• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۷۹۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸
سیاسی » سیاست خارجی
یادداشت

پیامِ پهلوگرفتن نفتکش‌های ایرانی در"پهلوی آمریکا"

کارشناسان معتقدند پهلو گرفتن نفتکش‌های ایرانی در همسایگی ایالات متحده ،سرآغاز فصل جدیدی از تحولات بین المللی و بي اثر کردن تحريم و تهدید آمریکا و راهزنی و گردنکشی های اين کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ در هفته‌ای که گذشت چهار نفتکش ایران، در «حیاط خلوت آمریکا» پهلو گرفت. اتفاقی که تقریبا در تمام رسانه‌های مطرح جهان خودش را به سر خط اخبار رساند. بار نفتکش‌های ایرانی "بنزین" بود و به "ونزوئلا" می‌رفت.
تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا، مردم این کشور را با مشکل بنزین رو به روکرده بود. ونزوئلا برای رفع این مکشل از "ایرانِ تحت تحریم‌های امریکا" درخواست کمک کرد. نیکلاس مادورو در این باره گفته است: «ما حق داریم در دریا‌ها و آسمان‌های جهان آزادانه تجارت کنیم، ما حق داریم بین خودمان؛ بین ایران و ونزوئلا؛ تجارت کنیم». ایران به درخواست ونزوئلا پاسخ مثبت داد و چنانکه حجت الله سلطانی سفیر ایران در ونزوئلا گفته است «ایران چنین تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد».
پس از پاسخ مثبت ایران به ونزوئلا و حرکت نفتکش‌ها با پرچم برافراشته ایران به سمت اقیانوس اطلس و دریای کارائیب و البته با سامانه موقعیت یاب که مقصد را شفاف نشان می‌داد، با واکنش مقامات آمریکایی رو به رو شد.
یک مقام ارشد دولت آمریکا که حاضر به افشای نامش نشد به خبرگزاری رویترز گفت: «واشنگتن در حال بررسی اقدامات مناسب برای واکنش نشان دادن به انتقال بنزین توسط ایران به ونزوئلاست». همزمان صفحه رسمی توئیتر نیروی دریایی ارتش آمریکا از اعزام چند ناو جنگی به منطقه جنوبی این کشور خبر داد؛ موضوعی که به گفته کارشناسان واکنش و تهدیدی به اعزام نفتکش‌های کشورمان به سواحل ونزوئلا بود. همچنین یک مقام ارشد دولت ترامپ در گفتگو با نشریه واشنگتن فری بیکن تهدید کرده بود: «ایالات متحده مداخله مداوم از سوی ایران در امور ونزوئلا را تحمل نکرده و این مداخله احتمال نزدیک شدن به یک درگیری بین ایالات متحده و تهران بر سر حمل و نقل نفت را شدت می‌بخشد».
همزمان با تهدید‌های مستقیم و غیرمستقیم آمریکا علیه امنیت نفتکش‌های ایرانی، نفتکش‌ها در آب‌های بین المللی به سمت دریای کارائیب حرکت می‌کردند و پس از حدود ۱۲ هزار کیلومتر دریانوردی، تاکنون چهار نفتکش ایرانی با همراهی نیرو‌های مسلح ونزوئلا پهلو گرفته اند.
آمریکا هیچ کدام از تهدیداتش را عملی نکرد! درباره چرایی این عقب نشینی ایالات متحده، ولید فارس مشاور سابق رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با یک تلویزیون عربی گفته: «اگر دولت ترامپ چنین عملیاتی را آغاز کند، به خوبی می‌داند که باعث تنش در جبهه ونزوئلا و نیز جبهه خلیج (فارس) و عراق خواهد شد. به نظر می‌رسد سران ایران و ونزوئلا برای چنین اقدامی برنامه ریزی کرده اند و کاخ سفید و دونالد ترامپ را در برابر این گزینه قرار دادند که اگر این کاروان را متوقف کند، با هر دو کشور وارد درگیری خواهد شد. به ویژه که چنین درگیری در شرایط فعلی به سود ترامپ نیست».
سعدالله زارعی، کارشناس مسائل بین الملل نیز معتقد است: «عبور نفتکش‌های ایران از اقیانوس اطلس که آمریکا آن را در محاصره خود به حساب می‌آورد و ورودِ بدون مزاحمت به دریای کارائیب و سپس سواحلی در «هزار کیلومتری آمریکا»، پیام مهمی دارد و به کشور‌هایی که مایلند علیرغم تهدیدات و تحریم‌های آمریکا و بخاطر سود و صرفه اقتصادیِ خودشان به تجارت بپردازند، می‌گوید: «حرکت کنید، راه باز است»؛ و این مهلک‌ترین ضربه به سیاست توسعه‌طلبانه آمریکاست».
پابلو خوفره، کارشناس مسائل بین المللی در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی در ونزوئلا از نگرانی اصلی آمریکا درباره پهلوگرفتن نفتکش‌های ایرانی در حیاط خلوتش می‌گوید: «صحبت از پیاده سازی چندجانبه گرایی در میان است و در تقابل کشور‌ها و دولت‌هایی است که نمی‌خواهند چنین رابطه‌ای میان دیگر کشور‌ها باشد. این نشانه‌ای واضح از آن است که دو کشور با فرهنگ‌های متفاوت، ولی با همبستگی بین المللی، قادر هستند به توافق‌هایی برسند و به رویارویی با اوضاع سخت بپردازند. اینکه کشتی فورچون وارد آب‌های ونزوئلا شده است و در حال همراهی و حفاظت شدن در آب‌های سرزمینی ونزوئلا است، نشان می‌دهد که چه خطری را پشت سر گذاشته است؛ با این وجود، موفق به انجام این سفر و ورود به آب‌های بولیواری شده و از این رو توانسته است راه خود را برای رسیدن به سواحل ونزوئلا آسان‌تر کند که پس از آن به کاراگوئیا یا یک پالایشگاه در یکی از بخش‌های این کشور برسد».
اما چنان که کارشناسان معتقدند پهلو گرفتن این ۵ نفتش ایرانی حامل بنزین در سواحل ونزوئلا، تنها نگرانی ایالات متحده نیست؛ نگرانی اصلی، این است که نفتکش‌های ایرانی، راه سایر کشور‌ها به مقصد حیاط خلوت آمریکا را هموار کنند.
مایکل معلوف تحلیلگر سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین می‌گوید: «آمریکا درباره گسترش نفوذ ایرانی‌ها و نیز چینی‌ها به منطقه دریای کارائیب و خلیج مکزیک بسیار حساس است. آمریکا نگران آن است که طرح جاده ابریشم چین تا آمریکای لاتین گسترش یابد. چین، ایران و حتی روسیه عضو این طرح هستند که هدف آن به چالش کشیدن دلار آمریکا و نظام مالی غرب است. آمریکا برای ترساندن ایران تلاش کرد، اما ایران نه تنها عقب نشینی نکرد، بلکه تصمیم سیاسی اتخاذ کرد که در برابر هر نوع اقدام تحریک آمیز آمریکا ایستادگی کند».
حالا ایستادگی ایران در برابر تهدیدات آمریکا، نه فقط در بین دولتمردان و کارشناسان و رسانه ها، که پیش افکار عمومی جهان هم خود نمایی کرده و کاربران فضای مجازی در هفته‌ای که گذشت هشتگ #تشکر_ایران را، ترند اول و هشتگ #may۲۳ یعنی تاریخ رسیدن اولین نفتکش به سواحل ونزوئلا، را ترند دوم در منطقه آمریکای جنوبی کرده اند؛ کاربری در این باره نوشته: «بنزین ایرانی که به مردم ونزوئلا می‌رسد نقطه عطفی در مبارزه برای حق حاکمیت، استقلال و صلح است».
کاربر دیگری با انتشار تصویری از سردار سلیمانی و هوگو چاوز، رئیس جمهور سابق ونزوئلا نوشت: «ما باید چنین لحظات زیبایی از دوستی را، جشن بگیریم».
این جشن می‌تواند سرآغاز فصل جدیدی از تحولات، این بار در «همسایگی ایالات متحده» باشد؛ در حیاط خلوت ۲۰۰ ساله آمریکا؛ چنان که این منطقه را یادآور «جاده ابریشم» معروف تاریخ کند؛ جاده‌ای که تحریم و تهدید آمریکا و راهزنی و گردنکشی هایش در آن بی اثر است.

پشت صحنه جا خالی دادن ولاسکو به والیبال ایرانحسنیه سادات شبیری

خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری صداوسیما

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۲۰ آبان آخرین مهلت شرکت در جشنواره شهید مطهری
اجرای ۲۰ هزار تن آسفالت برای تسهیل ترافیک و ایمنی پایتخت
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌ها، بخش‌ها و روستاهای استان قم
تصویب ۱۵ مصوبه در کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی
سراب شهرک دهگلان سردترین نقطه کردستان
آغاز مسابقات بدمینتون دانشجویان در شاهرود
راهپیمایی ۱۳ آبان - اراک ۱۴۰۴
طباطبایی: حسین فرکی رئیس کانون مربیان فوتبال شد
رئیس مجلس فردا عازم پاکستان خواهد شد
تقویت زیرساخت‌های ایمنی و تاب‌آوری شهر یزد در سال ۱۴۰۴
دانش‌آموزان بندرعباس، صحنه‌گردان برنامه‌های متنوع ۱۳ آبان
شمال سیستان و بلوچستان در محاصره طوفان و گرد و خاک
دانشگاه‌های نوبت بعداز ظهر برخی مناطق هرمزگان مجازی شد
کشف ۲۴ تن ورق‌ام دی اف خارجی قاچاق در الیگودرز
اگر لانه تسخیر نمی‌شد آمریکا رژیم شاه را بازمی‌گرداند
آگاهی و بیداری نسل جوان و نوجوان گلستان در دفاع از انقلاب اسلامی
برداشت بیش از هزار تن ذرت علوفه‌ای در شهرستان بهشهر
افتتاح مرکز شوق زندگی در بیرجند
کاهش شاخص‌های بورس
ریکاردو ساپینتو: می‌خواهیم در این رقابت‌ها باقی بمانیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)