• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۶۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷
اقتصادی
در برنامه چشم انداز اقتصاد رسانه ملی

استقبال از بازار سرمایه فرصت یا تهدید

تحلیل گران بازار سرمایه در گفت و گوی اینترنتی با برنامه چشم انداز اقتصاد با اشاره به فرصت تاریخی این بازار مکانیسم‌های مختلف افراد متخصص و غیر متخصص در بورس را تشریح کردند.

به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛ دکتر شاهین چراغی عضو شورای عالی بورس، دکتر محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی، دکتر سهراب دل انگیزان دانشیار اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه، دکترعلی رحمانی کارشناس ارشد بازار سرمایه و مدیرعامل اسبق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران در گفتگو با برنامه چشم انداز اقتصاد رسانه ملی به موضوع چشم انداز بازار سرمایه حباب یا واقعیت پرداختند.

فرصت تاریخی بازار سرمایه
شاهین چراغی عضو شورای عالی بورس در ابتدای بحث گفت: ما حدود ۱۰ میلیون کد سهامداری داریم، اما بسیاری از این‌ها فعال نیستند و می‌توان گفت شاید حدود ۵ میلیون از این کد‌ها فعال باشند.
وی در پاسخ به این سوال که باتوجه به شرایط فعلی بورس آیا این گمانه زنی درست است که عده‌ای پس از این رشد به بیرون رانده می‌شوند گفت: نمی‌شود این طور گفت به جهت اینکه این اولین تجربه ما است که بازار از پول محوری به سمت بازار سرمایه می‌آید، خوشبختانه دولت هم کار‌های خوبی را از دو ماه قبل از عید شروع کرد و الان ورود این صندوق‌های etf وضعیت را بهتر می‌کند.
چراغی ادامه داد: نزدیک ۱۱۰ هزار میلیارد تومان فقط ارزش این صندوق هاست یا همین دستور اخیر مقام معظم رهبری که ارزش این سهام حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است خوشبختانه دولت هم روند انجام کار و رشد بازار را تسریع کرده است.
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: بورس هم بخشی از اقتصاد کشور است و بنابراین اتفاقات در این بازار متأثر از عوامل و فاکتور‌های اقتصادی در سایر بخش‌ها شکل می‌گیرند.
وی با اشاره به رشد روز افزون نقدینگی طی ۱۰ سال اخیر گفت: شرایط کنونی حاکم بر اقتصاد کشور نتیجه رشد فزاینده نقدینگی طی این سالهاست شاهد مثال آن هم تولید نقدینگی ۲۰ میلیارد دلار فقط از محل سود سپرده‌های بانکی در سال است. در شرایطی که بازار طلا و ارز و بازار املاک اشباع شده اند طبیعی است که این حجم از نقدینگی وارد بازار سرمایه شود.
بورس جای پول مازاد است
محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا انتظار داشتید سیاست‌گذار پولی اهداف خود را از طریق ابزار‌های مالی دنبال کند گفت: این موضوع نه خوب است و نه بد، زیرا به طور مثال من به عنوان یک تولیدکننده تا به حال تلاش نکردم که منابع خود را بجز بازار پول به بازار دیگری مثل بازار سرمایه ببرم حالا که این مقدار نقدینگی وارد بازار سرمایه شده یک مقدار هم گشایش ایجاد بکنیم صندوق‌ها و سبد‌ها بزرگ شوند تا آن‌ها به نیابت از مردم بازارگردانی کنند به عقیده من خرید سبد یا صندوق خیلی به صرفه‌تر از خرید سهام است، زیرا سود و زیان به تناسب تقسیم می‌شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه بورس جای پول مازاد است گفت: مردم باید بدانند که بورس جای پول روزمره نیست و باید پولی را که اگر سوخت به زندگیشان لطمه نمی‌زند به بورس وارد کنند.

روند رشد بازار سرمایه نیاز به حمایت دارد
علی رحمانی مدیرعامل اسبق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران هم در ادامه گفت: در بسیاری از کشور‌های پیشرفته بین بازار پول و بازار سرمایه و بازار بیمه همبستگی وجود دارد حتی در کشوری مثل انگلیس مقام ناظر بازار هم یک نفر است تا بتواند هماهنگی‌های لازم بین این ۳ بازار را انجام دهد و بعد از بحران سال ۲۰۰۷ بحث تشکیل شورای ثبات مالی مطرح شد که الان در ایران هم مطرح شده است به گونه‌ای که بازار‌ها با هم هماهنگ باشند و هر کدام راه خود را پیش ببرند بازار مالی متشکل از هر سهم بازار است
وی ادامه داد: اگر بخواهیم ارزیابی کلی از افزایش شاخص بورس داشته باشیم باید بگوییم که بخش زیادی از آن به دلیل فشار وارد شده از سمت نقدینگی به این بازار است به عبارت بهتر در این بازار حدود ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تقاضای پاسخ داده نشده وجود داشت.
مدیرعامل اسبق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران تاکید کرد: اگر مسیر فعلی رشد بازار سرمایه و استقبال از آن را درست هدایت نکنیم نمی‌توانیم شاهد نتیجه دلخواه مورد نظر از این بازار باشیم.

بورس یک بازار آزاد است؛ بجای دخالت باید نظارت کنیم
سهراب دل‌انگیزان دانشیار اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه هم در خصوص نوع نقدینگی وارد شده به بورس و خسارت برخی از کسب و کار‌ها در دو سه ماه آینده هم هشدار داد و گفت: بیشتر پولی که امروز وارد بورس شده است، سرمایه در گردش کارخانه‌ها و کسب و کار‌های خرد است که در آینده هم این شغل‌ها را دچار بحران می‌کند و کشور را با بحران تولید کالا و خدمات مواجه می‌کند، چون پولی که در بورس قرار دارد هیچ نقشی در تولید کشور ندارد و نمی‌تواند جوابگوی سهامداران خود باشد.
وی با بیان اینکه این روز‌ها عمق بازار سرمایه در حال افزایش است، گفت: امروز هرگز چنین اتفاقی نیفتاده، چون عمق بازار وقتی افزایش می‌یابد که علاوه بر افزایش سهامداران، عرضه‌کنندگان سهام هم افزایش داشته باشند که چنین اتفاقی را مشاهده نمی‌کنیم. علت افزایش شاخص بورس را هجوم نقدینگی به سمت این بازار است و تا زمانی که این حجم از نقدینگی بدون برنامه‌ریزی مشخصی وارد بورس شود شاخص هم افزایش می‌یابد. وقتی عرضه اولیه اتفاق نیفتاده و کارخانه‌های ما در بورس عرضه نشده اند این حجم از نقدینگی موجب عمق بخشی به بازار بورس نمی‌شود و فقط قیمت سهام‌های ثانویه را افزایش می‌دهد که در نهایت موجب ایجاد حباب سنگین در بازار می‌شود.
عضو انجمن اقتصاددانان ایران از ورود مردم به بازار بورس استقبال کرد و افزود: قبل از ورود مردم به این بازار، دولت و وزارت اقتصاد باید کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را که زیرنظر ارگان‌های مختلف است، وادار کند تا بخشی از سهام خود را در بورس عرضه کنند و با این کار هم عمق بازار بورس رشد می‌کند و هم بخشی از سیستم مالی این شرکت‌ها شفاف شده و مردم هم از ورود به این بازار ناامید نمی‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز پیش‌فروش بلیت سفر‌های نوروزی در خراسان جنوبی
اجرای ۱۱۱ پروژه آموزشی در مازندران با هدف تحقق عدالت آموزشی
آب واسطه فیض و یک امر قدسی است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تیم ملی فوتبال بانوان ایران وارد استرالیا شد
رنگ نانویی فوق‌آبگریز ایرانی با الهام از برگ نیلوفر؛ گامی نو در دوام نمای ساختمان
انتقام مهرگان نور از صنعتگران امید در لیگ برتر والیبال
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است
اجرای سرود دختران دهه نودی مازندران مقابل رئیس جمهور 
حذف حسین وفایی از رقابت‌های اسنوکر آزاد ولز
شوراهای اسلامی هموار کننده مسیر توسعه مناطق شهری و روستایی
شورا‌های صنفی دانشجویی از ورود به عرصه‌های غیرمرتبط خودداری کنند
افتتاح نمایشگاه بخش انسجام ملی جشنواره تجسمی فجر
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد
نتایج هفته ۲۰ لیگ برتر والیبال؛ صعود پیکان به مرحله حذفی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۷ اسفند
جمع آوری ۲۷ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیر بهداشتی در کیش
فوت ۴ عضو یک خانواده بر اثر تجاوز به چپ پراید در محور طبس_یزد
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
پانزدهمین «محفل سینما انقلاب» به پایان رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
پیش بینی ورودسامانه بارشی جدید و کاهش دما در آذربایجان غربی
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۲ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)