• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۱۷۸۲
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
خراسان رضوی » اجتماعی
تولیت آستان قدس:

نقش موثر رسانه‌ها در اشاعه فرهنگ رضوی در جامعه

تولیت آستان قدس رضوی نقش رسانه‌ها را در اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی و اسلامی در جامعه کلیدی دانست.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در آئین اختتامیه اولین جشنواره رسانه‌اینقش موثر رسانه‌ها در اشاعه فرهنگ رضوی در جامعه امام رضا(ع) که با حضور جمعی از مدیران ارشد رسانه‌ای کشور و برگزیدگان این جشنواره با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در سالن همایش‌های ورزشگاه امام رضا(ع) برگزار شد، نبرد امروز دنیا را جنگ رسانه‌ها با ابزار‌های تبلیغ، خبرسازی و مفهوم سازی دانست و با اشاره به تعبیرات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت کار رسانه و تبلیغ، گفت: رسانه مهمترین ابزار جنگ بین قدرت‌هاست و قدرت‌های بزرگ با ابزار رسانه اهداف خود را به پیش می‌برند.

وی با اشاره به نقش بسیار مؤثر و حیاتی رسانه و تبلیغ در طول تاریخ، عنوان کرد: ابزار رسانه‌ها در طول زمان متفاوت بوده است، اما در هر عصر و زمانی همه جریانات چه حق و چه باطل تلاش می‌کردند از ابزار رسانه بهره ببردند.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در نبرد‌های دوران جاهلیت و پس از اسلام رسانه بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفته است، ابراز کرد: جنگ صفین حدود ۱۸ماه به طول کشید و از بی نظیرترین نبرد‌های صدر اسلام است، این جنگ در دل خود دنیایی از عبرت‌ها را دارد، در کنار جنگ آوران و شمشیرزن‌ها بهترین شعرا به عنوان یک رسانه در این جنگ حضور داشته اند، زیرا این رسانه‌ها بودند که شمشیر‌ها را برای نبرد تیز می‌کردند.

وی یکی از مصادیق روشن کارکرد رسانه را ماندگاری واقعه عاشورا دانست و ابراز کرد: دشمن تصور می‌کرد بعدازظهر عاشورا دیگر اسلام ناب نبوی و علوی تمام و در کربلا دفن خواهد شد، لذا از انجام هیچ جنایتی ابا نداشت، جنایاتی که امروز در داعش تجلی پیدا کرده است، اما اقدام رسانه‌ای فاخر حضرت زینب(س) و حضرت زین العابدین(ع) باعث ماندگاری عاشورا شد.

حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: کار رسانه‌ای حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) آن چنان تأثیر شگرفی داشت که یزید ملعون که خود بانی تمام خباثت‌ها و جنایات عاشورا بود در کمتر از ۴۰روز پس از این واقعه مجبور به تبری جستن شد و این نشان دهنده قدرت و تأثیر رسانه است.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب درخصوص تلاش برای تأثیرگذاری بر روی حداقل ۵میلیون زائر در سال در مشهد اظهار کرد: تحقق این مطالبه رهبری عظیم الشان را یکی از رسالت‌های مهم خود می‌دانیم و برای تحقق این مهم نیازمند همکاری رسانه‌ها هستیم، آستان قدس با تمام امکانات در خدمت رسانه‌های کشور است و برای تحقق این فرمایش رهبری از رسانه‌ها طلب یاری می‌کند.

وی با تأکید بر لزوم توسعه فعالیت‌های رسانه‌ای آستان قدس در فضای مجازی و تلاش برای جذب حداکثری مخاطب در این فضا، عنوان کرد: بر اساس آمار بارگاه منور رضوی سالانه حدود ۳۰میلیون زائر دارد که در مجموع چند سال با در نظر گرفتن زائران خارجی این عدد به ۱۰۰میلیون نیز می‌رسد، لذا مخاطبان آستان قدس در فضای مجازی نیز باید عددی متناسب با این جمعیت زائران باشند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: امام رضا(ع) در روایتی می‌فرمایند «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا» فَقُلْتُ لَهُ: «فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟» قالَ: «یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لتبعونا»؛ خداوند رحمت کند کسی را که امر ما را احیاء کند و وقتی در مورد امر ایشان سؤال شد فرمودند: امر ما زمانی احیاء می‌شود که علوم ما را یاد بگیرند و به دیگران بیاموزند؛ زیرا اگر مردم زیبایی سخنان ما را بدانند از ما تبعیت خواهند کرد.

وی نقش رسانه‌ها را در اشاعه فرهنگ رضوی و اسلامی در جامعه کلیدی دانست و افزود: اگر در مواردی مشاهده می‌شود فرهنگ رضوی در جامعه ما کم رنگ شده است، دلیلش عدم معرفی صحیح معارف و کلام اهل بیت(ع) است، رسانه‌ها تأثیر و نقش مهمی در معرفی سخن اهل بیت(ع) دارند.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه در فعالیت‌های رسانه‌ای باید اصول جامعه شناسی و مردم شناسی مورد توجه قرار گیرد، گفت: مردم تشنه حقایق هستند و مکتب اهل بیت(ع) سرشار از این حقایق بوده و ماندگاری شیعه در طول تاریخ نیز خود گواهی بر آن است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: رسانه‌ها باید از اقیانوس غنی معارف اهل بیت(ع) بهترین استفاده را برای معرفی حقانیت سخن حضرات معصومین(ع) ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای سرود دختران سلیمانی در پاسارگاد
میهمانی لاله‌ها
برگزاری مسابقات رباتیک دانش آموزی شمال فارس در آباده
شهادت ۲۷ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه
مهدیه اسفراین میعادگاهی برای عاشقان امام زمان عج
بهره برداری از پارک ۴ هکتاری شهر چرام
توانمندسازی جوانان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی در آذربایجان غربی
گلباران مزار شهدا در سراسر گیلان
میهمانی لاله‌ها در خراسان‌شمالی و تجدید میثاق با شهدای انقلاب اسلامی
ترکیب استقلال برای دیدار مقابل شمس آذر
افتتاح و آغاز ۷۳ طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان چرام
تلاش برای ثبت جهانی مسجد جامع اشترجان
صادرات ۲ و نیم میلیون کیلوگرم ماهی از مازندران
افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی استان یزد با حضور وزیر صمت
کشف چهار هزار لیتر سوخت فاقد مجوز در نی ریز
صعود شاهین سبزی به جمع هشت نفر برتر اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
کمینه و بیشینه دمای شانزدهم بهمن ماه در سمنان
بارش ۳۵ سانتی متری برف در ارتفاعات چالوس
کتابی با موضوع حفظ وطن
شور و هیجان خرید و فروش در پنجشنبه بازار آق قلا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)