• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۲۷۸۸
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
سیاسی » سیاست خارجی

جلوی عاقل شدن آمریکا را نخواهیم گرفت

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما جلوی عاقل شدن آمریکا را نخواهیم گرفت و استقبال می‌کنیم اگر آمریکا به مسیر گردنکشی که دچار آن بود خاتمه دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اقای خطیب زاده افزود: در خصوص برجام ایران تمام فضای لازم را برای جبران مسیر گذشته آمریکا و نقض‌های اروپا آماده کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی درباره ادعای وال‌استریت ژورنال درباره پیدا شدن مواد هسته‌ای از دو مرکز غیرهسته‌ای ایران گفت: تمامی فعالیت‌های ایران زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی و با اطلاع و خبر این نهاد بین‌المللی است. پرونده‌ای مربوط به گذشته بوده که مختومه شده است. دو درخواست دسترسی سال گذشته و امسال براساس ادعای مطرح شده داشتند که نیازمند پاسخ فنی است؛ بنابراین این مسئله جدیدی نیست. همواره پاسخ‌های ایران هم فنی و دقیق بوده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گزارش بلومبرگ درباره قصد آمریکا برای دادن تخفیفاتی به ایران بدون اینکه نظام تحریم‌ها را لغو کند، بیان کرد: باید آمریکا به تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ بازگردد. این مسئله هم انتخابی نیست که بخواهد کدام‌ها را اجرا کند و کدام‌ها را اجرا نکنند.

آمریکا باید به شکل موثر به تعهدات خود بازگردد

آقای خطیب زاده تصریح کرد: ایران باید نفت خود را بفروشد که این یک زنجیره است یعنی بتواند نفت خود را حمل کرده و آن را انتقال دهد، محموله‌اش را بیمه کند و پولش را هم بگیرد. آمریکا باید به شکل موثر به تعهدات خود بازگردد.
وی همچنین درباره ادعای مکرون مبنی بر اینکه می‌خواهد میانجی میان ایران و آمریکا باشد، گفت: برجام نیازمند میانجیگر نیست. در مورد همه مسائل برجام حتی ویرگول‌های آن رایزنی و گفتگو شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: طرف مقابل می‌تواند به راحتی به تعهداتی که درباره آن مذاکره و آن‌ها را قبول کرده‌اند، بازگردد. ضمن اینکه اروپا باید به تعهدات خود بازگردد. ما می‌ترسیم یک روز یکی دیگر مدعی میانجیگری میان ایران و اروپا شود.
آقای خطیب زاده با بیان اینکه اساسا یکی از طرف‌های نقض کننده برجام اروپا است، اظهار داشت: اروپا اگر از این برداشت که از اهرم‌های غیرقانونی وغیرانسانی که دولت ترامپ ایجاد کرده است، فاصله بگیرد، می‌تواند نقش تاریخی و درستی ایفا کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه هم اروپا و هم دولت فعلی آمریکا باید از گذشته فاصله گرفته و نشان دهند که در مسئله برجام قابل اعتماد هستند، تصریح کرد: این اعتماد مخدوش شده است. آن‌ها دو انتخاب دارند؛ یا آنکه به تعهدات‌شان عمل کنند یا اینکه مسیر گذشته را ادامه دهند که پاسخ ما به صراحت در عالی‌ترین سطح از سوی رهبری روز گذشته مطرح شد.
آقای خطیب‌زاده درباره مواضع روز گذشته بایدن درباره عدم رفع تحریم‌ها خاطرنشان کرد: آنچه دیروز گفته شد، بلافاصله خودشان اصلاح کردند و گفتند دقیق نبوده است. این نشان می‌دهد در دولت آمریکا یک سردرگمی وجود دارد.
وی تصریح کرد: همانطور که به حرف‌های کمپین‌های انتخاباتی اهمیت نمی‌دهیم و بار‌ها تاکید کرده‌ایم به حرف اهمیت نمی‌دهیم، مبنای قضاوت ما اقدام است که اساس آن را برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ روشن کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: طرف آمریکایی باید بلافاصله و بی کم و کاست به تعهداتش بازگردد. آنگاه می‌تواند به میز مذاکره برگردد و آن وقت می‌توانیم درخصوص مسائل برجام گفتگو کنیم.

پروتکل‌های الحاقی را به شکل داوطلبانه اجرا می‌کنیم و عضو آن نیستیم که بخواهیم خارج شویم

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره محدود شدن دسترسی‌های آژانس به اماکن هسته‌ای از سوم اسفند براساس قانون اخیر مصوب مجلس ابراز داشت: ما پروتکل‌های الحاقی را به شکل داوطلبانه اجرا می‌کنیم و عضو آن نیستیم که بخواهیم خارج شویم. برخی دسترسی‌های فراپادمانی هم ذیل برجام بوده است. اقدامات کاهشی ایران هم با اطلاع آژانس بوده و آژانس هم راستی‌آزمایی کرده است.
آقای خطیب‌زاده با بیان اینکه اگر طرف‌های مقابل به تعهدات خود بازگردند، ما هم به تعهدات خود عمل خواهیم کرد، گفت: این بستگی به طرف مقابل دارد که می‌خواهد به مسیر خود مانند قبل ادامه یابد یا اینکه ما براساس مسیری که مجلس مشخص کرده عمل کنیم. ایران براساس جدول زمان‌بندی عمل خواهد کرد.
وی درباره گفتگو‌های وزرای امور خارجه سه کشور اروپایی درباره برجام و اظهارات ظریف درباره نقش بورل هم گفت: آنچه وزیر امور خارجه گفت یادآور ضمیمه شماره چهار برجام است. بورل در برجام و کمیسیون مشترک نقش هماهنگ‌کننده را برعهده دارد. آنچه ظریف گفت، ترتیب اجرا بود که قبلا نیز انجام شده بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: اینکه در جلسه وزرای سه کشور اروپایی و همتای آمریکا چه گذشته، به ما ربطی ندارد و ما هم سوال نمی‌کنیم. آنچه برای ما اهمیت دارد، اجرای موثر برجام است. البته تماس‌هاس مکرر و مرتب میان طرف‌ها بوده است.
آقای خطیب‌زاده همچنان کمیسیون مشترک برجام را موثر برشمرد و خاطرنشان کرد: در ماه مارس یعنی در انتهای اسفند اگر پروتکل‌های کرونایی اجازه دهد، کمیسیون مشترک جلسه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

اروپا می‌تواند مسیر غلط گذشته را جبران کند

دادگاه اسدی را به رسمیت نمی‌شناسیم

لزوم توقف حمایت آمریکا از کشتار مردم یمن

دیدار ظریف با نماینده سازمان ملل در امور یمن

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهیابی بدمینتونیست‌های چهارمحال و بختیاری در سومین مرحله استعدادپروری کشور
پیکر مادر شهید گرانقدر محمد گرامی در جوار فرزند شهیدش آرام گرفت 
خبر‌هایی از مراسم افطاری روزه اولی های سرخه
شکست ملی پوشان بسکتبال برابر اردن
فولاد با برنامه شمس آذر را شکست داد 
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
افزایش قیمت‌ها، از دغدغه‌های جدی خانواده‌ها
جزء خوانی قرآن کریم مردم استان در ایام ماه مبارک رمضان
تشییع و خاکسپاری هنرمند پیشکسوت موسیقی کردستان
افتتاح نمایشگاه بخش انقلاب در آیینه زندگی جشنواره فجر
رایزنی نماینده روسیه در آژانس با رافائل گروسی
شکست شمس آذر مقابل فولاد
رشد ۱۵۰ درصدی هسته‌های فناور در کهگیلویه و بویراحمد
آمریکا ادعای خروج کارکنان خود از عراق و کویت را تکذیب کرد
احراز هویت ۶۴ داوطلب رد‌صلاحیت‌شده شورای شهر کردستان
ذخیره سازی مرغ در کهگیلویه و بویراحمد
برتری چادرملوی اردکان مقابل خیبر خرم‌آباد
ورود سامانه هوای سرد و بارشی به گیلان
مهاباد؛ میعادگاه عاشقان قرآن
فرصت سوزی سپاهان برای تصاحب صدر جدول
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
کاهش دما در استان یزد
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
ایجاد زیرساخت متمرکز بر هوش مصنوعی در صداوسیما
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۰ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)
برخورد پلیس با خودرو‌های دارای چراغ زنون  (۱ نظر)