• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۶۳۱۸
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۳
اقتصادی » اقتصاد کلان

برنامه های وزارت اقتصاد برای تحقق شعار سال

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در زمینه تأمین مالی، سرمایه گذاری، مقررات زدایی، خصوصی سازی و بازار سرمایه وظایفی را تعریف کردیم تا برنامه جامعی برای تحقق شعار سال "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها" تهیه و عملیاتی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای فرهاد دژپسند ضمن تشکر از مقام معظم رهبری که بالغ بر یک دهه است که در تعیین و نامگذاری سال موضوع را معطوف به بخش اقتصاد داشتند درباره تشریح برنامه‌های وزارت اقتصاد برای تحقق شعار سال افزود: این موضوع بسیار گسترده است که باید همه قوای حکومت همچنین مردم و بخش خصوصی بسیج شوند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای دژپسند گفت: بخش خصوصی باید به دنبال بهبود کیفیت و ارزان‌تر کردن تولید کالا‌ها باشد و همچنین مردم در خرید و مصرف، تولیدات داخلی را به عنوان دو بال که به رونق تولید کمک می‌کند ترجیح دهند و حکومت هم باید زمینه را برای تولیدکنندگان تسهیل کند.
وی با اشاره به اینکه وزارت امور اقتصاد و دارایی به واسطه داشتن مأموریت‌های گسترده در این عرصه نقش قابل توجهی دارد گفت: به همین منظور جلسه‌ای با معاونان و مسئولان سازمان‌های وابسته وزارت خانه تشکیل شد تا برنامه تحقق شعار امسال را تدوین و نهایی کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در سال ۹۹ وزارت اقتصاد با ۴۳ محور در جلسات هیأت مقررات زدایی به اصلاح مقررات و در برخی موارد به حذف آن‌ها اقدام کرد یعنی بعضی از بخشنامه‌های دستگاه‌های اجرایی که مزاحم بودند حذف و برخی از آن‌ها اصلاح شد.
وی با بیان اینکه مصوباتی را در دولت برای حذف مقررات زاید داشتیم افزود: در اصل ۴۴ قانون هم مواد ۱ و ۷ در جهت تقویت مقررات زدایی اصلاح شده است.
آقای دژپسند ادامه داد: در سال گذشته در زمینه فضای کسب و کار هم یکسری اقدامات بدیعی مانند پنجره واحد ثبت شرکت‌های با مسئولیت محدود، پنجره واحد مالیاتی و دادگاه ویژه تجاری انجام شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در سال گذشته برنامه‌های خوبی را اجرا کردیم، اما برخی موارد به دلیل اینکه اجرای آن به ماه‌های پایانی سال کشیده شد هنوز آثار آن در اقتصاد نمایان نشده است که باید پیگیری و عملیاتی شود و همچنین امسال با برنامه گسترده تری در این عرصه ورود پیدا خواهیم کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: در حال حاضر برنامه جامعی را برای فضای کسب و کار و مقررات زدایی آماده کردیم که مراحل تصویب را طی می‌کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: زمانی که باید رونق تولید صورت بگیرد گمرکات باید سه مأموریت انجام دهند اول باید تأمین نیازمندی‌های تولید در سریع‌ترین زمان ممکن ترخیص شود. دوم اینکه برای صادرات، چون تقاضا را برای تولیدات داخل کامل می‌کند باید در روان‌ترین حالت انجام شود و سوم مواجهه با قاچاق است که گمرک پیشخوان ما برای مقابله با قاچاق است که باید تمام مجاری مسدود شود.
آقای دژپسند تصریح کرد: ما به سمت هوشمندسازی گمرک و تبدیل نظارت پیشینی به پسینی رفتیم. اقداماتی انجام دادیم که کم کم به سرانجام می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه در کشور ۱۵ دستگاه ایکس ری کامیونی داشتیم گفت: در دهه فجر ۹۹ با قرارداد با بخش خصوصی مقرر شد تا ۱۵ دستگاه دیگر به این بخش افزوده خواهد شد.
او افزود: نظارت در داخل کانتینر‌ها را می‌توانیم به کوادکوپتر‌ها واسپاری کنیم.
آقای دژپسند ادامه داد: نرخ بهره برداری از ظرفیت تولید مطلوب نیست، چون ظرفیت تولید زیادی ایجاد شده است که برخی از این موارد به ضرورت تأمین مالی برمی گردد که در گذشته به نظام بانکی معطوف بود، ولی امروز علاوه بر بازار پول، بازار سرمایه هم کریدور جدی برای انجام این کار است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره موضوع سرمایه گذاری هم گفت: متأسفانه حدود ۱۰ سال است که وضع رشد سرمایه گذاری مورد قبول نیست که باید امسال یک مجموعه جامع برای افزایش سرمایه گذاری انجام دهیم. برخی مصوبات مورد نیاز را در قالب قانون بودجه از مجلس گرفتیم و بقیه را باید کامل کنیم تا بتوانیم یک تحول در سرمایه گذاری انجام دهیم.
آقای دژپسند درباره ورود مؤثر صنعت بیمه به موضوع حمایت از تولید افزود: صنعت بیمه باید با ابزار‌های جدید ورود کند و در سال گذشته در موضوع کرونا یکسری فعالیت‌های جدید بیمه‌ای تعریف شد که باید امسال توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه قصد داریم امسال خصوصی سازی و مولد سازی را با رویکرد دیگری انجام دهیم ادامه داد: این رویکرد به رونق تولید کمک خواهد کرد.
آقای دژپسند با اشاره به اینکه عرضه اوراق در سال ۹۹ یکی از عملکرد‌های خوب در تأمین مالی دولت بود گفت: باید فروش اوراق را به گونه‌ای انجام دهیم تا هیچگونه محدودیتی در بخش تولید ایجاد نکند و به رونق تولید هم کمک کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره موضوع مالیات افزود: در سال گذشته تحقق اهداف ما خوب بود و باید ابزار‌هایی تعریف کنیم که رونق تولید را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: در زمینه تأمین مالی، سرمایه گذاری، مقررات زدایی، بهبود فضای کسب و کار، مولدسازی دارایی‌ها و خصوصی سازی و اوراق، مالیات، بازار سرمایه و بیمه برای هر کدام وظایفی را تعریف کردیم تا برنامه جامعی برای تحقق شعار سال تهیه شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)