• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۳۳۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۶
اقتصادی
در سایه بی توجهی سازمانهای ناظر

گرانی قیمت‌ها به روغن موتور رسید!

اگر این روز‌ها برای خرید به بازار روغن موتور بروید با افزایش سوال برانگیز قیمت این کالا نسبت به ماه گذشته، مواجه خواهید شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛اگر این روز‌ها برای خرید به بازار روغن موتور بروید با افزایش سوال برانگیز قیمت این کالا نسبت به ماه گذشته، مواجه خواهید شد؛ بازاری که مصرف کننده را بر سر دوراهی استفاده کردن یا نکردن از خودروی شخصی، قرار می‌دهد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

افزایش ۴۳ درصدی قیمت روغن موتور سواری و ۵۰ درصدی خودرو‌های سنگین، مصرف کننده را با چالشی عجیب مواجه کرده است به نحوی که آقای علیرضا نیک آیین رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو می‌گوید: این روند، سبب طولانی شدن زمان مراجعه صاحبان خودرو‌ها برای تعویض روغن موتور شده و این به معنای افزایش آلایندگی‌ها در کشور است.

افزایش ۴۰ درصدی روغن موتور در ابتدای سال 

نیک آیین با بیان اینکه در ابتدای سال نیز روغن موتور ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته افزود: با این رویه بازار روغن موتور‌های تقلبی نیز داغ شده و این درحالی است که این روغن ها، قابل تفکیک از روغن اصل نیست و استفاده از آن‌ها در خودرو‌های سنگین سبب بروز خسارت ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی در موتور خودرو می‌شود.

بخشی از مواد اولیه روغن موتور وارداتی و بخشی از آن نیز در داخل تامین می‌شود، البته بهانه این گرانی از سوی تولید کننده‌های این کالا، واردات مواد اولیه روغن با نرخ ارز آزاد است.

اوج گیری قیمت روغن موتور در بی توجهی سازمانهای ناظر

از سوی دیگر، افزایش قیمت مواد اولیه داخلی نیز بهانه دیگر تولیدکنندگان روغن موتور برای افزایش قیمت این محصولات است، درحالیکه آقای ناصر عاشوری رئیس انجمن صنفی پالایشگاه داران گفت: در مواد اولیه تولید روغن موتور که در داخل تامین شده است هیچ گونه افزایش قیمتی وجود ندارد.

موضوع افزایش قیمت روغن موتور را در بازار عمده فروشی این کالا که بررسی می‌کنیم با مقدمه چینی تولید کنندگان عمده این محصول، مواجه می‌شویم چرا که فروشندگان روغن موتور، می‌گویند: تولید کنندگان بزرگ و اصلی روغن موتور از چند هفته گذشته تاکنون عرضه روغن موتور را کاهش داده و تامین به اندازه نیاز بازار، نبوده است.

فهرست قیمت رسمی اعلام نشده

آقای اکبری یکی از فروشندگان روغن موتور می‌گوید: هنوز شرکت‌های تامین کننده، فهرست قیمت رسمی را اعلام نکرده اند، اما یک فهرست بصورت غیر رسمی در حال انتشار بین فروشندگان است، ضمن اینکه در دو هفته گذشته، تولید کنندگان سفارشات ما را ارسال نکرده اند.

بررسی قیمت برخی از برند‌های روغن موتور، نشان از افزایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی قیمت این محصول است البته به گفته فروشندگان، این افزایش قیمت در حالی است که تولید کنندگان هنوز مجوز تغییر قیمت را دریافت نکرده بودند.

البته پیگیری جواب این سوال از سازمان حمایت تولید کننده و مصرف کننده به نفع تولید کنندگان روغن موتور بود، زیرا مجوز این افزایش قیمت را سازمان حمایت صادر کرده و این موضوع درحالی است که سازمان‌های ناظر هیچ گونه عکس العملی درخصوص صدور این مجوز نشان نداده اند.

اوج گیری قیمت روغن موتور در بی توجهی سازمانهای ناظر

در چنین شرایطی این سوال مطرح می‌شود که صدور یکباره مجوز برای افزایش قیمت کالایی پرمصرف، آیا با تدبیری مناسب و بررسی تبعات اجرایی شدن آن، انجام شده است؟ آیا آثار این افزایش قیمت‌ها در بالا رفتن کرایه حمل و نقل کالا که سبب گرانی دیگر اقلام اساسی و مصرفی خواهد شد، بررسی شده است؟

جواب این سوالات را می‌توان امروز در بازار اقلام مختلف مشاهده کرد، گرانی یکباره میوه، گوشت و دیگر کالاها، خبر از تاثیر تصمیمی یکباره دارد و نشان از بی حمایت ماندن مصرف کننده‌ای که سازمان عریض و طویلی با نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، قرار است او را حمایت کند و البته جای خالی سازمان‌های ناظر که هر روز نبود آن‌ها در بازار و کنترل شرایط بیشتر به چشم می‌آید.

گزارش ؛ آسیه سلیمی خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دلجویی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثاگران کشور از خانواده شهدا در چهارمحال و بختیاری
روند اجرایی طرح مسکن ملی در پارس آباد
اختصاص ۶۰۰ میلیارد بودجه به طرح های آبخیزداری دماوند
عطرافشانی گلزار شهدای جنگ تحمیلی سوم در نقده
سپاه: مقتدرانه از حقوق ملت ایران در خلیج فارس دفاع می‌کنیم
دستگیری فروشنده سکه و اسکناس جعلی در کلاردشت
برگزاری اینوتکس ۱۴۰۵ در شهریور امسال
توجه ویژه آیت الله سیستانی به وضعیت خانواده‌های شهدای جنگ تحمیلی ایران
تجلیل از پاسداران طبیعت در منطقه خانگرمز تویسرکان
حفظ ذخایر خلیج فارس با بهره برداری مسئولانه
محسن سیفی کفشگری سرپرست بانک ملی ایران شد
احیای کارخانه نساجی شماره یک قائم‌شهر
خلیج فارس، امانت نسل های آینده
دشت شقایق‌ کدکن؛ انعکاس بهشت خدا بر زمین
اجتماع جان فدایان ایران امام رضایی
تایلند به‌دنبال ایجاد پل زمینی در پی محدودیت در تنگه هرمز
سرمایه انسانی؛ محور عبور صنعت مس از شرایط ناپایدار اقتصادی
توزیع جهیزیه به زوج های چرامی به میمنت میلاد امام رضا(ع)
فعالیت گروه خادمیاران رضوی در نیشابور
پیش بینی افزایش دما و وقوع گردوخاک محلی در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)