• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۰۳۹۰
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۷
سیاسی » عمومی
یادداشت روز

امام تحول؛ ضرورت‌های تـحول آفرینی در جامعه

معنی ساده تحول این است که باید همواره از وضع متوسط به سطح خوب و از خوب به سوی عالی حرکت کنیم.

امام تحول؛ ضرورت‌های تـحول آفرینی در جامعهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دستاورد‌های علمی بشری و پیشرفت جوامع انسانی، محصول تلاش‌ها و بررسی‌های هدفمند و هوشمند در فرایند آسیب شناسی گذشته و وضع موجود و " آینده پژوهی" با هدف تحول به سوی برترین‌ها و سطوح عالی است و باید همواره از وضع متوسط به سطح خوب و از خوب به سوی عالی حرکت کرد.
استمرار این روند باعث شکل گیری الگو‌های مشخص برای هدفمند کردن رفتار‌ها و سیاستگذاری‌های سازمانی (به معنی فراتر از رفتار‌های فردی) است که تمام احاد جامعه را در قالب‌های گروهی مشترک و با تکیه بر روش‌های علمی در بر می‌گیرد.


به همین خاطر پدیده تحول هم امروز از حالت فردی خارج شده و فرایندی سازمانی به خود گرفته است. کشور‌ها با تحول فردی، متحول نمی‌شوند بلکه باید نسل‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی آن‌ها متحول شود که ساختار‌ها هدف می‌گیرد.
تحول در جامعه را نمی‌توان با رفتار‌های فردی ایجاد و نهادینه کرد بلکه باید سازمان‌ها و گروه‌های مردمی و دستگاه‌های اداری و اجرایی خودشان را وارد این جریان کنند.


منظور از سازمان‌ها و گروه‌ها شامل همه دستگاهها، نهاد‌ها و اداراتی است که در بنگاه‌های دولتی، تعاونی و خصوصی، وظایفی را بر عهده گرفته اند و در فرایندی مبتنی بر تقسیم کار تلاش می‌کنند بخشی از نیاز‌های جامعه را تامین کنند.
طرح تحول باید به ریشه کن کردن نابسامانی‌های موجود در عرصه اقتصاد؛ ریشه کنی برخی ویژه خواری ها، تبعیض ها، ناکارآمدی‌های تولید و توزیع به ویژه توزیع منابع بانکی و ثروت در توزیع یارانه‌ها در جمع آوری مالیات و در توزیع کالا کمک کند.


خوشبختانه تغییر و اصلاح نظام برنامه ریزی از مهمترین مواردی است که بخش‌هایی از ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران به آن توجه دارند تا بتوانند منشور جدید نظام مدیریتی را بر این اساس و در بستر امکانات و ابزار‌های مختلف مدیریتی، تدوین و نهادینه کنند.
طرح‌های تحول باید به نهادینه کردن فرهنگ برنامه ریزی و نگاه توسعه‌ای در سطوح مختلف سازمانی و بهبود مدیریت و استفاده صحیح از منابع و امکانات در نظام‌های اجرائی و عملیاتی کمک کند و در نهایت به استقرار نظام ملی کارامدی در سراسر کشور منجر شود.


اگر نظام توسعه‌ای در اذهان مدیران و کارشناسان نهادینه سازی شود، قطعاً فعالیت‌های برنامه ریزی شده، منطبق با سیاست ها، راهبرد‌ها و چشم انداز ۲۰ ساله کشور و از همه مهم‌تر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اجرا خواهد شد و پیش خواهد رفت.
مخاطب طرح‌های تحول همه جمعیت ایران و همه مختصات سرزمینی هستند و همه باید حداقل یک قدم برای تحول آفرینی برداریم.


توسعه و پیشرفت در خلاء اتفاق نمی‌افتد بلکه محصول تعیین راهبرد‌هایی است که متناسب با واقعیت‌های روی زمین، منابع زیرزمینی و اقتصاد فضای کشورمان باشد.
برای توسعه و پیشرفت به اندازه ظرفیت‌ها و مزیت‌ها و متناسب با چالش‌ها باید برنامه و راهبرد داشته باشیم و برای تحول آفرینی لازم است سیاست‌های کلی اصل ۴۴ باید به تحقق بهره وری بالا، شفافیت حداکثر و رقابت برتر و مزیت سازی منجر شود.


همه مردم باید وارد محدود‌های تولید ثروت با حداقل هزنیه زمان و هزینه اداری شوند و شاخص‌های کسب و کار بهتر شود.
همه منابع و عوامل تولید، حامل ارزش‌های افزوده‌های نهفته هستند و باید تراز تولید ثروت در سطح حداکثر تحقق یابد و میزان بهره وری افزایش یابد با افزایش کارایی و اثربخشی و.


اسماعیل محمدی
دبیر خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)