• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۷۷۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
حل مشکل کمبود کالا با افزایش تولید

پتروشیمی‌ها موظف به عرضه کالا در بورس

معاون عملیات در بورس کالا: پتروشیمی‌ها موظف اند که کالای خود را در بورس کالا عرضه کنند

رضا محتشمی پور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: پتروشیمی‌های موظفند که کالای خود را در بورس کالا عرضه کنند، هرچند اگر در بورس کالا عرضه نشود به معنی عدم عرضه در داخل کشور نیست.
معاون عملیات در بورس کالا گفت: مشکل کمبود مواد اولیه در کارخانه یک امر کاملا مقطعی است مثلاً در حال حاضر کمبودی وجود ندارد، اما در شرایطی ­­با کمبود بسیاری روبرو بودیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی ادامه داد: در حال حاضر در برخی از کالا که قبلا کمبود داشتیم، با مازاد مواجه هستیم، زیرا برخی از کالا‌ها عرضه بالایی در بازار‌های داخلی دارد.
محتشمی پور گفت: اگر در برخی از کالا‌ها با کمبود مواجهیم به این دلیل است که تولید داخل از نیاز صنایع مصرف کننده کمتر است.
وی با اشاره به اینکه برخی از کالا‌هایی که در داخل با کمبود روبرو است، گفت: برخی کالا‌ها ­مثل کالا‌های پلی پروپیلن و کالا‌های شیمایی­ که در شرایط معمول برای تهیه آن‌ها مشکل داشتیم در حال حاضر در بازار موجود است و خیلی با کمبود روبرنیستیم.
معاون عملیات و نظارت بورس کالا افزود: عمده صنایعی که کالای آن‌ها مورد مصرف داخل است شرایط اقتصادی متفاوتی دارد و خیلی مزیت رانتی و قیمتی ندارد، اما وقتی این کالا‌ها در بازار آزاد به فروش می‌رسند به دلیل تقاضایی که وجود دارد و ضعف کنترل بر روی برخی از کالا‌ها سبب می‌شود که قیمت این کالا‌ها با رانت همراه باشد.
وی ادامه داد: طی دو سه سال اخیر مهمترین عاملی که سبب افزایش قیمت‌ها در بازار بوده نوسانات قیمت ارز است، زیرا محصولات پتروشیمی‌ها براساس قیمت‌های جهانی قیمت گذاری می‌شود و همزمان با قیمت­ ارز نوسان دارد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
محتشمی پور گفت: در برخی از کالا‌ها نیز به دلیل بالا بودن تقاضا دربازار داخلی­ ­شاهد افزایش قیمت‌ها در داخل کشور بوده ایم مثل مواد اولیه بطری­های یکبارمصرف که در سال گذشته بسیار مشهود بود و در حال حاضر کمبودی در بازار وجود ندارد.
وی ادامه داد:­ برای برطرف کردن مشکل کمبود این کالا‌ها در بازار نیازمند افزایش تولید در داخل کشور هستیم که این امر مربوط به ایجاد پتروشیمی‌های جدید در داخل کشور است که این امر خیلی عمومیت ندارد.
معاون عملیات ونظارت بورس کالا گفت: ما با عدم عرضه پتروشیی در بازار‌های داخلی روبرو نیستیم، زیرا عرضه پتروشیمی در بخش‌های مختلف از جمله ستاد تنظیم بازار کاملا­ً کنترل می‌شود و اگر نوسانی به وجود بیاید سریع رصد می‌شود.
وی با اشاره به اینکه به واسطه کنترل بازار نوسانات به حداقل رسیده است، گفت: اگر نوسانی در بازار است­ به دلیل افزایش تقاضاست، زیرا گاهی تقاضا برای یک کالا تا دو برابر افزایش پیدا می‌کند.
محتشمی پور افزود: بخش عمده از آنچه در بورس کالا عرضه می‌شود با مشکلی روبرو نیست، اما بعضی از پتروشیمی‌ها کنترل‌های موجود در بازار را نمی‌پسندند و تمایلی به این حجم­ از کنترل ندارند، زیرا در صورتی که در یک بخشی از بازار کمبود بوجود بیاید از پتروشیمی‌ها می‌خواهند تغییر تولید بدهند و این امر برای پتروشیمی­‌ها با هزینه و زحمت همراه است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
معاون عملیات و نظارت بورس کالا خاطر نشان کرد: در صورتی که ستاد تنظیم بازار خواهان تغییر تولید باشد با عدم تمایل از طرف تولید کنند‌ها روبرخواهد شد که البته این امر مربوط به زمانی است که بازار با تلاطماتی روبرو باشد به عنوان مثال در سال گذشته که با افزایش نرخ ارز روبرو بودیم تنظیم عرضه پتروشیمی روی ارز پایه هزینه زیادی را به پترشیمی‌ها وارد می‌کرد و همین امر سبب مخالفت پتروشیمی‌ها برای عرضه محصولاتشان در بازار داخل بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح دورت بگردم یزد من با محوریت علمی آموزشی
پایان هفته دوم لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان
بومی سازی داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
پخش زنده بسکتبال یورو لیگ و سریال «بازرس مورس» از قاب سیما
تأمین نهاده‌ها و تلاش برای حل کمبود سوخت کشاورزی
پیاده‌سازی ۳۵۰ ساعت صوتی از خاطرات شهدا در بردسکن
تاریخ جنگ تحمیلی؛ کتاب عزت و افتخار
عضویت ایران در هیئت مدیره کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه
استقامت و وحدت کلمه، رمز پیروزی ملت ایران
امام جمعه شیراز: تنها راه پیشرفت، قدرتمند شدن کشور است
بسیج نیرو‌های کارگری و ده‌ها دستگاه ماشین آلات تخصصی خدمات شهری
عنوان سومی کشور از آن اسکیت بازان قمی
تصادف مرگبار خودرو با پل عابر در محور شاندیز-مشهد
ذات آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل تغییر نیست
تولید باکیفیت و دانش همراه با تعهد، مسیر اقتدار ایران برابر دشمنان
اتحاد، انسجام و همبستگی رمز موفقیت امروز کشور
جهش علمی ایران حاصل امید و تلاش جوانان ایرانی
صرفه‌جویی و تغییر الگوی مصرف ، یکی از مصادیق حیاتی امر به معروف قلمداد می‌شود.
اجرای طرح نظارت ویژه بر کالا‌های سلامت‌محور در استان بوشهر 
تغییر از درون خود؛ منجر به آغاز تحول جامعه خواهد شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)