• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۶۲۱۰۷
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۳
بین الملل » تحلیلی

رایزنی‌ها برای تعیین نخست وزیر لبنان

منابع رسانه‌ای در لبنان می‌گویند: عربستان سعودی بنا به دلایلی موافقت کامل خود را با اقدام نخست‌وزیر اسبق لبنان برای به عهده گرفتن منصب نخست‌وزیری اعلام نکرده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، پس از آنکه «سعد الحریری» نخست‌وزیر اسبق لبنان از آمادگی خود برای تشکیل دولت در این کشور خبر داد و یک روز پس از این اعلام، رایزنی‌های خود را با فراکسیونی‌های لبنان آغاز کرد، منابع آگاه به پایگاه خبری «النشره» لبنان اطلاع دادند که عربستان سعودی همچنان به او چراغ سبز نشان نداده است.
النشره می‌گوید که جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، تقابل آمریکایی‌ها با الحشد الشعبی در عراق، مسابقه ترکیه و اروپا بر سر مسائل مدیترانه افزون بر جنگ یمن و لیبی و از طرفی، نزدیک شدن به انتخابات آمریکا، باعث شده است که جهان در حال حاضر از پیگیری تحولات لبنان غافل باشد.
این وبگاه لبنانی با توصیف سعد الحریری به «شیخ»، می‌نویسد که یکی از علل عدم موافقت ریاض با بازگشت الحریری، تشکیل دولتی است که نماینده‌هایی از حزب‌الله در آن حضور دارند. النشره ادامه داد، با توجه به اینکه ریاض بصورت علنی یا پنهان اخیرا «سیاست بی طرفی کامل» را در قبال لبنان در پیش گرفته و کماکان توپ را در زمین لبنانی‌ها نگه داشته است؛ با این حال، این کشور تیر خود را در تمامی مواضعش به سمت حزب‌الله نشانه رفته بطوریکه لبنانی‌ها در دهه‌های گذشته و همچنان در مقطع کنونی بی‌طرفی ریاض را در قبال لبنان احساس نکرده‌اند.
در ادامه این گزارش آمده است، برخی این رفتار را «بی‌طرفی منفی» توصیف می‌کنند و منابع آگاه در این خصوص می‌گویند، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه از الحریری خواست که به سمت پارلمان خیز بردارد از این رو «شیخ سعد» تصمیم گرفت در تلوزیون ظاهر شود تا برای طرح فرانسه تبلیغ کند و در عین حال، آمادگی خود را برای تصدی پست نخست‌وزیری اعلام کند.
منابع یادشده خبر داده‌اند، ماکرون توانسته عربستان سعودی را مجاب کند که با بازگشت نخست‌وزیر اسبق ممانعتی نداشته باشد؛ با این حال، این به معنای چراغ سبز ریاض به الحریری نیست، زیرا اطلاعات نشان می‌دهد که موضع عربستان سعودی در قبال دولت لبنان متکی بر ترکیب آن است چرا که ریاض نمی‌خواهد که حزب‌الله در دولت جدید حضور داشته باشد.
النشره در ادامه می‌نویسد، با توجه به این مسئله، می‌توان گفت که چراغ قرمز عربستان سعودی به پایان رسیده است و اکنون جای خود را به چراغ زرد داده است از این رو الحریری در تلاش است تا دولتی غیرسیاسی تشکیل دهد و تمام توان خود را در این راه به کار گیرد آن هم تحت عنوان «نجات اقتصادی لبنان»؛، اما در واقع هدف جلوگیری از عصبانیت ریاض آن با دور کردن حزب‌الله و تبدیل کردن چراغ زرد به چراغ سبز است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
سعد حریری – نخست وزیر پیشین لبنان رئیس جریان المستقبل
علی عزالدین – تحلیلگر سیاسی
 شهروند لبنانی
لبنان : حسن عظیم زاده 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، شنبه ۱۲ اردیبهشت
آتش سنگین مقاومت اسلامی لبنان به مواضع صهیونیست ها
استفاده ایران از حق خود در تنگه هرمز
آغاز فصل نوین مدیریت خلیج فارس
هشدار شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا: به پرتگاه نزدیک می‌شویم
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)