• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۵۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

بهبود زخم‌های بیماران با گل همیشه‌بهار

مسئول فنی مرکز خدمات تخصصی تولید فرآورده‌های دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی: گل همیشه‌بهار با نام علمی Calendula officinalis با توجه به قیمت مناسب و در دسترس بودن آن، می‌تواند در درمان زخم‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

بهبود زخم‌های بیماران با گل همیشه‌بهاربه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، خانم دکتر حورا آموزگار، داروساز و مسئول فنی مرکز خدمات تخصصی تولید فرآورده‌های دارویی این پژوهشکده عنوان کرد: از خواص گل همیشه‌بهار می‌توان به درمان مشکلات مختلفی اشاره کرد؛ از جمله انواع بثورات جلدی، آلرژی، اگزما، درماتیت، ورم و التهاب ناشی از گرفتگی عضلات، آسیب‌های عضلانی و رگ به رگ شدن، التهاب چشم و خارش ناشی از التهاب ملتحمه و عفونت‌های قارچی.

وی اظهار کرد: تحقیقات گیاه‌شناسان نشان می‌دهد که گل همیشه‌بهار از نوع کالاندولا، حاوی عناصر فعال متعددی ازجمله انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و روغن‌های فرار است. بوی قوی و رنگ روشن این گل به‌خاطر وجود همین عناصر است که باعث دفع بعضی از انواع قارچ‌ها، حشرات و آفات می‌شود. همچنین گردش خون را بهبود می‌بخشد و التهاب را کنترل می‌کند.

خانم آموزگار با اشاره به اینکه رادیکال‌های آزاد یکی از مهم‌ترین عوامل زوال سلولی و پیری است، گفت: کالاندولا نه‌تن‌ها آسیب‌های اکسیدکننده‌ی رادیکال‌های آزاد که بر بافت‌های حساس بدن ازجمله چشم تاثیر می‌گذارند را کنترل می‌کند، بلکه با عفونت‌های پوست، عفونت‌های دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش نیز که ناشی از ویروس‌ها و باکتری‌هاست، مقابله می‌کند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده که گل همیشه‌بهار می‌تواند از رشد باکتری در زخم‌ها جلوگیری کند و حتی می‌تواند علائم مرتبط با شیمی درمانی و انواع درمان‌های مرتبط با سرطان را کاهش دهد. قابلیت گل همیشه‌بهار برای کمک به درمان زخم‌ها، به دلیل تحریک تولید سلول‌های بافت پوششی است و این ویژگی به دلیل وجود گلیکوپروتئین‌ها و نوکلئوپروتئین‌هاست.

وی به افزایش سرعت چرخه‌ی سلولی و بهبود تولید کلاژن این گل بهاری اشاره و خاطرنشان کرد: در طب سنتی از محصولات تهیه شده از گل همیشه‌بهار برای درمان زخم‌های داخلی و خارجی استفاده می‌کنند و علاوه بر افزایش سرعت بهبود زخم، از عفونی شدن آن پیشگیری می‌کند. حتی امروزه نیز از محصولات تهیه شده از کالاندولا برای بهبود و سرعت بخشیدن به ترمیم اِسکار‌ها (جای زخم)، بعد از عمل‌های جراحی استفاده شده و درد ناشی از پرتو درمانی را نیز کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: تی ترپن‌های موجود در گل‌های این گیاه مهم‌ترین اجزای ضد التهابی آن را تشکیل می‌دهند. گل همیشه‌بهار واجد خواص ضد التهابی، ترمیمی و ضد میکروبی است از این‌رو در درمان التهاب‌های پوستی، اگزما، ترک‌ها و انواع زخم‌ها استفاده می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت چغندر قند در بن
قدردانی از همیاران گاز در گیلان
فردا چه پیامی روی گوشی‌های تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
برگزاری یادواره شهدای روستای جنت‌آباد بخش مرکزی قم
پیگیری درخواست‌ها و مشکلات مردم شهر‌ها و بخش‌های استان قم
ورود سامانه بارشی به کردستان
سومین نشان شهسواری و دومین طلای کاپیتان در بازی‌های همبستگی اسلامی
اقتدار پهپاد ایرانی
ارسالی‌ های شما به با مخاطبان در بیست و دوم آبان ماه
کشاورزی باید از تولید معیشتی به تولید اقتصادی تغییر مسیر دهد
تساوی نماینده فوتبال استان در لیگ دسته ۳ کشور
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
ناوگان حمل نقل عمومی شهر زنجان زیر ذره بین خبر
پنجمین قهرمانی متوالی مردان ایران در والیبال بازی‌های همبستگی اسلامی
برگزاری شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کردستان
مقصودلو از جام جهانی شطرنج حذف شد
با نخبگان، از زنجان به خراسان جنوبی
جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری پرندگان شکاری در پارک ملی بوجاق
ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان در روستای یوسفکند مهاباد
آلودگی‌های ناشی از جنگ تهدیدی جدی برای مردم افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
جشنواره انار شیراز در تقویم گردشگری ثبت می‌شود
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)