• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۷۰۱۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

مردم در دوران کرونا چه دغدغه‌هایی دارند؟

محققان در پژوهشی دغدغه‌های افراد متاهل در دوران شیوع کرونا را بررسی کرده‌اند.

مردم در دوران کرونا چه دغدغه‌هایی دارند؟به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، شیوع کرونا، سلامت عمومی جهانی را دچار آشفتگی کرده است. جوامع راه‌های مختلفی، چون استفاده از وسایل محافظتی مانند ماسک و دستکش، ردیابی فرد ناقل، رعایت بهداشت شخصی، فاصله‌گذاری اجتماعی، ماندن در خانه و خودقرنطینگی را برای حفظ سلامتی به کار گرفته‌اند.
برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد اعمال محدودیت‌های رفت‌وآمد در سطح شهر و قرنطینه خانگی دارای آثار روانشناختی سوئی بر افراد است.
الگوی فشار روانی در خانواده‌ها و افراد متاهل، به دلیل ابهاماتی که برای خانواده ایجاد می‌کند مضاعف است. محققان در پژوهشی، دغدغه‌ها، نگرش‌ها و تغییرات رفتاری افراد متاهل را دردوره بحران کرونا بررسی کرده‌اند.
در این پژوهش که توسط آسیه شریعتمدار، استادیار گروه مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی و سمیه فکریان آرانی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی انجام شده آمده است: از آن جا که هدف اصلی این پژوهش، بررسی کیفی دغدغه‌ها، نگرش و تغییرات رفتاری بر مبنای تجارت زیسته‌ی افراد متاهل در زمان بحران کرونا بود، از این رو، از روش کیفی استفاده شد.
بر اساس آن چه در این مقاله آمده است، جامعه مورد مطالعه، زنان و مردان متاهل ساکن ایران بودند که در فروردین ۱۳۹۹ تحت تاثیر شرایط ویروس کرونا قرار گرفته بودند. روش نمونه‌گیری هدفمند و به شیوه در دسترس بود. روش جمع‌آوری اطلاعات در این پژوهش، مصاحبه‌ی نیمه‌ساختاریافته بود که در قالب سه محور اصلی، دغدغه‌های افراد متاهل در زمان شیوع کرونا، نگرش‌های سازگارانه‌ی افراد متاهل در عبور از بحران کرونا و تغییرات رفتاری افراد متاهل برای سازگاری با بحران کرونا انجام شد. در این مطالعه نهایتا با ۱۹ نفر مصاحبه انجام شد.
پس از مطالعه مکرر و کدگذاری مصاحبه‌ها، در محور اول به بررسی دغدغه‌های افراد متاهل در بحران کرونا پرداخته شد و ۲۰ مضمون فرعی استخراج شد که در چهار مضمون اصلی فشار‌های مربوط به بیماری، فشار‌های مربوط به دوران قرنطینه و فشار‌های مربوط به پیامد‌های درازمدت و فشار‌های مربوط به پیامد‌های میان‌مدت بیماری طبقه‌بندی شد. از مضامین فرعی به دست آمده در این محور، نگرانی از ابتلای خود و خانواده به ویژه والدین و سالمندان و ضرورت فاصله‌گیری اعضای خانواده در خانواده دارای بیمار، بود.
از دغدغه‌های دیگر مشارکت‌کنندگان در تحقیق، عدم رعایت و حساسیت گروهی از مردم و عدم مدیریت صحیح مسئولین بود. چرا که وقتی افراد، خود را در منشا و منبع حل بحران نمی‌دانند و از طرفی اقدامات دولت را کافی نمی‌یابند، احساس درماندگی و یاس و فشار روانی شدیدی را تجربه می‌کنند.
در محور دوم نگرش‌ها، ۱۶ مضمون فرعی استخراج شد که در پنج مضمون اصلی، «نگرش کوتاه بودن زندگی و ضرورت غنیمت شمردن فرصت‌ها»، «بحران، فرصت آموختن از تجارب»، «نگرش ضرورت قدرشناسی از داشته‌ها»، «درک ضرورت از خودفراروی و به هم پیوستگی جامعه انسانی» و «بحران، فرصتی برای فرارفتن از زندگی روزمره» طبقه‌بندی شد.
در محور سوم، یعنی تغییرات رفتاری برای سازگاری با بحران، ۱۴ مضمون فرعی استخراج شد که در ۳ مضمون اصلی، «تغییرات در زندگی روزمره»، «تغییرات در روابط و نقش افراد» و «جستجوی اطلاعات و کسب مهارت» طبقه‌بندی شد.
نویسندگان این مقاله می‌گویند: یافته‌های پژوهش نشان داد با شیوع بیماری کرونا، شیوه زندگی خانواده‌ها هم دچار تغییراتی شده است. کرونا بسیاری از ارتباطات خویشاوندی مانند صله رحم را به شدت تحت تاثیر قرار داده و ارتباطات را به فضای مجازی محدود کرده است. تاثیر بیماری همه‌گیر غالبا شدید است تا جایی که ممکن است بر سلامت روانی یک جمعیت خاص تاثیر منفی بگذارد. ترس و اضطراب مربوط به بیماری‌های مسری، همه‌گیر است و همه‌گیری‌ها نیز بر رفتار افراد در جامعه تاثیر می‌گذارد.
این پژوهش در چهل و ششمین شماره فصلنامه فرهنگ مشاوره و روان درمانی منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برتری رعد پدافند زنجان و نفت و گاز امیدیه در هفته چهارم لیگ برتر واترپلو
عملیات احداث جاده یموق – کهنه‌جلگه در مانه آغاز شد
افتتاح هشت طرح در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان
سه ضلع محاسبات مالیاتی تکمیل شد
موفقیت تیم تیراندازی پتروشیمی گچساران در المپیاد خلیج فارس
رقابت ۲۶۰ نوجوان گستانی در مسابقات کشتی آزاد و فرنگی استان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ برتری حسن یزدانی مانع قهرمانی بانک شهر نشد
اجراي طرح ارتقاء امنيت اجتماعي و افزايش گشت هاي شبانه در "بافت"
تخریب ابر ویلای غیرمجاز
بزرگترین جشن تکلیف دانش آموزان دختر در اسفراین برگزار شد
تجلیل از ۴۰ سال سابقه درخشان نیکوکاری در اصفهان
درخشش آی‌دی‌جودوکاران بافقی در نخستین دوره مسابقات قهرمانی کشور
شکست دو نماینده هرمزگان در لیگ برتر فوتسال کشور
نایب قهرمانی کردستان در رقابت های کونگ فو کشور
ارتفاعات تهران برفی می‌شود
گردهمایی نوآوری و مالیات
خلق آثار هنری از ضایعات آهن توسط مکانیک خلاق
چشم انتظاری خانواده‌های اسرا و نقض بی پایان آتش بس
برگزاری مرحله نهایی کتابخوانی کتاب دختران آفتاب
دریافت شهریه غیرقانونی علت پلمب مدرسه غیردولتی زرند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)