کرده است، افزود: متاسفانه فولادساز‌های خصولتی و شبه دولتی این دستورالعمل را اجرا نمی‌کنند، عرضه‌ها را کم و صادرات را زیاد کردند که موجب التهاب در بازار شده و به علت مشکلات ارزی، وارداتی هم که انجام می‌شد متوقف شده که همه این‌ها دست به دست هم شده و موجب التهاب در بازاری شده که بیش از حد هم تولید داریم.

کاوه گفت: بورس کالا در تصرف عرضه کنندگان است، عرضه کنندگان، عضو هیئت مدیره‌های بورس کالا هستند، هرچه کالا در بورس کالاگران‌تر شود نفع بورس کالا بیشتر می‌شود.

وی افزود: از طرفی یک نقطه ضعف بسیار بزرگ مورد غفلت دولتی‌ها و مجلسی‌ها این است که معاملات و قیمت پایه با دلار امریکاست یعنی در بورس کالای جمهوری اسلامی ایران پایه قیمت با دلار امریکا رقم می‌خورد و به همین علت است که کوچکترین نوسان دلار ثبات بازار فولاد را به هم می‌ریزد.

کاوه گفت: پیشنهاد می‌کنیم قیمت تمام شده کالا باید قیمت پایه بورس کالا باشد نه نرخ دلار که دعوا باشد دلار چه نرخی است، ضمن اینکه ۹۵ درصد تولید فولاد از محصولات داخلی است، گاز یارانه ای، آب یارانه ای، برق یارانه‌ای و از این محل سالانه میلیارد‌ها تومان یارانه برق به فولادسازان بزرگ داده می‌شود بنابراین باید پایه دلاری از بورس حذف شود قیمت تمام شده به ریال به علاوه سود معقول پایه قیمت بورس باشد.

وی افزود: متاسفانه به علت این بهم ریختگی می‌بینیم که فولاد سازان بزرگ خصولتی و شبه دولتی که در برابر دستورالعمل دولت دارند تمرد می‌کنند سود‌های چندهزار میلیارد تومانی کسب می‌کنند طوری که در ۳ ماهه اول سال رشد سودآوری شان به قدری بوده که سود یکسال شان را پرداخت کردند.

دبیر سندیکای لوله و پروفیل گفت: همه این‌ها سود‌های ۲۰۰ درصدی و ۳۰۰ درصدی داشتند لذا باید سود در بالادست کم شود و در چرخه فولاد این سود بچرخد تا به دست مصرف کننده نهایی برسد، زیرا مردم ما این گرانی را نمی‌توانند تحمل کنند مصرف کننده توان خرید ندارد و گرانی بیشتر باعث می‌شود که سود چند شرکت خصولتی بزرگ قدرتمند زیاد شود و مردم ضعیف‌تر شوند.

کاوه با بیان اینکه باید تعادل عرضه برقرار و حتی در این مقطع باید از صادرات جلوگیری شود، افزود: صادرات فولادی که داخل کشور مورد نیاز است آنهم با قیمت‌های ارزان صادراتی یعنی ۱۹ تا ۳۵ درصد ارزان‌تر از فروش در بورس کالا، باید متوقف شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: سودآوری فولادسازان فقط از فروش داخلی است، در صورت‌های مالی شان نوشته شده سودآوری صادرات با حاشیه سود صفر، اما با گران فروشی به مردم، این سود‌های نجومی کسب شده است؛ بنابراین از مسئولان تقاضا دارم زمانی که بنگاهی سود نجومی می‌دهد به آن تندیس و پاداش نجومی ندهید و مدیرش را تشویق نکنید چه بسا برخی وقت‌ها این سود‌های نجومی را باید تنبیه کنید چگونه است که یک شرکت ۶ هزار میلیارد تومان در بالادست سود می‌دهد، اما در شرکت‌های پایین دستی همه در حال ورشکست شدن هستند و تعطیل می‌شوند.

کاوه افزود: اگر سود در شرکت‌های پایین دستی بخش خصوصی نباشد مردم به جای اینکه نقدینگی شان را به سمت صنایع کوچک و متوسط بیاورند سکه و ارز می‌خرند­ و در خانه‌ها نگهداری می‌کنند، اما اگر این ۶ هزار و ۷ هزار میلیارد تومان سود‌های بنگاهی در صنایع پایین دستی و تکمیلی که ارزش آفرین است بیاید مردم هم به احداث کارگاه‌های کوچک تشویق می‌شوند.

وی گفت: صنایع بزرگ فولاد وقتی می‌خواهند محصول شان را گران کنند عرضه‌ها را کم و قطره چکانی می‌کنند که تفاوت قیمت در بازار و شکل گیری بازار سیاه را در پی دارد، ابتدا یک التهاب آفرینی در بازار می‌کنند دو قیمت بازار سیاه و بازار رسمی درست می‌کنند بعد می‌گویند قیمت را به بازار سیاه برسانید، قیمت رسمی را هم فقط به سوگلی‌ها و کسانیکه با آن‌ها ارتباط دارند و هماهنگ هستند می‌دهند، اما به دست ما تولیدکنندگان نمی‌رسد می‌گویند­ اگر می‌خواهید دست شما برسد راضی شوید که گران شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

کاوه افزود: از وقتی که دستور العمل تنظیم بازار ابلاغ شده، ورق گرم فولادی از ابتدای مرداد تاکنون فقط ۶۰ هزار تن عرضه شده است؛ با محاسبه ما در حالیکه تا قبل از این سرانه هر کارگر کارخانه ۷۰ گرم ورق فولاد بود امروز این میزان به ۱۷ گرم کاهش یافته است، که باید بقیه آن را از بازار آزاد بخریم.

وی گفت: نماد قیمت بورس را، پایه قیمت گذاری محصولات ما قرار می‌دهند در حالیکه با آن نماد قیمتی بورس، اصلا جنس دست ما تولیدکنندگان نمی‌رسد؛ فولادسازان ۲۰ تا ۳۰ درصد در بورس عرضه می‌کنند بقیه را در بازار آزاد می‌فروشند آن هم با حدود ۵۰ درصد اختلاف قیمت با بورس.

کاوه افزود: جالب این است که در یکماه اخیر حتی در بازار آزاد هم نفروختند یعنی همه را در جایی انبار می‌کنند به امید آنکه ارز ۸ هزار تا ۹ هزار تومان به بورس کالا بیاید در حالیکه الان ۴۲۰۰ تومان است از این رو فولاد سازان با ابزار‌هایی که دارند به دولت فشار می‌آورند که ۹۰۰۰ تومان شود یعنی اگر امروز لوله و پروفیل کیلویی ۵ هزار تا ۶ هزار تومان است اگر طرح فولادسازان اجرا شود به کیلویی ۹ هزار تومان هم خواهد رسید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان دو جشنواره ملی پایان‌نامه و کتاب سال دانشجویی منتشر شد
اجلاس وزیران حمل و نقل سازمان همکاری اسلامی
گام بلند چین برای فرستادن انسان به ماه
ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی در روستای خورمیز علیای مهریز
افتتاح آموزشگاه شهید کارآزموده روستای هرج بخش اسیر شهرستان مهر
بازسازی مصلی جوادالائمه (ع) رامسر
انقلاب اسلامی نشان داد راه پیشرفت از مقاومت می‌گذرد
فراخوان سومین همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با محوریت آب
ارائه خدمات بهداشتی به سالمندان ورزنه
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در آذربایجان‌شرقی
تمایل رئیس جمهور آمریکا برای سفر به چین
روایت زندگی و ایثار پاسدار شهید محمد شیخی
گنجاندن «سیمرغ پارسی» در بخش اصلی جشنواره فیلم فجر ضروری است
پیروزی آکادمی سحر و نفت برابر حریفان
افتتاح واحد پزشکی قانونی در زندان دزفول با هدف تسریع در رسیدگی‌های قضائی
۱۰۰ ثانیه با اخبار ایلام، امروز ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
استقامت و ولایتمداری تا پای جان، نقطه اشتراک مردم در ۴۷ سال تاریخ انقلاب اسلامی است
ارائه خدمات جهادی به شهروندان شمال شرق پایتخت
پایداری هوا تا شنبه در گلستان
همدلی مردم رامسر برای بازسازی مصلی شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)