• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۸۵۲۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
بین الملل
گزارش علمی

آسپیرین، محافظ بدن انسان

محققان علوم پزشکی اعلام کردند مصرف آسپیرین، بدن انسان را در برابر انواعی از سرطان‌های دستگاه گوارش، محافظت می‌کند.

آسپیرین، محافظ بدن انسانبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت، محققان علوم پزشکی اعلام کردند مصرف آسپیرین، بدن انسان را در برابر انواعی از سرطان‌های دستگاه گوارش، محافظت می‌کند.
محققان با بررسی ۱۱۳ مطالعه پیشین درباره سرطان، دریافتند کسانی که به طور منظم آسپیرین می‌خورند (یعنی دست کم یک تا دو قرص در هفته) به طور مشخصی، کمتر از آنانی که آسپیرین نمی‌خورند به سرطان‌های روده، معده، کیسه صفرا، مری، لوزالعمده و کبد مبتلاء می‌شوند.
به طور خاص، مصرف آسپیرین، خطر ابتلا به سرطان‌های روده را ۲۷ درصد، سرطان‌های مری را ۳۳ درصد، سرطان‌های معده را ۳۶ درصد و سرطان‌های پانکراس را ۲۲ درصد کمتر می‌کند.
محققان همچنین دریافتند مصرف منظم و روزانه آسپیرین، خطر ابتلاء به سرطان روده را به طور مشخصی کاهش می‌دهد.
دانشمندان مصرف روزانه آسپیرین با دوز‌های کم (۱۰۰ میلی گرم)، معمول (۳۲۵ میلی گرم) و بالا (۵۰۰ میلی گرم) مورد بررسی قرار دادند و دریافتند مصرف مقادیر بیشتر از این دارو، محافظت بزرگ تری را سبب می‌شود.
برای مثال، آسپیرین با دوز روزانه ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم خطر ابتلاء به سرطان روده را در مقایسه با کسانی که آسپیرین مصرف نمی‌کنند ۱۰ درصد کاهش مید هد. دوز روزانه ۳۲۵ میلی گرم آسپیرین، این خطر را ۳۵ درصد و دوز ۵۰۰ میلی گرم در روز، خطر را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.
محققان برآورد می‌کنند فواید آسپیرین نشان می‌دهد می‌توان از آن برای مقابله با التهاب و ایجاد لخته‌های خونی بهره برد.
گرچه این فواید برای آسپیرین مطرح است، ولی محققان به بیماران توصیه می‌کنند برای مصرف این دارو، با پزشک خانواده خود مشورت کنند، زیرا مصرف آن، عوارض خطرناکی همچون خونریزی معده را نیز به همراه دارد.
بر اساس این گزارش، سلول‌های سرطانی از سازوکار‌های عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است، ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی هم‌چون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد. سرطان شامل همه انواع تومور‌های بدخیم می‌شود که در پزشکی آن‌ها را بیشتر با نام نئوپلاسم می‌شناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد، ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد می‌شود سرطان باعث ۱۳٪ مرگ‌ها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند. سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نیاز‌های بدن می‌باشد.
در جنین میزان تکثیر سلول‌ها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است، اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل می‌رسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتور‌های رشد، پیام‌های محیطی و برخی پروتئین‌ها و پیام رسان‌های سلولی، کنترل می‌شود.
جهش‌هایی که به تغییر هر یک از فاکتور‌های موثر در سرنوشت سلول منجر می‌شوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول ها وجود دارد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود. سلول‌های سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیام‌های سلولی و فاکتور‌های رشد، به تکثیر ادامه می‌دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
یک روز می گن اسپرین نخورید سرطان می گیرید یک روز می گن بخورید سرطان نمی گیرید اقای محقق بیشتر تحقیق کن که مجبور نشی حرفت عوض کنی یک روز می گفتند بیماران قلبی فقط استیمنوفن بخورند وقتی دیدند کبد بیماران دچار اسیب شد سیروز کبدی گرفتند گفتند نخورید سرطان می گیرید
نظر شما
آخرین اخبار
تامین کالاهای اساسی و تشدید نظارت بر قیمت در بازار سمنان
ولایتی: خلیج فارس قرن‌ها پیش از پیدایش آمریکا با همین عنوان ثبت شده است
عاشقان حسین ، میدان دار دفاع از اقتدار ایران
قلعه نویی: انگیزه بازیکنان بالاست،۲۲ اردیبهشت راهی ترکیه می‌شویم
کمک ۳۸۶ میلیارد تومانی به پویش «جبهه مردمی ایران ما»
مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس
همایش جان فدایان ایران امام رضایی در سپیدان
۲ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی استان قزوین
حمایت از انقلاب و میهن به روایت حضور زیر بیرق امام رضا
مدودف: مدرکی برای اثبات اتهامات هسته‌ای علیه ایران وجود ندارد
ردپای معلمانی که سر مشق بصیرت می دهند
تمرکز برنامه‌ ریزی های آبی در خراسان رضوی بر عبور بدون تنش از تابستان
سند ۱۳۴ ساله در تبریز نام خلیج فارس در نقشه تاریخی ایران
برگزاری زیارت دوره برای زائران ایرانی در مدینه
توسعه مسیر‌های صعود به غار حرا برای تسهیل تردد حجاج
همدلی و اخوت، مهمترین سرمایه برای وحدت امت اسلامی
برپایی برنامه‌های متنوع مذهبی در دهه کرامت در آباده
اقلید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک
میمند شهر ملی شیشه گری ایران
میدان داری مردم فارس تا پیروزی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)