• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۶۳۰۱
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
در یک شرکت دانش بنیان

تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب

یک شرکت دانش بنیان در حال تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب است که تا پایان شهریور وارد بازار می شود.

تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری, آقای دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یکی از شرکت های دانش بنیان در حال تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب در کشور است که بنابر اعلام آنها تا پایان شهریور کارهای مربوط به مطالعه بالینی این واکسن انجام و با دریافت مجوز وارد بازار می شود.
قانعی افزود: اکنون کمبود شدیدی در خصوص واکسن آنفلوآنزا در دنیا وجود دارد اما قرار است این واکسن با همت سازمان غذا و دارو که به روش نوترکیب تولید شده است، به بازار عرضه شود.
وی درباره تولید واکسن آنفلوآنزا در کشور و ورود آن به بازار داخلی گفت: اکنون در دنیا دو نوع واکسن آنفلوآنزا تولید می شود که یکی از طریق تخم مرغ SPF و دیگری به طریق نوترکیب تولید می شود؛ واکسن آنفلوآنزایی که سال ها در کشور ما و سایر کشورها استفاده می شود، واکسن تخم مرغی است اما واکسن نوترکیب واکسنی نیست که مردم آن را مانند واکسن موجود تهیه و استفاده کرده باشند. به جز تعداد معدودی کشور که روی فناوری آن کار کرده اند، مابقی کشورها این نو واکسن را ندارند.
آقای دکتر قانعی گفت: تخم مرغ SPF ماده اولیه و زیرساخت تولید بیشتر واکسن ها و وسیله ای برای تکثیر سلول در فعالیت های آزمایشگاهی و پژوهشی است که در تولید انواع واکسن ها و تحقیقات ویروس شناسی دارای کاربرد بسیاری است. این تخم مرغ ها یکی از بهترین محیط ها برای کشت برخی ویروس هایی هستند که می توان با تولید آنها بسیاری از واکسن ها و بویژه واکسن طیور را تولید کرد.
وی ادامه داد: کاربرد این تخم مرغ ها در تولید واکسن های طیور و بعضی واکسن های انسانی، تهیه کشت سلولی پرایمری و لاین، جداسازی و تشخیص عوامل عفونی، تهیه جوجه SPF در مطالعات تجربی به عنوان جوجه های حساس در تشخیص و جداسازی عفونت های ناشناخته ویروسی و تهیه جوجه spf در کنترل کیفی واکسن ها است.
رییس کمیته علمی ستاد مقابله و مدیریت ویروس کرونا افزود: در ایران کارهای مربوط به تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب انجام شده است و زمانی می توانیم بگوییم که این واکسن تولید شده که در بازار باشد. وقتی می گوییم کار تولید پیشرفته یعنی بیش از ۷۰ درصد کار انجام شده و پیشرفت داشته است.

*تفاوتی در اثرگذاری واکسن آنفلوآنزای تخم مرغی و نوترکیب وجود ندارد
آقای دکتر قانعی در خصوص تفاوت در اثرگذاری این واکسن ها توضیح داد: تفاوتی در اثرگذاری این واکسن ها وجود ندارد و تفاوت آنها در این است که در واکسن تخم مرغی باید تخم مرغ اس پی اف را از خارج تهیه کنیم و با توجه به اینکه کشور تحریم است، این مسأله نمی گذاشت تولید این نوع واکسن در کشور شکل بگیرد. این واکسن جدید نیاز به تخم مرغ ندارد؛ بنابراین تولید آن بسیار برای ما در داخل کشور راحت تر بوده و از فناوری بالاتری برخوردار است.
آقای دکتر قانعی در خصوص تولید تخم مرغ اس پی اف در کشور افزود: قراردادی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انستیتو رازی در سال های گذشته منعقد شد و حمایت مالی برای تولید تخم مرغ اس پی اف صورت گرفت، اما آنچه وجود دارد ما به اندازه نیازمان برای تولید واکسن آنفلوآنزای تخم مرغی، تخم مرغ اس پی اف در کشور نداریم؛ بنابراین تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب برای رفع نیاز کشور برای ما راحت تر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماجراجویی نظامی در کارائیب، باتلاق سیاسی ترامپ
بازشدن پای رئیس جمهور صربستان به پرونده سافاری سارایوو
تداوم تخلفات در نبود نظارت
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
تاکید بر مشارکت حداکثری و برگزاری انتخاباتی امن در تهران
نائب قهرمانی عبدی در رقابت‌های کشتی همبستگی کشور‌های اسلامی
رای گیری در کنگره آمریکا برای انتشار پرونده آپستین
احداث ۱۵ مدرسه برای کاهش تراکم دانش آموزان در لرستان
اجرای بیش از ۳ هزار برنامه همزمان با هفته بسیج در آذربایجان‌شرقی 
تشکیل شورای پیشرفت در ۷۲ محله کرمان
فوتسال دانش‌آموزان جهان؛ برتری قاطع پسران ایران مقابل صربستان
استفاده دولت انگلیس از کودکان با عنوان اصلاحات در نظام پناهجویی
وزارت دفاع انگلیس در جستجوی محل‌های مناسب برای مهمات سازی
معرفی تیم‌های برتر رویداد «امید» رفسنجان
اجرای برج‌نگاره «قهرمان» بر بدنه برج آزادی
برگزاری سالگرد قتل عام وکووار در کرواسی
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ مردان بسکتبال سه‌نفره ایران نتیجه را واگذار کردند
حقوق مالکانه معادن نباید در هزینه‌های جاری دولت مصرف شود
بازگشت سهم ۱۵ درصدی استان کرمان از درآمد معادن؛ زمینه ساز توسعه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
سامانه‌ای برای بارگذاری اسناد قولنامه‌ای راه اندازی می‌شود
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
آیین تکریم و معارفه مدیرکل استاندارد استان همدان
اعتراف تاریخی ترامپ
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)