• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۱۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۷
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
تعدیل روند انتظارت تورمی؛

چشم انداز تورم کاهشی است

باتوجه به کاهش نوسانات در بازار های ارز، خودرو و مسکن, پیش بینی می شود در ماه های آینده، روند انتظارات تورمی تعدیل شود.

چشم انداز تورم کاهشی استبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در گزارش تحولات اقتصاد کلان، یادآور شده است، در ادامه آثار و تبعات افت درآمد‌های ارزی و انتظارات تورمی ایجاد شده از محل نحوه تامین مالی کسری بودجه دولت، نرخ تورم ماهانه که از اردیبهشت‌ماه سال جاری روندی فزآینده در پیش گرفته بود، در آبان‌ماه نیز تداوم یافت؛ در این ماه گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» نقش غالب را در تورم ماهانه داشته است.

همچنین در این گزارش آمده است، با این حال، باتوجه به عواملی نظیر توقف رشد فزاینده پول، کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، افت قابل توجه قیمت خودرو، کاهش سرعت رشد قیمت مسکن در آبان ماه و همچنین بهبود رشد شاخص تولید صنعتی در آبان ماه نسبت به مهرماه، انتظار می‌رود روند انتظارات تورمی تعدیل یابد. امید می‌رود در صورت استمرار چنین شرایطی طی ماه‌های پیش رو، تورم ماهانه ارقام کمتری را تجربه کند.

تزریق نقدینگی در بازار بین‌بانکی در قالب عملیات بازار باز (توافق بازخرید و خرید قطعی اوراق) و همچنین استفاده بانک‌ها از اعتبارگیری قاعده‌مند باعث معکوس شدن روند نرخ سود در بازار بین‌بانکی شد؛ به گونه‌ای که این نرخ از بیش از ۲۳ درصد در پایان هفته نخست آبان ماه، در اواخر این ماه به محدوده دالان نرخ سود بازگشت و در ادامه در آذر ماه کاهش بیشتری را تجربه کرد. امید است با افزایش سهم اوراق بدهی دولتی در ترازنامه بانک‌های دارای کمبود نقدینگی و گسترش استفاده از ابزار‌های تمهید شده، انضباط بیشتری در رابطه شبکه بانکی با بانک مرکزی حاکم شود. در همین راستا بانک مرکزی به همه بانک‌ها و موسسات اعتباری توصیه می‌کند، بخشی از سبد دارایی خود را به اوراق بدهی دولتی اختصاص دهند تا در شرایط کمبود نقدینگی از آن به عنوان وثیقه دریافت اعتبار از بانک مرکزی استفاده کنند.

نرخ بازدهی اوراق بدهی دولتی در همه سررسید‌ها در آبان‌ماه روند صعودی داشته است؛ به‌طوری‌که نرخ بازده اسناد خزانه اسلامی با سررسید‌های یک و دو ساله به ترتیب از ۱۸.۴ و ۱۹.۶ درصد در مهرماه به ۱۸.۹۵ و ۲۰.۸ درصد در آبان‌ماه افزایش یافت. لیکن متعاقب کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، نرخ بازدهی اسناد خزانه نیز در آذر ماه کاهشی شد.

هم‌راستا و هم‌جهت با رشد متغیر‌های عمده پولی در چند ماه گذشته، براساس ارقام مقدماتی، رشد نقدینگی و پایه پولی در هشت‌ماهه سال ۱۳۹۹ به ترتیب به ۲۲.۷ و ۱۲.۸ درصد رسید که نسبت به رشد این دو متغیر در دوره مشابه سال قبل (۱۷.۷ و ۱۶.۵ درصد) به ترتیب ۵.۰ واحد درصد افزایش و ۳.۷ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین رشد دوازده‌ماهه نقدینگی، حجم پول و پایه پولی در پایان آبان‌ماه ۱۳۹۹ به ترتیب معادل ۳۷.۱، ۷۹.۳ و ۲۸.۶ درصد بوده است.

اقدامات بانک مرکزی

با توجه به اینکه خروج نرخ سود بازار بین بانکی از دالان هدف‌گذاری شده در این ماه موقتی ارزیابی شده بود، اقدامی در جهت بازبینی در کف و سقف دالان مزبور صورت نپذیرفت. همچنین به منظور هدایت نرخ سود در دالان سیاستی تعیین شده، موارد صورت پذیرفته به این شرح است:

باتوجه به کاهش نوسانات در بازار‌های ارز، • انجام عملیات بازار باز به ارزش ۷۴.۰ هزار میلیارد ریال در قالب توافق بازخرید با سررسید ۱۴ روزه و به ارزش ۱۱۱.۵ هزار میلیارد ریال به صورت خرید قطعی (خالص تزریق از طریق عملیات بازار باز در پایان آبانماه ۱۷۵.۷ هزار میلیارد ریال است.)

• استفاده بانک‌ها از اعتبارگیری قاعده‌مند برای رفع کمبود نقدینگی اضطراری در ۱۰ نوبت به ارزش ۹۷.۲ هزار میلیارد ریال در قالب توافق بازخرید (مانده اعتبارگیری قاعدهمند در پایان آبانماه ۱۲.۴ هزار میلیارد ریال است.)

تصویب و در دستور کار قرار گرفتن سیاست احتیاطی کنترل رشد ترازنامه شبکه بانکی با تاکید بر کنترل رشد سایر دارایی‌ها و دارایی‌های خارجی و مستثنی شدن اقلام وجه نقد، سپرده‌ها نزد بانک مرکزی، اوراق بدهی دولتی، تعهدات مشتریان بابت گواهی اعتبار مولد و اعتبارات پیشران زنجیره تولید از سیاست مذکور؛ لازم به ذکر است این سیاست به عنوان سیاست مکمل مدیریت نرخ سود برای سالم‌سازی و جلوگیری از انباشت ریسک در ترازنامه بانک‌ها اتخاذ شده است.

تامین ارز واردات مورد نیاز اقتصاد به میزان ۲۲ میلیارد دلار در هشت‌ماهه نخست امسال که از این میزان ۶.۷ میلیارد دلار آن مربوط به کالا‌های اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی بوده است.

تاکید بر اتخاذ تمهیدات لازم از سوی شبکه بانکی به‌منظور جلوگیری از سوءاستفاده از زیرساخت‌های بانکی برای اهداف پولشویی و معاملات مخرب در بازار‌ها از طریق تعبیه سیستم‌ها و سازوکار‌های مورد نیاز با هدف جلوگیری از نوسانات و ثبات‌بخشی به بازار ارز. خودرو و مسکن، پیش بینی می‌شود در ماه‌های آینده، روند انتظارات تورمی تعدیل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
رویداد ایران جان رویدادی برای معرفی ظرفیت‌های معدنی کهگیلویه و بویراحمد
بسته خبر‌های کوتاه ۷ اسفند چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
برد تراکتور مقابل گل‌گهر
اهمیت تغذیه در ماه رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
کاهش دما در استان یزد
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
۳ دانشجوی دانشگاه تهران موقتاً از تحصیل محروم شدند
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)