• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۹۹۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹
بین الملل » غرب آسیا
جنگ بر سر قدرت بین محمد بن سلمان و محمد بن نایف

اوج گرفتن جنگ قدرت در خاندان آل سعود

طرح اتهام فساد علیه محمد بن نایف، ولیعهد سابق سعودی، نشانه اوج گرفتن جنگ قدرت در خاندان آل سعود است.

    به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه المیادین، محمد بن سلمان قصد دارد، محمد بن نایف را به فساد و وفادار نبودن متهم کند. بن سلمان پیش از این هم برخورد مشابه با بقیه اعضای خاندان آل سعود در هتل ریتز کارلتون داشت. بن نایف که چهار ماه پیش بازداشت شد، آخرین قربانی بن سلمان است. چرا ولیعهد سعودی بر اقدام علیه بن نایف اصرار دارد؟ آیا بن سلمان می‌خواهد با این اقدام، چهره یک مرد قوی را از خودش ترسیم کند؟
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
فاطمه قاسم گزارشگر شبکه المیادین، با اشاره به جزئیات مقاله روزنامه آمریکایی واشنگتن پست درباره آماده شدن محمد بن سلمان برای طرح اتهام فساد علیه محمد بن نایف گفت: جنگ بر سر قدرت بین محمد بن سلمان و محمد بن نایف، بار دیگر بالا گرفته است. روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آمریکایی و سعودی، به جزئیات طرح بن سلمان برای کنار زدن بن نایف از صحنه سیاسی اشاره کرد.
موسی عاصی خبرنگار شبکه المیادین در پاسخ به این سوال که آیا محمد بن سلمان، هنوز از محمد بن نایف می‌ترسد؟ گفت: شخص محمد بن نایف دیگر عامل دغدغه برای محمد بن سلمان نیست، اما بن سلمان از آن می‌ترسد که بن نایف در هدایت کردن بخشی از خاندان آل سعود به خارج شدن از کنترل بن سلمان، کمک کند. بن سلمان که زمانی که شمار زیادی از شاهزادگان و بازرگانان سعودی را در هتل ریتز کارلتون بازداشت کرد، هدف علنی از این اقدام، پس گرفتن مبالغ هنگفت مالی بود، اما گفته شد که بن سلمان با یک تیر دو نشان زد. از یک سو توانست افکار عمومی عربستان به ویژه نسل جوان را زیر پوشش مبارزه با فساد، به سوی خودش جلب کند و از سوی دیگر بخش بزرگی از خاندان آل سعود را ساکت کرد. بن سلمان می‌خواهد هر مخالفی را در داخل خاندان آل سعود ساکت کند و دیگر هیچ کسی به فکر قدرت نباشد.
اوج گرفتن جنگ قدرت در خاندان آل سعود
 
متهم کردن بن نایف، زمینه سازی برای پادشاهی بن سلمان است
شبکه الجزیره گزارش داد: آماده شدن کمیته وابسته به محمد بن سلمان برای طرح اتهام فساد علیه محمد بن نایف، ثابت می‌کند که بن سلمان برای رسیدن سریع به کرسی پادشاهی پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تلاش می‌کند.
مجری شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: روزنامه واشنگتن پست می‌گوید یک کمیته وابسته به محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، آماده می‌شود تا اتهام فساد و حواله‌های مالی غیرقانونی را علیه محمد بن نایف ولیعهد سابق سعودی مطرح کند. این روزنامه می‌گوید از مدارک در اختیار نزدیکان بن نایف اطلاع پیدا کرده است که نشان می‌دهد که این اطلاعات جعلی است و فعالیت‌های صندوق سری مالی سعودی با موافقت ملک عبدالله شاه سابق سعودی صورت گرفت. اما سوال اصلی آن است که چه عاملی باعث شده است، محمد بن سلمان به دنبال طرح چنین اتهاماتی علیه محمد بن نایف باشد؟
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
فاطمه التریکی گزارشگر شبکه الجزیره گفت: در حالی که سعودی‌ها پس از بازداشت محمد بن نایف، مدت‌ها سکوت کرده بودند، اکنون سخنانی درباره طرح اتهام علیه او بیان می‌شود. واشنگتن پست در مقاله طولانی به این موضوع اشاره کرد که چگونه مقامات سعودی برای متهم کردن ولیعهد سابق به فساد، آماده می‌شوند و پرونده ۱۵ میلیارد دلاری علیه او آماده کرده اند. این اموال مربوط به صندوق تامین مالی مبارزه با تروریسم در عربستان است. این روزنامه به نقل از افراد نزدیک به بن نایف که در خارج عربستان زندگی می‌کنند، تاکید کرد برداشت این اموال با موافقت ملک عبدالله صورت گرفته و برای احداث فرودگاه‌های سری و تقویت سازمان‌های امنیتی عربستان هزینه شده است. وکلای بن نایف می‌گویند در صورتی که اتهامات علیه او اعلام شود، اسنادی را که نزد خودشان دارند، در انگلیس یا سوئیس علنی خواهند کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
در ادامه این گزارش آمده است: مقاله این روزنامه به سخنان جان برنن مدیر سابق سازمان اطلاعات آمریکا اشاره می‌کند که همکاری طولانی با بن نایف داشته است. جان برنن می‌گوید از وجود این اموال آگاهی داشته و برای طرح‌های مشترک امنیتی سعودی- آمریکایی هزینه شده است. برنن به طور کامل این موضوع را رد می‌کند که محمد بن نایف در فعالیت‌های همراه با فساد دست داشته است. از زمانی که شایعه‌ها درباره اعتیاد محمد بن نایف به مواد مخدر منتشر شد، مشخص بود که انگیزه‌هایی برای کنار زدن این شاهزاده سعودی وجود دارد و اکنون می‌خواهند پرونده او را ببندند. بن نایف سال‌ها مرد شماره یک امنیتی عربستان بود. طرح این اتهامات علیه او، سوالاتی را درباره کشمکش بر سر قدرت در عربستان مطرح می‌کند. اگر قرار است پرونده فساد علیه محمد بن نایف مطرح شود، چه چیزی در انتظار احمد بن عبدالعزیز است که همزمان با بن نایف بازداشت شد. آیا درباره او کلمه خیانت شنیده خواهد شد؟
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: این ماجرا شب ۲۱ ام ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ آغاز شد که در آن، شاه سعودی فرمان برکناری محمد بن نایف را صادر کرد و محمد بن سلمان جایگزین او شد. پس از آن، تصاویر مشهور از محبت مبالغه آمیز بین بن سلمان و بن نایف منتشر شد که گذشت زمان، جعلی بودن آن را ثابت کرد. درباره بیعت خاندان آل سعود با محمد بن سلمان، با تردید‌هایی همراه شد. در آن زمان گفته شد که احمد بن عبدالعزیز به ولیعهدی محمد بن سلمان رای نداده بود. بن سلمان خیلی زود ضربه زدن به خاندان آل سعود را آغاز کرد و شاهزادگان بلندپایه را به اتهام دریافت اموال عمومی بازداشت کرد. اقدامی که هم انقلابی و هم هولناک به نظر می‌رسید. اما هنوز سرنوشت آن اموال مشخص نیست. بن سلمان خواهان آن است که به سرعت به کرسی باثبات پادشاهی برسد. بسیاری از ناظران، اقدامات خود را بر این اساس، تفسیر می‌کنند. عده‌ای هم نگرانی او را درباره نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آ، ریکا مطرح می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حماس اقدام رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن ناوگان صمود را محکوم کرد
تقدیر از برگزیدگان شرکت توزیع نیروی برق در قزوین
جشنواره گل و گلاب میمند در آرامگاه حافظیه
روز خلیج فارس؛ محک تعهد ما به میراث آبی ایران
تبلیغات زود هنگام نامزدها تخلف انتخاباتی است
رونق طلاسازی در کرمان؛ اشتغال و جلوگیری از خروج ۳ همت سرمایه
اژه‌ای: خلیج تا ابد فارس، خانه ملت مقتدر و تاریخ‌ساز ایران است
ظرفیت تجدیدپذیر‌های کشور به بیش از ۱۰ هزار مگاوات ارتقاء می‌یابد
تجمع بزرگ معلمان کشور و بیعت با مقام معظم رهبری
رژیم صهیونیستی ۱۷۵ فعال سرنشین ناوگان «الصمود» را بازداشت کرد
اجتماع امام رضایی‌ها در مازندران
خرید تضمینی بیش از ۲۳۰ هزار تن گندم در خوزستان
بازداشت اعضای باند زورگیر حرفه‌ای توسط پلیس آگاهی تهران بزرگ
خلیج فارس تا ابد خاک ایران است
رکوردشکنی صادرات سیب از مراغه
یک کشته بر اثر سیل در ترکیه
رکوردزنی ورزش همگانی در پایتخت به مناسبت روز ملی خلیج فارس
لزوم پاسخگویی بانوان طلبه به شبهات
تجلیل از کارگران خوانسار
ثبت‌نام آزمون سراسری و دانشجو – معلم سال ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بالاترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان آزمون مشاوره خانواده ۱۴۰۴ اعلام شد
۱۲ شهید و ۲۵ زخمی در پی تجاوز روز چهارشنبه رژیم صهیونیستی به لبنان
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)