• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۲۷۰۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۵
صفحه نخست » کل اخبار

مزایای مصرف سبزیجات متنوع‌

بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها به طور طبیعی کالری و چربی کمی دارند از این رو مصرف مقدار زیادی از آن‌ها همراه با وعده‌های غذایی یا به عنوان میان‌وعده به ما کمک می‌کند وعده‌های غذایی خوشایندی با کالری کمتر داشته باشیم.

مزایای مصرف سبزیجات متنوع‌به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، تنوع چاشنی زندگی است، اما وقتی نوبت به سبزیجات می‌رسد انگار بیشتر مردم به خصوص در بریتانیا با چنین تنوعی موافق نیستند. همه می‌دانیم که باید روزانه حداقل ۵ نوبت میوه و سبزیجات بخوریم، اما آیا لازم است قانون دیگری هم به آن اضافه کنیم: انواع مختلفی از میوه‌ها و سبزیجات بخوریم؟
 

بنیاد تغذیهٔ بریتانیا به تازگی با استفاده از نتایج تحقیقات مرکز پژوهش تغذیه و رژیم غذایی، آمار عجیبی اعلام کرده است: ۵۰ درصد از سبزیجات مصرفی مردم بریتانیا فقط از چهار نوع تشکیل شده است: نخود فرنگی، گوجه‌فرنگی (بله، می‌دانیم که در واقع میوه است)، پیاز و هویج.

از کارشناسان پرسیدیم که چنین نتیجه‌ای چه معنایی برای تندرستی ما دارد و کمی تنوع دادن چه فایده‌هایی برای ما خواهد داشت.

خبر خوب: ترکیب این چهار نوع سبزیجات خیلی هم خوب است
گونتر کوهله استاد تغذیه دانشگاه ردینگ انگلیس می‌گوید که این چهار نوع سبزیجات وقتی با هم مصرف شوند مجموعه‌ای حاضر و آماده از مواد غذایی و ویتامین‌ها را تأمین می‌کنند. "این سبزیجات فایده‌های گوناگونی دارند. نخود‌فرنگی و هویج مقدار زیادی فیبر دارند و هویج ویتامین آ و گوجه‌فرنگی و پیاز ویتامین ث دارند... من فکر می‌کنم این‌ها انتخاب‌های خیلی مناسبی هستند، هرچند کمی تکراری و ملال‌آور".
 
مزایای مصرف سبزیجات متنوع‌

این گروه برگزیده چه چیزی کم دارد؟
مهم این است که انواع مختلفی از سبزیجات بخوریم و از نظر پروفسور کوهله جای یک گروه از سبزیجات در این میان خالی است. "در این میان هیچ نوع سبزیجات برگ‌سبز نیست. باید منبعی برای اسید فولیک هم باشد، سبزیجاتی با برگ‌های تیره مثل کلم بروکلی و بروکسل".

دکتر سیمون استینسون، پژوهشگر تغذیه از بنیاد تغذیه بریتانیا می‌گوید: "میوه‌ها و سبزی‌ها فقط یک‌سوم غذای روزانه ما را تشکیل می‌دهند. آن‌ها مواد معدنی و ویتامین‌های بدن ما وهم‌چنین فیبر مورد نیاز ما که برای سلامت روده‌ها ضروری است را تأمین می‌کنند".

او ادامه می‌دهد: "مهم این است که به دنبال گوناگونی بیشتری باشیم، با رنگ‌های گوناگون، چون هر نوع میوه و سبزی مقدار و ترکیبات مختلفی از مواد غذایی ضروری برای بدن ما دارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف بیشتر میوه و سبزیجات خطر ابتلا به چندین بیماری را کاهش می‌دهد از جمله بیماری دیابت نوع ۲".
'
او نتیجه می‌گیرد: "بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها به طور طبیعی کالری و چربی کمی دارند از این رو مصرف مقدار زیادی از آن‌ها همراه با وعده‌های غذایی یا به عنوان میان‌وعده به ما کمک می‌کند وعده‌های غذایی خوشایندی با کالری کمتر داشته باشیم".
 
مزایای مصرف سبزیجات متنوع‌

چرا چنین دامنه محدودی از سبزیجات مصرف می‌کنیم؟
پروفسور کوهله اصلاً فکر نمی‌کند که این به دلیل تنبلی یا بی‌علاقگی ما باشد: "شما به غذا‌ها عادت می‌کنید و همینطور به خوردن وعده‌های غذایی مشابه و وقتی افراد برای خودشان آشپزی می‌کنند آن غذایی را می‌پزند که خوب بلدند و همیشه درست می‌کنند. البته هزینه هم در این میان نقش دارد. آیا مایلیم که برای خریدن سبزیجاتی که نمی‌شناسیم پول بدهیم و غذایی درست کنیم که دوست نداریم؟ "

پروفسور کوهله می‌گوید: "کمتر از یک‌سوم بزرگسالان در بریتانیا روزانه حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات می‌خورند (۸۰ گرم میوه و سبزیجات برابر با یک وعده است). برای افراد وارد کردن مقدار بیشتری میوه و سبزیجات در رژیم غذایی آسان نیست به ویژه اینکه دوران همه‌گیری ویروس کرونا اثراتی هم بر وضعیت مالی و اقتصادی مردم گذاشته است".
 
مزایای مصرف سبزیجات متنوع‌

چطور می‌توانید با روشی ارزان میوه و سبزیجات تازه‌ای را امتحان کنید؟
پروفسور کوهله می‌گوید: "سبزیجات و میوه‌های منجمد، خشک یا کنسرو شده هم می‌توانند جزو پنج وعده میوه و سبزیجات روزانه شما به حساب آیند و با آن‌ها می‌توانید حجم و مقدار هر وعده را بیشتر کنید.

می‌توانید سبزیجات منجمد یا حبوبات کنسرو‌شده (که ارزان و کم‌چربی هستند و می‌توانند یکی از وعده‌های پنجگانه روزانه به حساب آیند) را به وعده‌های غذایی مثل اسپاگتی یا خورش اضافه کنید. هم‌چنین می‌توانید میوه‌ها و سبزیجات "بدقواره" بخرید که در خیلی از فروشگاه‌ها با قیمت ارزان‌تری عرضه می‌شوند یا از بازار‌های محلی خرید کنید".

پروفسور کوهله می‌گوید: "فقط به این دلیل که روی بعضی سبزیجات برچسب "غذای برتر" زده‌اند خود را مجبور به خریدن سبزیجات گران‌قیمت نکنید. من به این مواد‌غذایی برتر که از سبزیجات معمولی گران‌تر هستند، باور ندارم. به جای این که بگوییم "این‌ها بهترین و سالم‌ترین مواد غذایی هستند" بهتر است بگوییم انواع مختلفی از سبزیجات را مصرف کنیم.

او نتیجه‌گیری می‌کند: "استفاده از بعضی سبزیجات گاهی رواج پیدا می‌کند و بعد از رونق می‌افتد، یادم هست زمانی سیر و پیاز چقدر محبوب شده بود و انواع مکمل‌های غذایی با سیر عرضه می‌شد. به خاطر دارم که دوره‌ای هم ناگهان چغندر برگی محبوب شد و جالب اینجاست که در دوران کودکی، مادر و پدر من حتی طرف آن هم نمی‌رفتند، چون هیچ کس آن را دوست نداشت.

گاهی در برنامه‌های تلویزیونی غذایی درست می‌کنند که در آن سبزی خاصی به کار رفته است و ناگهان معروف می‌شود یا در مورد بعضی سبزیجات بازاریابی و تبلیغات انجام می‌شود. "

ممکن است سبزی خاصی را کنار گذاشته باشید، چون آن را یک بار امتحان کردید و خوش‌تان نیامده است. اما پروفسور کوهله می‌گوید بهترین کار این است که آن را دوباره امتحان کنید و طور دیگری آماده کنید.

"من دختر کوچولویی دارم و هر بار غذای جدیدی را امتحان می‌کند می‌گوید "بدمزه" است بعد از چند بار امتحان کردن به نظرش خوشمزه می‌آید. ما بزرگسالان هم باید همین کار را بکنیم".

"من هرگز حبوبات را دوست نداشتم، اما دوست داشتم دخترم آن‌ها را بخورد. پس خودم آن‌ها را دوباره امتحان کردم و وانمود کردم که خیلی هم خوشمزه است و آنقدر‌ها هم بد نبود. ذائقه در گذر زمان تغییر می‌کند. باید میل به آزمودن خوراک‌های جدید را در خودمان زنده نگه داریم و به صورت‌های مختلفی آن‌ها را آماده و مصرف کنیم.

در دوران کودکی من سبزیجات را "برای ایمنی" دو ساعت می‌پختند و من از این سبزیجات پخته متنفر بودم! خودم یاد گرفتم که سبزیجات را مدت کوتاه‌تری بپزم تا تردی خود را از دست ندهند و اینطوری آن‌ها را دوست دارم. به طور معمول آدم‌ها مشکلی با خوردن سبزیجات ندارند، مشکل شیوه آماده کردن و پختن آنهاست".
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزارت ورزش اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را محکوم کرد
بهره‌برداری از ۴۰۰ پروژه شهری تا پایان سال جاری در دستور کار شهرداری شیراز
قهرمانی تیم شهید نوفلاح تهران در شنا قهرمانی کشور
پخش زنده برنامه پرپروک از شبکه پویا
بررسی عملکرد زیست محیطی واحدهای صنعتی شاهین دژ
فارس به استقبال افتتاح ۲ هزار و ۵۶ پروژه عمرانی می‌رود
دستگیری تبعه افغانستانی با ۸ میلیارد تومان طلا در تایباد
دعوت از فوتسالیست های سمنان به اردوی تیم ملی
معرفی برترین‌های پاراوزنه‌برداری بانوان قهرمانی ایران
خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان
هوشیاری ملت ایران سد محکم در مقابل توطئه های دشمنان انقلاب
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس جمهور ترکیه
پیامد‌های جنگ برای منطقه ما بسیار خطرناک خواهد بود
تجلیل از دو خانواده شهید اغتشاشات اخیر در گنبدکاووس
بازگشایی راه ارتباطی ۷۹ روستا توسط راهداران آذربایجان غربی
خوش‌خدمتی دیگر اتحادیه اروپا برای جنگ‌طلبان
رئیس جمهورآمریکا باید بداند ملت بزرگ ایران ملت امام حسین است.
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
شاهد عینی - قسمت پنجم
سهرابیان، رئیس کارگروه راه‌اندازی بازی‌های آسیایی ۲۰۳۰ قطر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)