• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۴۷۴۰
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایران

امروز شنبه، دوم اسفند سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با هشتم رجب سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با بیستم فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایرانبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (دوم اسفند ) به شرح زیر است:

تولد شیخ حر عاملی
۴۰۹ سال پیش در چنین روزی، هشتم رجب سال ۱۰۳۳ هجری قمری «شیخ ابوجعفر محمد بن حسن» معروف به «شیخ حر عاملی»، فقیه و محدث مشهور مسلمان در جبل عامل لبنان متولد شد.
او پس از سال‌ها مطالعه و تحقیق، در شمار بزرگان فقه و حدیث درآمد و کتاب‌های متعددی را به رشته تحریر درآورد. از میان آثار او کتاب «وسائل الشیعه» از اهمیت زیادی در فقه و حدیث برخوردار است. از دیگر کتاب‌های شیح حر عاملی می‌توان به کتاب «هدایت الامه» و «کتابی در شرح احوال علمای جبل عامل» - در لبنان - اشاره کرد. این دانشمند بزرگ مسلمان در سال ۱۱۱۴ هجری قمری وفات یافت.
تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایران
 
آغاز استعمار فرانسه بر هائیتی
۳۴۴ سال پیش در چنین روزی، بیستم فوریه سال ۱۶۷۷ میلادی فرانسه، نیرو‌های اسپانیایی را در هائیتی شکست داد و استعمار این سرزمین را آغاز کرد.
فرانسوی ها، هائیتی را که در اقیانوس اطلس واقع است، نزدیک به صد و سی سال در اشغال خود داشتند اما به دنبال قیام بزرگ بردگان سیاه در هائیتی، این کشور در سال ۱۸۰۴ به عنوان اولین کشور آمریکای لاتین، به استقلال دست یافت.
تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایران
 
جنگ میان آزادیخواهان مکزیک و اشغالگران فرانسه
۱۵۵ سال پیش، در روز بیستم فوریه سال ۱۸۶۶ میلادی جنگ میان فرانسه و آزادیخواهان مکزیک با پیروزی فرانسه و به سلطنت رسیدن ماکسیمیلیان، شاهزاده اتریشی در مکزیک به پایان رسید.
در این جنگ پنج ساله، ابتدا اسپانیا و انگلیس با فرانسه متحد بودند، اما پس از مدت کوتاهی این دو کشور از جنگ کناره گرفتند و فرانسه به تنهایی تهاجم به نیرو‌های آزادیخواه به رهبری بنیتو خوارز، رئیس جمهوری سابق مکزیک را ادامه داد و موقتاً به پیروزی رسید. بنیتو خوارز پس از عقب نشینی به شمال مکزیک، به حملات خود ادامه داد و با کمک ارتش مکزیک که به او وفادار بود، ماکسیمیلیان را سرنگون کرد. پس از آن، بار دیگر وی به ریاست جمهوری کشورش برگزیده شد.
تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایران
 
شهادت آیت الله بهبهانی از رهبران نهضت مشروطه
۱۱۴ سال پیش در چنین روزی برابر با هشتم رجب سال ۱۳۲۸ هجری قمری آیت اللّه «سیدعبداللّه بهبهانی» از رهبران اصلی نهضت مشروطه به شهادت رسید.
آیت اللّه سید عبداللّه فرزند سید اسماعیل مجتهد بهبهانى در حدود سال ۱۲۶۰ قمرى به دنیا آمد. وى پس از تحصیلِ مقدمات علوم شرعى، راهى نجف اشرف شد و در حوزه درس آیات عظام، شیخ مرتضى انصارى، میرزا محمد حسن شیرازى و سید حسین کوه کمرى شرکت جُست. سید عبداللّه پس از اخذ اجتهاد، در سال ۱۲۹۵ ق به تهران بازگشت و پس از فوت پدر، مقام مذهبى او را احراز کرد. سید به دلیل هوش فطرى و صراحت بیان، در حوزه علمى تهران به مرور به شهرت دست یافت و در شمار علماى بزرگ پایتخت درآمد. آیت اللّه بهبهانى در جریان مشروطه، به همراه آیت اللّه سیدمحمد طباطبایى، رهبرى اصلى مشروطیت را برعهده داشت و در راه تحقق آرمان انقلابى خویش، صدمات فراوانى دید و مدتى به عتبات تبعید شد. وى در واقعه به توپ بستن مجلس توسط محمدعلى شاه قاجار، به اسارت قزّاقان درآمد و بعد از شکنجه هاى بسیار، با سر برهنه و چهره خون آلود و جامه پاره به باغشاه برده شد. آیت اللّه بهبهانى پس از اعلان مشروطیت، فعالانه در برگزارى انتخابات و تشکیل مجلس ملى شرکت جُست. وی هیچ مقام دولتى را نپذیرفت ولى در همه کار‌ها نظارتِ کامل داشت. در مجلس دوم که نمایندگان به دو گروه تندرو و میانه رو تقسیم شده بودند، وی به حمایت از میانه رو‌ها برخاست. در این حال تندروان کمر به قتل او بستند. سرانجام آیت اللّه بهبهانى، این روحانى آگاه و مجتهد مبارز در هشتم رجب سال ۱۳۲۸ ق برابر با ۲۴ تیرماه ۱۲۸۹ ش در ۶۸ سالگى توسط اشخاص نقابدارى که به منزلِ او حمله کرده بودند، به ضرب سه گلوله به شهادت رسید. از این عالم برجسته، ۲۵ رساله در فقه به جاى مانده است.
تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایران
 
حمله به کنسولگری ایران در پاکستان
۲۴ سال پیش، در روز دوم اسفند سال ۱۳۷۵ هجری شمسی در حمله تروریست‌های تکفیری به کنسولگری ایران در شهر مولتان در شرق پاکستان، ۸ تن از اعضای کنسولگری از جمله «سید محمد علی رحیمی»، رایزن فرهنگی ایران به شهادت رسیدند.
شش سال پیش از آن نیز «صادق گنجی» رایزن فرهنگی ایران در لاهور در شمال شرقی پاکستان توسط تکفیری‌های وهابی به شهادت رسیده بود. شهید رحیمی، فردی مذهبی و انقلابی بود که چندین مأموریت دیپلماتیک در کشور‌های افغانستان، نیجریه، هند و پاکستان انجام داده بود. از جمله وی به مدت ۷ سال مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو بود. رحیمی با وجود آنکه در دوران مأموریتش در پاکستان به طور مکرر توسط عوامل تروریستی وهابی تهدید شده بود، همچنان به مأموریت خود ادامه داد تا آنکه لشگر جهنگوی، گروه تکفیری و تروریستی، وی و همکارانش را به شهادت رساند. با آنکه دادگاه مبارزه با تروریسم پاکستان، عاملان این جنایت را به هفت بار اعدام محکوم کرد، اما دادگاه عالی همه آنان از جمله «ملک اسحاق» رهبر این گروه تروریستی را تبرئه کرد. اما وی به هنگام انتقال به زندانی دیگر، در دی ماه ۱۳۹۳ ش به دست پلیس پاکستان کشته شد.
تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایران
 
درگذشت شیخ احمد عامر، قاری برجسته مصری
۵ سال پیش در چنین روزی، ۲۰ فوریه ۲۰۱۶ میلادی «شیخ احمد عامر» قاری برجسته و سرشناس مصری درگذشت.
وی سال ۱۹۲۷ میلادی در عساکر صالحیه مرکز فاقوس شرقی مصر متولد شد. احمد عامر در کودکی قرآن را حفظ کرد به استخدام ارتش درآمد؛ سپس در ۱۹۶۳ به رادیو پیوست. این قاری برجسته مصری به کشور‌های مختلفی همچون فلسطین، سوریه، عربستان، فرانسه، آمریکا، برزیل و انگلستان سفر کرده بود. احمد عامر تاکنون چندین بار به ایران نیز آمده و بار‌ها درمسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران به عنوان داور شرکت کرده بود. آخرین بار این قاری برجسته مصری سال ۱۳۹۲ شمسی (۲۰۱۳) در مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران حضور یافت و پس از پایان این رقابت‌ها در محضر مقام معظم رهبری تلاوت کرد و با صدای زیبای خود در سن ۸۶ سالگی حاضران در جلسه را مات و مبهوت تلاوت خود کرد تا جایی که بسیاری با شنیدن صدای استاد عامر اشک ریختند.
تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله بهبهانی تا حمله به کنسولگری ایران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۴ درصدی استحصال گوشت در کشتارگاه‌های استان
خسارت به بیش از هزار هکتار از مزارع سرزه شمیل بندرعباس
زنگ آغاز معاملات بورس
برف ۲۰ راه ارتباطی فریمان را مسدود کرد
راهیابی تیم بانوان بوکس چهارمحال و بختیاری به مسابقات قهرمانی کشور
توسعه روستاهای دهگلان با اجرای طرح هادی
ثبت ۲۵ تا ۵۰ میلی‌متر بارندگی در برخی استان‌ها
افول جایگاه اقتصادی ادبیات، علت فاصله گرفتن جامعه از شعر و ادب است
ظرفیت جمع‌آوری گاز‌های همراه در رگ‌سفید یک افزایش می‌یابد
درگیری پلیس با قاچاقچیان موادمخدر در گلوگاه
همایش مجریان تراز زبان فارسی در رسانه ملی برگزار می‌شود
دعوت بوکسور چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
افزایش چشمگیر مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
رتبه سوم جشنواره جوانان از آن بانوی فارسی
سفر در زمان و بازخوانی یک فاجعه تاریخی در شبکه نمایش
اختتامیه کنگره شعر کویر در روز‌های سوم و چهارم دی ماه
احیای بافت‌های تاریخی و تقویت زیرساخت‌ها؛ رویکرد جدی توسعه روستا‌های زرند
آغاز طرح انتظامی ترافیکی زمستان در البرز ‏
توقیف ۲ لندرور شوتی و کامیون حامل چوب قاچاق در نکا
آیا فرمان «ایست» به خام‌فروشی در گرداب اجرا غرق می‌شود؟
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
آبگیری سد‌های استان بوشهر در بارش‌های اخیر
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)