• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۲۸۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۴
بین الملل » اروپا
پس از ۴۵ سال رونق بازار

تاثیر منفی کرونا بر بازار خودروی فرانسه

تعطیلی مراکز فروش و کارخانه‌ها در اولین قرنطینه در بهار امسال و نگرش انتظاری مصرف کننده در برابر بحران اقتصادی، باعث شد که بازار خودرو در فرانسه هیچ رونقی نداشته باشد.

اثر منفی کرونا بر بازار خودروی فرانسه
   به گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما به نقل از  خبرگزاری فرانسه از پاریس، بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، اوضاع و شرایط اقتصادی و به پیروی از آن، بازار خودرو را آنچنان بی رونق کرده است که چنین پدیده‌ای در فرانسه از سال ۱۹۷۵ تاکنون سابقه نداشته است.
بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹ (COVID-۱۹‎)، آنچنان بر بازار خودرو فرانسه اثر منفی گذاشته است که سال ۲۰۲۰ از نظر بی رونقی شبیه سالی بود که در این کشور رنو ۵ و پژو ۵۰۴ تولید می‌شد. در سال ۲۰۲۰ تنها یک میلیون و ۶۵۰ هزار دستگاه خودروی نو تولید شد. 
تعطیلی مراکز فروش و کارخانه‌ها در اولین قرنطینه در بهار امسال و نگرش انتظاری مصرف کننده در برابر بحران اقتصادی باعث شد که بازار خودرو امسال در فرانسه هیچ رونقی نداشته باشد. بر اساس ارقام منتشر شده توسط انجمن شرکت‌های خودروسازی فرانسه که در روز جمعه منتشر شد، ثبت پلاک خودرو‌های نو شخصی، فروش خودرو‌های نو شخصی، در سالی که رو به پایان است در مقیاس سالیانه، یعنی ‏نسبت ‏به همین مدت زمان در ‏سال ‏گذشته، ۲۵.۵ درصد سقوط کرد.
حال آنکه در همین خصوص، حدود ۲.۲ میلیون خودروی جدید در سال ۲۰۱۹ در جاده‌ها قرار گرفتند. بر اساس اعلام خبرگزاری فرانسه حتی در بحران‌های دهه ۱۹۹۰ یا ۲۰۰۰، میزان فروش خودرو به زیر ۱.۷ میلیون دستگاه نرسیده بود.
قبل از بهبود نسبی اوضاع و شرایط در تابستان و اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌ای دوم برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، در فرانسه تحویل خودرو به مشتریان در ماه مارس ۷۲ درصد و در آوریل ۸۸.۸ درصد سقوط کرد.
در ماه دسامبر، تعداد ثبت پلاک خودرو‌های نو شخصی، فروش خودرو‌های نو شخصی، به ۱۸۶، ۰۰۰ دستگاه رسید که ۱۱.۸ ٪ کاهش نسبت به دسامبر ۲۰۱۹ نشان می‌دهد.
در طول سال ۲۰۲۰، گروه خودروسازی پ. اس. آ، ‎‎‏‏”‏‏PSA Peugeot ‎‎Citroën‏‏“‏، تولید کننده برند‌های پژو، سیتروئن، دی‌اس و اوپل که بزرگترین شرکت خودروسازی فرانسه به حساب می‌آید و شرکت خودروسازی رنو بهتر توانستند در این سال در مقابل کسادی بازار مقاومت کنند. اما فروش این دو شرکت بزرگ خودروسازی نیز به ترتیب ۲۵.۱ و ۲۴.۹ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش یافت.
در گروه خودروسازی پ. اس. آ، برند‌های پژو ۲۰ و نیم درصد و برند دی اس ۱۷ و چهار دهم درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش فروش داشته اند. برند‌های سیتروئن و اوپل نیز در امسال نسبت به سال گذشته به ترتیب و ۳۰ و هشت دهم درصد و ۳۴ و نیم درصد کاهش فروش داشته اند. این کاهش فروش‌ها در قصد این گروه  برای ادغام با شرکت فیات کرایسلر اثر منفی می‌گذارد.
سال ۲۰۲۰ برای شرکت خودروسازی فیات-کرایسلر نیز بدبیاری داشته است، اما شرکت خودروسازی تویوتا ژاپن تا حدودی توانسته است در مقابل بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، مقاومت کند.
در شرکت خودروسازی رنو برند لوزانژ طی امسال نسبت سال گذشته ۲۲ و هفت دهم درصد کاهش فروش داشته است. برند ارزان قیمت داچیا نیز طی امسال نسبت به سال گذشته ۳۰ و یک دهم درصد کاهش فروش داشته است.
برند اسپورت آلپین این شرکت حتی ۷۷ و یک دهم درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش فروش داشته است.
تولیدکنندگان خارجی نیز امسال از این نظر وضع خوبی نداشته اند. به طوری که می‌توان گفت که فروش این شرکت‌ها به طور میانگین در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۲۶.۱ ٪ کاهش فروش خودرو‌های نو شخصی، داشته اند.
گروه خودروسازی فیات کرایسلر که قرار است به زودی با گروه خودروسازی پ. اس. آ، یک گروه بزرگتر خودروسازی با ‏‏سرمایه گذاری مشترک تشکیل ‌دهند طی امسال فروش اش ۴۱.۵ درصد کاهش فروش داشته است. اگر این ادغام میان این دو شرکت انجام گیرد این گروه به چهارمین شرکت بزرگ خودروسازی بزرگ جهان تبدیل می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، شنبه ۱۲ اردیبهشت
آتش سنگین مقاومت اسلامی لبنان به مواضع صهیونیست ها
استفاده ایران از حق خود در تنگه هرمز
آغاز فصل نوین مدیریت خلیج فارس
هشدار شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا: به پرتگاه نزدیک می‌شویم
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)