• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
خبر فوری
  • عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
  • پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۳۵۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰
صفحه نخست » عمومی
سواد زندگی؛

چرا بچه‌های امروز کمتر شاد هستند؟

پدر و مادر‌های امروزی با اینکه با سوادترند، آنقدر‌ها وقت و یا حوصله ندارند، در نتیجه تا صدای کودک در می‌آید، دکمه تلویزیون را می‌زنند و سراغ کار‌های خودشان می‌روند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ دوران کودکی پر خاطره‌ترین و زیباترین دوران زندگی است. دورانی است که هر چند ساله که باشید باز هم بد جور دلتان می‌خواهد به آن روز‌ها برگردید و به بازی‌هایش، به همبازیهایش، به فیلم‌ها و کارتون‌های بی‌تکلفش، به خوراکی‌های خوشمزه‌اش و به شیطنت‌هایش فکر کنید. خلاصه دل‌تان لک می‌زند برای شادی‌های آن روزهایش و همه کار می‌کنید تا بلکه به نحوی دوباره آن شادی‌ها را در خودتان زنده کنید. اما انگار آن شادی‌ها مخصوص آن روز‌ها بودند و بس.

امکاناتی که شادی نمی‌آورد
شاید شما هم مانند من دلتان از این قضیه بگیرد، اما وقتی به آن روز‌های خودتان فکر می‌کنید و آن را با این روز‌های کودکان مقایسه می‌کنید، می‌بینید روز و شب شان شده تلویزیون، تبلت، انواع و اقسام کلاس‌های درسی و غیر درسی، کلاس ورزش و وزن کم کردن، به خودتان می‌گویید «اگر به جای بچه‌های این زمانه بودم چه؟». واقعیت این است که بچه‌های امروز با اینکه در مقایسه با گذشته از امکانات بیشتری برخوردارند، اما به اندازه بچه‌های دیروز شاد و سر زنده نیستند. فکر می‌کنید چرا؟

چرا بچه‌های امروز کمتر شاد هستند؟

ائتلاف پنهان والدین و تلویزیون
پدر و مادر‌ها در گذشته رابطه خوبی با قصه گفتن و درست کردن سرگرمی‌های مفید و مفرح برای بچه‌هایشان داشتند. اما پدر و مادر‌های امروزی با اینکه با سوادترند، آنقدر‌ها وقت و یا حوصله ندارند، در نتیجه تا صدای کودک در می‌آید، دکمه تلویزیون را می‌زنند و سراغ کار‌های خودشان می‌روند.‌ای کاش لااقل شبکه‌های مخصوص کودکان را برای آن‌ها روشن می‌گذاشتند، از آنجا که تبلیغات تلویزیونی جزء شادترین، رنگارنگ‌ترین و موزیکال‌ترین بخش‌ها هستند و در کمترین زمان بیشترین تنوع رنگ و آهنگ را به نمایش می‌گذارند و به همین دلیل مورد توجه بیشتر بچه‌ها قرار می‌گیرند، متأسفانه به دنبال یافتن تبلیغات مدام کانال عوض می‌کنند.

این جریان تا بزرگ‌تر شدن کودک ادامه پیدا می‌کند، تا جایی که دیگر کودک خودش برای تماشای فلان کالای تبلیغی کنترل تلویزیون را به دست می‌گیرد. تحفه نامیمون این ائتلاف ناخودآگاه، شکل گرفتن این تصور در کودک است که «فلان بچه در فلان تبلیغ، شاد و سر حال بود، چون فلان چیز را در دست داشت». به عبارت دیگر بچه از تماشای این برنامه‌ها یاد می‌گیرد که فکر کند که برای شاد بودن و آرامش داشتن باید چیز‌هایی داشت، باید کار‌هایی کرد که در نگاه دیگران خوب به نظر رسید، باید تأیید دیگران را جلب کرد، خلاصه این که باید شادی را در جایی بیرون از خود جستجو کرد. مسلم است کودکی که منابع شادی بخش خود را در بیرون از خود می‌جوید با فراهم نشدن هر کدام از این منابع به هم می‌ریزد و دچار اضطراب و افسردگی می‌شود.

نچشیدن طعم حمایت همسالان
قدیم‌تر‌ها هر خانواده‌ای دست کم سه چهار تا بچه قد و نیم قد داشت، و در هر کوچه‌ای چند تا بچه هم سن و سال بودند که هر روز خانه یکی جمع می‌شدند و چند ساعتی با هم بازی می‌کردند. آن موقع‌ها اگر بچه‌ای مثلاً زمین می‌خورد حتی اگر رقیب بقیه هم بود، دیگران دستش را می‌گرفتند، اشک‌هایش را پاک می‌کردند، او را قلمدوش خود می‌کردند و تا رسیدن به خانه و آغوش گرم مادر مشایعت می‌نمودند. بچه‌های حالا مزه این حمایت‌ها را درک نمی‌کنند، چون آن را کمتر چشیده‌اند. آخر طفلکی‌ها در هر خانواده یکی دو تا بیشتر نیستند آن هم با چنان فاصله سنی که یکی برای دیگری والدی گری می‌کند، همسایه‌ها هم مثل قبل‌ها نیستند. دیگر پاتوقی برای جمع شدن بچه‌های کوچه وجود ندارد و بچه‌ها آنقدر همدیگر را نمی‌شناسند که بخواهند عصای زمین خوردن‌های همدیگر شوند.

چرا بچه‌های امروز کمتر شاد هستند؟
فقط شما که طعم حمایت‌های همسالان‌تان را چشیده‌اید درک می‌کنید که چقدر حال آدم از این وضعیت خوب می‌شود!

بازی‌های کودکی گم شده‌اند
بچگی کردن با بازی معنا پیدا می‌کند. بچه‌های قدیم با همسالان خود بازی می‌کردند آن هم با هر کس که دوستش می‌داشتند، هیچ اجباری در انتخاب همبازی و بازی وجود نداشت، یک آزادی ایمن بر بازی‌های بچه‌ها حکمفرما بود، والدین و بزرگتر‌ها دورا دور حواسشان به بچه‌ها بود، اما تا زمان اضطرار وارد بازی آن‌ها نمی‌شدند و دخالتی نمی‌کردند.
به همین دلیل بچه در بازی یاد می‌گرفت که علایق فردیشان را بشناسد، بر مبنای علایق درونی‌شان عمل کند، مشکلاتشان را خودشان حل کند، زندگی خود را کنترل کند و سعی کند همه این‌ها را در یاد بسپارد. مسلماً این بچه اگر زمین می‌خورد، به پای روزگار و شانس نمی‌گذاشت، بلکه به حساب کجی قدم خودش می‌گذاشت و با تصمیم برای صاف کردن این کجی به طور خود جوش از جا بلند می‌شد و دویدن را از سر می‌گرفت.

چرا بچه‌های امروز کمتر شاد هستند؟
اما بچه‌های حالا که نه در مدرسه در انتخاب بازی‌ها و همبازی‌هایشان آزادی چندانی دارند و نه در خانه می‌توانند بدون دخالت و نظارت مستقیم والدین قدم از قدم بردارند، نقطه مقابل این موضوع را یاد می‌گیرند. آن‌ها می‌آموزند که بدون کنترل دیگران از پس یک بازی هم بر نمی‌آیند، در نتیجه دنیا را جای نا امنی می‌بینند که هیچ کنترلی بر اتفاقات آن ندارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
رویداد ایران جان رویدادی برای معرفی ظرفیت‌های معدنی کهگیلویه و بویراحمد
بسته خبر‌های کوتاه ۷ اسفند چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
برد تراکتور مقابل گل‌گهر
اهمیت تغذیه در ماه رمضان
شکست فوتسالیست های پردیس مقابل نماینده تبریز
تصویب ۱۵ طرح کلان در شورای سرمایه‌گذاری کهگیلویه و بویراحمد
انتقاد فرماندار هشترود از وضعیت اتوبان پیامبر اعظم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
کاهش دما در استان یزد
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
۳ دانشجوی دانشگاه تهران موقتاً از تحصیل محروم شدند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۵ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
خبر فوری
  • عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
  • پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو