• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۸۶۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
سیاسی » امنیتی و دفاعی

روایتی از شدیدترین عملیات نیروی هوایی ایران علیه ارتش بعثی

عملیات کمان ۹۹ از مهمترین عملیات‌های نیروی هوایی ارتش در دومین روز از جنگ تحمیلی بود.

روایتی از شدیدترین عملیات نیروی هوایی ایران علیه ارتش بعثیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در این عملیات ۲۰۰ جنگنده ایرانی از پایگاه‌های هوایی اهواز، تهران، همدان، سنندج، تبریز، بوشهر، کرمانشاه و اسلام آباد؛ در پاسخ به تجاوز عراق تاسیسات و زیرساخت‌های هوایی، مخازن سوخت و انبار‌های مهمات، رادار‌های هدایت‌کننده هواپیما‌های جنگی، برج‌های مراقبت و کنترل سامانه‌های فرماندهی، مراکز مخابراتی و انواع آنتن‌ها در مناطق کرکوک، موصل، الرشید، حبانیه، ناصریه، شعیبیه، کوت و المثنی را مورد هدف قرار دادند.
این عملیات یکی از مهمترین و مخوف‌ترین عملیات‌های نیروی هوایی ارتش در طول دفاع مقدس محسوب می‌شود.

 بمباران جنگنده‌های ارتش ایران باعث شد عراق پشت دزفول زانو بزند 

سرهنگ خلبان محمد اسماعیل شریفان، مدیر پژوهش پژوهشکده دکترین در دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی در خصوص این عملیات اظهار داشت: قدرت هوایی به عنوان یکی از قدرتمندترین و مخوف‌ترین نیرو‌های حاضر در جنگ‌ها محسوب می‌شود که در میدان نبرد می‌جنگیدند و شب و روز نداشتند، چون شب و روز شهر‌ها و مناطق عملیاتی بمباران می‌شد.
وی تصریح کرد: نیروی هوایی پای ثابت تمام عملیات‌ها و بخش اعظمی از قدرت نظامی است. روز‌هایی که جهان آرا به همراه نیرو‌های مردمی و تفنگ داران دریایی در خرمشهر خانه به خانه جنگ را مدیریت می‌کردند و شهید اقارب‌پرست اجازه نمی‌داد لشکر‌های زرهی وارد خرمشهر شوند و همت و زین الدین در حال مقاومت بودند، بمباران مستمر خلبانان جنگنده‌های ارتش باعث شد عراق پشت دزفول زانو بزند و خاکریز ما در دب حردان زده شد. در حقیقت ما اجازه پیش روی دشمن را گرفتیم.
شریفان بیان کرد: کمان ۹۹ به عنوان عملیات پرشتاب مشت محکم و خط بطلان بر حیثیت صدام زد. مهم‌ترین عملیات علیه نیروی هوایی دشمن بود که دست دشمن را از اهداف سطحی کوتاه کرد. در این ماموریت قوی‌ترین ابزار‌ها به کار گرفته شدند و شهدای زیادی را در نیروی هوایی تقدیم و ثابت کردیم قدرت هوایی توانمند بوده است. هر گاه از سر در پایگاه وارد می‌شویم بوی شهدا به مشاممان می‌رسد.

 کمان ۹۹ حمله به نقاط حساس و عمق استراتژیک دشمن بود 

سرتیپ جواد محمدیان از خلبانان نیروی هوایی ارتش در خصوص عملیات کمان ۹۹ درباره این عملیات اظهار کرد: ماموریت‌های تعریف شده نیروی هوایی که به ما آموزش داده بودند پنج مورد و یکی از آن‌ها حمله به نقاط حساس و عمق استراتژیک دشمن بود.
وی افزود: زمانی که عراق حمله کرد ما در خدمت شهید بقایی و درگیر کردستان و مسئله غائله کردستان بودیم. منطقه کمی متشنج بود و احتمال حمله عراق را می‌دادیم. همراه شهید اقبالی و اکبری در حال گشت زنی بودیم و ۱۲:۳۰ ظهر از پرواز برگشتیم. ساعت ۱۳:۳۰ بود که صدای بمباران عراق آمد و دیدیم چند سوخوی عراقی از بالای سر ما عبور کردند.
محمدیان تصریح کرد: نیروی هوایی همیشه طرح‌های عملیاتی در هر پایگاهی برای خود داشت که اگر حمله‌ای شود بدانیم باید چه کنیم. طرح‌های عملیاتی و اهداف پایگاه تبریز از پیش تعیین شده بود. ابتدا گفتند چهار فروند هواپیما به پایگاه موصل برود و فردا عملیات فراگیری انجام شد.
این خلبان نیروی هوایی ارتش بیان کرد: روز عملیات کمان ۹۹ در حدود ۴۰ فروند هواپیما از پایگاه تبریز به عملیات رفتند و ۳۰ هواپیما نیز کار پوشش هوایی منطقه را انجام می‌دادند. به خلبانان هواپیما‌های پوششی گفته بودند ماموریت شما کمتر از کار بمباران دیگر هواپیما‌ها نیست، چون اگر دشمن پایگاه هوایی ما را بزند جایی برای پرواز وجود ندارد. عراق یک تک به پایگاه هوایی کرد، اما فقط یک هواپیما از دست رفت و تبریز واقعا دامی برای عراقی‌ها شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی از پرونده‌های امنیتی در مستند «تارکد»
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نشست خبری نمایشگاه نقاشی «به گزارش زنان»
ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در یادمان شهدای مرصاد
بحران آب از آنچه امروز صحبت می‌شود، جدی‌تر است
ثبت دمای ۴۸ درجه و بالاتر در ۱۵ شهر خوزستان
دیدار لاریجانی با پوتین در کاخ کرملین
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
بازدید هنرمندان پیشکسوت رسانه ملی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما پس از حمله صهیونیست‌ها
تداوم موج گرمایی در لرستان
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه