• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۷۱۴۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
افول آمریکا (1)

مخالفت دنیا با اکثر تصمیم‌های ترامپ

رهبر معظم انقلاب در بیانات خود به مناسبت روز دانش آموز به مخالفت دنیا با غالب تصمیم های ترامپ اشاره کردند.

مخالفت دنیا با اکثر تصمیم‌های ترامپ

پژوهش خبری صداوسیما: رهبر معظم انقلاب در بیانات خود به مناسبت روز دانش آموز به مخالفت دنیا با غالب تصمیم های ترامپ اشاره کردند.

«قدرت در آمریکا امروز رو به ضعف کامل و رو به فرسودگی کامل است؛ در زمینه‌های مختلف. حالا زمان دولت اوباما هم همین‌جور بود امّا زمان این آقا که دیگر به طور واضح با او مخالفت می‌شود؛ در غالب زمینه‌هایی که او تصمیم می‌گیرد، در دنیا با او مخالفت می‌شود. نه‌فقط مخالفت مردمی -که اگر قرار باشد رأی‌گیری کنند و از مردم هر کشوری سؤال کنند، نظرات منفی خواهند داد- حتّی دولت‌ها هم که رودربایستی دارند با آمریکا، با او مخالفت می‌کنند؛ چین مخالفت می‌کند، اروپا مخالفت می‌کند، روسیه مخالفت می‌کند، هند مخالفت می‌کند، آفریقا مخالفت می‌کند، آمریکای لاتین مخالفت می‌کند.»(بیانات در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان 12 /8/ 97)

اکثر شاخصه ها و آماری که منابع غربی بویژه منابع آمریکایی ارائه داده‌اند، این اظهارات مقام معظم رهبری را تایید می‌کند. عصبانیت دونالد ترامپ در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل از برخی کشورهایی که با وجود کمک‌های آمریکایی حرف‌های کاخ سفید را گوش نمی‌دهند، یکی از مصادیق آن است. البته به طور کلی در سال‌های گذشته بویژه پس از پیروزی ترامپ، عملاً کشورهای بزرگ اعتقادی به برتری قدرت آمریکا ندارند. برخی حتی پا را از این فراتر گذاشته و معتقدند، ترامپ، پایان دوره آمریکایی است.
دوره ترامپ آغاز افول رهبری آمریکا
زمانی دیپلماسی آمریکایی بر ضرورت توافقنامه های چندجانبه در موضوعاتی نظیر تجارت، آب و هوا، امنیت منطقه ای و کنترل تسلیحاتی تاکید می کرد و آمریکایی ها همواره ادعا می کردند که نظم بین‌المللی مقررات- پایه هستند. اما دیگر آن روزها سپری شده است. دیگر نه تنها، چین، روسیه و آلمان می‌توانند در زمینه نقش جهانی با آمریکا برابری کنند، که کشورهای دیگری نظیر هند و جمهوری اسلامی ایران نیز ادعا کنند که می توانند در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از آمریکا ایفای نقش کنند.

نتایج نظرسنجی گالوپ منتشر شده در ماه ژانویه 2018، حاکی از این بود که نقش رهبری آمریکا در جهان از 48 درصد در دوره اوباما به 30 درصد در دوره ترامپ رسیده است که پایین ترین میزان درباره نقش آمریکا در عرصه بین المللی از زمانی بوده است که گالوپ این نظرسنجی را انجام می داد. نکته قابل تامل بهبود رتبه آلمان است که با 41 درصد در جایگاه اول و چین با 31 درصد در جایگاه دوم قرار گرفته و بعد از آن آمریکا قرار داد. نکته قابل توجه دیگر در این نظرسنجی این است که آمریکا بیشترین اعتبار خود را در میان متحدانش در کشورهای غرب اروپا، استرالیا و آمریکای لاتین از دست داده است.
در میان کشورهای غرب اروپا نیز بیشترین افول اعتبار رهبری آمریکا در انگلیس دیده می شود که در مقایسه با نظرسنجی قبلی در میان مردم انگلیس 26 درصد کاهش یافته است.

 مخالفت دنیا با اکثر تصمیم‌های ترامپ

بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند، ‌از زمان ریاست جمهوری جورج بوش پسر، آمریکا در عرصه بین الملل بی‌اعتبار شده است و دیگر نمی‌تواند نقش قاطعانه ای در تحولات بین الملل داشته باشد. طرح دولت بوش برای به اصطلاح جنگ علیه تروریسم با بدنامی ها و رسوایی ها نظیر زندان های مخفی سازمان سیا، شکنجه و بدرفتاری با زندانیان در هم آمیخت. افغانستان برای نیروهای آمریکایی و هم پیمانانش به باتلاق تبدیل شد. در عراق، نیز رفتار سربازان آمریکایی به گونه ای بود که به جای آنکه عراقی ها آنها را ناجی بدانند، بیگانگانی می دانستند که باید از کشورشان خارج شوند و در این کشور به جز خرابی، بی ثباتی و ناامنی، سوء مدیریت را نیز به ارث گذاشتند.

سیاست‌های دولت اوباما در عرصه بین‌المللی که مقامات کاخ سفید آن را "رهبری از پشت سر" می نامیدند، اوضاع را بسیار بدتر کرد. این سیاست که مداخله در تمامیت ارضی کشورهای دیگر از طریق کمک های نظامی و سیاسی به مخالفان بود، فقط در سوریه دست کم نیم میلیون کشته و چند میلیون مجروح و معلول برجای گذاشت و خرابی های بسیار زیادی به بار آورد. در نتیجه این سیاست، دست کم پنج میلیون سوری از کشورشان فرار کردند و دامنه بحران کل منطقه غرب آسیا و حتی اروپا را نیز دربرگرفت.

آمریکا در این شرایط بود که ترامپ آن را تحویل گرفت. او نیز به جای حل ریشه ای مشکلات سیاست خارجی آمریکا، مسائل دیگری برای آن به وجود آورد. ترامپ اعلام کرد که قصد دارد در مرزهای جنوبی با مکزیک دیوار بسازد و هزینه ساخت این دیوار را هم باید مکزیکی‌ها بپردازند و در یک فرمان اجرایی از ورود مسلمانان به آمریکا جلوگیری کرد. ترامپ همچنین با سخنرانی های خودش دیپلماسی آمریکا را در عرصه جهانی به چالش کشید و بدون توجه به جایگاهش به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، از توئیتر برای انتشار تراوشات ذهنی اش استفاده کرد.
ترامپ و نشانه های افول آمریکا در رهبری نظام بین الملل
ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا را برخی آخرین فرمانده امپراتوری آمریکا تصور می کنند. ترامپ با شعار اول آمریکا، عملاً به جهانیان این گونه القا کرد که شهروندان آمریکایی، شهروند درجه یک هستند و بقیه مردم جهان شهروندان درجه دو محسوب می شوند.

یکی از نشانه های افول اعتبار رهبری آمریکا در عرصه بین الملل، نوع رفتار رهبران جهان با ترامپ است. در آخرین تحول، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا در نشست مشترک در واشنگتن بر سر مناقشه تعرفه با اروپا از دست دادن با ترامپ خودداری کرد. در نشست های متعددی که در دو سال گذشته از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری گذشته است، نیز کاملا واضح است که رهبران جهان او را جدی نمی گیرند.
شاید به همین دلیل است که ترامپ برای جلب توجه آنها، تصمیمات مناقشه برانگیزی نظیر خروج از برجام و یا اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی به آمریکا و یا لفاظی با کره شمالی و در نهایت امضای یک توافق نیم بند با این کشور اتخاذ می کند.
سیاست های ترامپ بویژه شعار اول آمریکا، این باور را به متحدین واشنگتن القا کرده است که آمریکا جز به منافع خودش فکر نمی کند و وزارت خارجه آمریکا دیگر نقش مهمی در این کشور ندارد.
در حال حاضر بسیاری از هم پیمانان آمریکا به منتقدین سیاست خارجی فعلی آمریکا پیوسته اند. آنها بر این باورند که آمریکا در گذشته نفوذ بسیار زیادی بر تحولات بین المللی و در نهادهای سراسر جهان داشت و این نفوذ در حال حاضر به شدت ضعیف شده است.


پژوهش خبری // تهمینه بختیاری

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تعیین ترکیب هیئت اجرایی انتخابات شورای اسلامی روستا
لیگ برتر والیبال؛ هشتمین برد پیکانی‌ها با شکست مس
اندونزی به دنبال توسعه گردشگری سازگار با نیازهای مسلمانان
تدارک ویژه برنامه های دهه فجر برای جامعه کارگری
تهدید نظامی ابزار همیشگی دشمن است که باید هوشیار بود
هدف دشمن، حذف رهبری برای بلعیدن ایران است
برگزاری جشن های اعیاد شعبانیه در نیشابور 
واریز ۴۸۷ میلیارد ریال ارزش افزوده به حساب امور عشایر بوشهر
گرامیداشت ایام الله دهه فجر
تشییع پیکر پدر شهید آقامحمدپور
تصادف ۲ تریلر در جاده جهرم به شیراز با یک مصدوم
نجات مرد ۳۲ ساله در ارتفاعات کوهچنار
دشمنان در محاسبات خود درباره ملت ایران دچار خطای راهبردی هستند
مساجد سنگر و پناهگاه مردم و جامعه اسلامی
پایان رقابت‌های انتخابی تیم ملی کاتای تیمی بانوان با معرفی برترین‌ها
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
پیام تسلیت اژه‌ای در پی درگذشت ابوی همسر رئیس سازمان پزشکی قانونی
گازگرفتگی چهار عضو یک خانواده در بابل
دیدار با خانواده‌های شهدای امنیت
امام جمعه مهاباد: سپاه پاسداران مدافع عزت، آسایش و امنیت کشور ماست و هرگونه اقدام علیه این نهاد انقلابی، محکوم است.
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)