• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۹۲۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۲۰
بین الملل » آمریکا
سی ان ان:

پیش بینی آمریکا از سقوط کابل

رئیس شورای روابط خارجی آمریکا گفت شتاب تحولات در افغانستان خیلی بیشتر از آن چیزی بود که پیش بینی می‌شد.

پیش بینی آمریکا از سقوط کابلبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا ضمن انتقاد از خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان پیش بینی کرد کابل سقوط خواهد کرد. ریچارد هاس در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان درباره اوضاع وخیم افغانستان و مسلط شدن طالبان بر نیمی از مراکز ولایات در این کشور و قرار داشتن افغانستان در آستانه سقوط گفت: سئوال اصلا این نیست که آیا سقوط می‌کند یا نمی‌کند، بلکه متاسفانه باید بگویم سئوال این است که چه زمانی سقوط می‌کند. شتاب تحولات خیلی بیشتر از آن چیزی بود که پیش بینی می‌شد.

ریچارد هاس در پاسخ به این پرسش که چرا دولت بایدن نتوانست چنین رویداد‌هایی را در افغانستان پیش بینی کند گفت: وقتی که افراد نمی‌خواستند باور کنند، نمی‌دانم تا چه حد می‌شد اوضاع کنونی را پیش بینی کرد؟ باید دید که جامعه اطلاعاتی چه چیزی را پیش بینی می‌کرد؟ برای افرادی مثل ما که در ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته روی افغانستان کار کردیم اوضاع کنونی خیلی تعجب برانگیز نیست. اوضاع کنونی افغانستان نشان دهنده ضعف دولت افغانستان و ضعف تعهدات به دولت است. به محض آنکه عزم و اراده‌ها تغییر کند روال وضعیت تغییر می‌کند، موفقیت‌های طالبان باعث قوی‌تر شدن طالبان و ضعیف‌تر شدن دولت می‌شود. همین مسئله به صورت فزاینده روی وفاداری مردم در افغانستان - نه در قبال دولت مرکزی - بلکه در قبال این طایفه تاثیر می‌گذارد و مردم در این مورد تصمیم می‌گیرند. وضعیت کنونی دقیقا همین طور است.

ریچارد هاس درباره انتقادات داخلی در انگلیس از خروج نیرو‌ها از افغانستان و تضعیف کردن نیرو‌های ارتش ملی افغانستان گفت: این انتقاد وارد است. این وضعیت ناشی از تضعیف حمایت خارجی، هم از جنبه روانی و هم از جنبه مادی و نظامی است. حمایت اندک هوایی همچنان برقرار است، اما این حمایت اندک هوایی نمی‌تواند جبران مافات کند. تصمیم به خروج از افغانستان و اعلام کردن جدول زمانی خروج از افغانستان تاثیر روانی بسیار زیادی روی انسجام دولت و کسانی داشت که از دولت حمایت می‌کردند.

ریچارد هاس گفت تاریخ در آینده نگاه انتقادی از آمریکا خواهد داشت
پیش بینی آمریکا از سقوط کابلرئیس شورای روابط خارجی آمریکا در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکا سه هزار نظامی خود را در افغانستان حفظ نکرد تا وضعیت فعلی ایجاد نشود گفت: ما مدت زمان بسیار طولانی در افغانستان کار‌های زیادی انجام دادیم، اما بالاخره به نقطه‌ای رسیدیم که من آن را وضعیت متوازن توصیف می‌کنم که در آن بین تعهدات و هزینه‌ها توازن برقرار شده بود، چند هزار نظامی در افغانستان داشتیم حدود هشت هزار نظامی از کشور‌های متحد هم حضور داشتند. بخش زیادی از نبرد‌ها را خود افغان‌ها انجام می‌دادند، اما همین حدود ده هزار نظامی خارجی باعث می‌شد که ارتش افغانستان از اعتماد لازم برخوردار باشد. به اعتقاد من می‌شد به این وضعیت ادامه داد. تاریخ نشان می‌دهد که مردم آمریکا تمایل دارند به تعهدات بی پایان تا زمانی که به شکست منجر نشود و پر هزینه نباشد ادامه دهند. حضور سه هزار نظامی در افغانستان در وضعیت شکست نبود و هزینه زیادی هم نداشت. تاریخ در آینده نگاه انتقادی از ما خواهد داشت. اول از دولت ترامپ انتقاد می‌کند که چرا توافقنامه خروج نظامیان آمریکا از افغانستان را امضا کرد، سپس از دولت بایدن انتقاد خواهد کرد که این توافقنامه را اجرا کرد.

ریچارد هاس درباره آینده افغانستان و سقوط کابل به دست طالبان گفت: به نظر من کابل سقوط خواهد کرد. ممکن است در کشور افغانستان برخی قبایل مقاومت‌های پراکنده‌ای داشته باشند، اما طالبان کنترل بخش اعظم افغانستان را به دست خواهد گرفت. این وضعیت برای زنان و دختران و برای بسیاری از مردان وحشتناک خواهد بود به خصوص کسانی که با دولت افغانستان یا با آمریکایی‌ها همکاری کردند. جریان پناهجویان افغان بسیار زیاد خواهد بود و در بلند مدت ثبات برخی کشور‌های منطقه‌ای از جمله پاکستان را زیر سئوال خواهد برد. پاکستان پناهگاه طالبان بود، اما می‌توانم تصور کنم که در سال‌های آینده شاهد باشیم طالبان از افغانستان باعث تهدید ثبات پاکستان شود. پیامد‌های جنگ افغانستان ادامه دارد و خروج ما از افغانستان به معنی پایان جنگ یا عواقب آن نیست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اکران فیلم‌های شانزدهمین جشنواره فیلم فجر در اصفهان
امام زمان (عج) تهاجم دشمن را نظارت می‌کنند
ایرانِ امام زمان
توزیع یک تن گوشفیل نذری در اصفهان
جشن نیمه شعبان در سراسر کشور
حقوق بشر به سبک پهلوی
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اهدای  ۳۸۶ واحد خون در سالروز مولود حضرت مهدی(عج)
ریختن مواد سمی روی اراضی جنوب لبنان از سوی اسرائیل جنایت است
گشایش ششمین نمایشگاه مد و لباس فردخت در کاشان
با امید از پس همه کارها بر می‌آییم
حمایت مصر از راهکار‌های سیاسی حل اختلاف ایران - آمریکا
افتتاح و آغاز ۷ طرح عمرانی همزمان با دهه فجر در همدان
مسجد مقدس جمکران میزبان جمعیت میلیونی عاشقان امام زمان (عج)
افتتاح ۲۸ طرح خدماتی در بخش‌های دابودشت و دشت سر آمل
تمرکز استان بر فرآوری مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده است
بهره برداری دو خانه بهداشت در حاجی‌آباد
پخش گزارش بازدید سرلشکر موسوی از یگان موشکی سپاه از خبر ۲۰:۳۰
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۳۳ طرح برق‌رسانی در استان بوشهر
شهادت یک سرباز در شهرستان گچساران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
رزمایش اقتدار ورزش ایران
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)